Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 20:05, 03 maj 2014

Kasiek napisał(a)
Jak zwykle pieknie....Danusiu co to jest za roslina tak cudowie kwitnaca na pierwszej fotce?

Kasiu tylko nie wiem dokładnie o która pytasz? Ta biała na samej gorze? To tawuła czy takie cudenko na fioletowo-rozowo? To Boży kwiat.
danuta_szwajcer 20:08, 03 maj 2014

Urszulla napisał(a)
Danusiu, kwiecie oglądam z miłą chęcią
przy tej beznadziejnej pogodzie,
leje, zimno takie widoki to miód na serce

Ula gdzies czytałam, ze wisteria Ci sie podoba, mam sadzonki gdybys chciała z tej mojej co widac na zdjeciach. Zimnica okropna tylko u nas nic nie leje a szkoda bo sucho bsrdzo.
Kindzia 20:09, 03 maj 2014

Danusiu jak pięknie Ci wszystko kwitnie! Czosnek tegoroczny??? U mnie w zamkniętych pąkach jeszcze!
I dobrze widzę? Kalina też kwitnie już??? Niesamowite, ja opóźniona jestem bardzo...

Pamiętam Twoje lilie po gradzie w zeszłym roku, tak mi było ich szkoda...Nie martw się o przymrozki, teraz prognozę oglądałam, mamy mieć +2

Pozdrawiam Danuśka I dziękuję za słowa otuchy

Kasiek 20:26, 03 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Za oknem szaro, buro i zimno to chociaz cos kolorowego

Musialam zacytowac...to tu na pierwszej fotce
danuta_szwajcer 20:32, 03 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Danusiu jak pięknie Ci wszystko kwitnie! Czosnek tegoroczny??? U mnie w zamkniętych pąkach jeszcze!
I dobrze widzę? Kalina też kwitnie już??? Niesamowite, ja opóźniona jestem bardzo...

Pamiętam Twoje lilie po gradzie w zeszłym roku, tak mi było ich szkoda...Nie martw się o przymrozki, teraz prognozę oglądałam, mamy mieć +2

Pozdrawiam Danuśka I dziękuję za słowa otuchy

Kasiu tak juz kwitnie czosnek u mnie Kalina rowniez, nawet juz oprysk robilam bo mszycy tyle.
W tym roku nie zauwazylam., ze lilie mi stonka zjada a w ziemi pędraki, dopiero jak posypałam to ruszyly ale polowe lilii mi nie wyszło i sie zastanawiam czy to nie mroz jednak je zniszczyl. Pozdrawiam i oby nas omijały mrozy, grady i inne kataklizmy.

danuta_szwajcer 20:35, 03 maj 2014

Kasiek napisał(a)

Musialam zacytowac...to tu na pierwszej fotce

Kasiu niezawodna tawuła, kazdego roku pieknie kwitnie i cieszy białymi kwiatami to krzewy, pieknie pachna zarazem.
Kasiek 20:39, 03 maj 2014

Danusiu slicznie dziekuje, ona naprawde jest piekna, musze cosik poczytac o niej
bogumila 20:52, 03 maj 2014

W twoim ogrodzie byłam dzisiaj rano...tak po cichutku.Wróciłam obejrzeć kwitnący ogród...zainteresowała mnie ta roślinka...bardzo ładne białe kwiaty.
danuta_szwajcer 21:09, 03 maj 2014

bogumila_bienko napisał(a)
W twoim ogrodzie byłam dzisiaj rano...tak po cichutku.Wróciłam obejrzeć kwitnący ogród...zainteresowała mnie ta roślinka...bardzo ładne białe kwiaty.

To tylko Bakopa taka dorodna Pieknie kwitnie i rosnie w sloncu a w tym miejscu mam tylko slonce
bogumila 21:25, 03 maj 2014

danuta_szwajcer napisał(a)

To tylko Bakopa taka dorodna Pieknie kwitnie i rosnie w sloncu a w tym miejscu mam tylko slonce
Niesamowita...