Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru 16:55, 16 mar 2014

Do góry
Ależ pergolcia Alinko, takie robótki lubię, masz dobrego kowala

co po niej puścisz? dzięki za fotkę porównawczą u mnie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:54, 16 mar 2014

Do góry
Agata.. potwierdzam, magnolie nie lubią stojącej wody.... ale u mnie w glinie korzonki są trochę tłamszone.. i dopadły je przędziorki.. albo jakie szpeciele, po oprysku się im poprawiło.
Magnolii nie okrywamy na zimę, bo tak jak rh może złapać grzyba.... niebiezieczne są majowe przymrozki... ale tylko dal kwiatów a nie dla krzewu. Nigrę mam na pewno, bo w renomowanej szkółce kupowałam, ometkowaną.

NIGRA - kwitnie tak jak inne magnolie,.. sprawdzam na foto, mogły wcześniej, ale ja nie robiłam kiedyś tak dużo zdjęć:
2009 - 09 maj
2010 - 06 maj
2011 - 14 maj
2012 - 5 maj (od tego roku już walę fotki co chwila)
2013 - 6 maj

Nigra mi rośnie więcej w szerokość niż wysokość...
Susan idzie bardziej w wysokość.. i to najmniej kłopotliwa odmiana.. przynajmniej u mnie.. jej nic nigdy nie było.... w 3 lata urosła co najmniej metr.. dowód

Ogródeczek jagody99 16:49, 16 mar 2014

Do góry
Prowadzona farma motyli po dwoch tygodniach motyle koncza zycie oni je zabezpieczja I oprwiaja w ramki no piekne

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:47, 16 mar 2014

Do góry
lawenda wąskolistna dla Madżen ... stoi ...

nawet Kila ją podziwiała

u mnie pokładała się viva ... ... tylko jej prawie nie ciachałam wiosną ... no bo taka fliczna była ... to po co ... teraz wiem po co

W ogródku Iwony 16:44, 16 mar 2014

Do góry
Czy to tulipanki botaniczne już u ciebie kwitną

bonsai ekstra, gratuluję efektu

piękny
Ogródeczek jagody99 16:39, 16 mar 2014

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:35, 16 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kasiu viva juz pisałam, ze mam mieszane uczucia... Jest piekna zimą, ma cudownie regularny kulisty pokrój, nie pokłada się ale kwitnie tylko raz, jak dla mnie za krótko.
Zaraz zobaczę w wizytowce , ktore to zdjecie.
Oto viva

W obwodce bukszpanowej rośnie zwykla wąskolistna, która kwtnie aż do pażdziernika (dwukrotnie) ma ciemnoniebieski kolor, ale sie pokłada, szybko drewnieje i musi byc zaslonieta zima bukszpanami bo po prostu brzydko wyglada.

Madżen z tą wąskolistną to jest nadzieja bo moja w zeszłym roku (absolutna pewność, że to ta druga znaczy wąskolistna ... kwitła do zimy ) nie pokładała się ... nie ścięta stoi na baczność do dziś ... była mocno ścięta i boczne gałązki zasypane ziemią dały busz ... z krzaczka 10x 10 zrobił się łan metrowy ... mam nadzieję, że przetrwała ...
Ogródeczek jagody99 16:34, 16 mar 2014

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:32, 16 mar 2014

Do góry
i wysunięte peryskopowo tulipki ... to zielone co siem odradza obok to bodziszek ... nie odradza się jeszcze paproć i tojeść orszelinowata ... ale poczekam

tu jak jest i jak będzie ... doczekać się nie mogę ... tulipka niet bo to stała wizualizacja a tulipki doraźnie

wiem, że na tym zdjęciu trudno ocenić czy moje graby mają pąk czy nie ... no cóż ... to było tak ... skoro panie proszą to żon stanął na wysokości zadania i foto zrobił ale jak zrobił ... no jak zawsze ... uznamy do polepszenia pogody, że widać bo ja na ten wiatr i deszcz nie wyjdę ... choć panie kofam

i jeszce kupa nieszczęścia ...

w tle wybielone bo dom sąsiadki ... nie widzimy ...

Ogródeczek jagody99 16:31, 16 mar 2014

Do góry

ciekawa byla lawenda na pniu

Ogródeczek jagody99 16:26, 16 mar 2014

Do góry

Ogródeczek jagody99 16:18, 16 mar 2014

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 16:13, 16 mar 2014

Do góry
Zbyszek, dla Krysi życzeń nigdy dość....
A Tobie jeszcze bardziej, wiec wszystkiego najlepszego z okazji imienin.... ciumkam Cię siarczyście w oba policzki i życzę spełnienia marzeń Ojciec Chrzestny mego ogrodu niech przyjmie życzenia też i od chrześniaka

Obrzeża z kostki też trzeba co jakiś czas poprawiać.. ale nie rozwala się od kosiarki..
Wszytko ma plusy i minusy.. a wybór należy do nas..

Gratki też z okazji okrągłej seteczi,,, i niech sie ociepli.. bo zimno...brrr
Ogródeczek jagody99 16:10, 16 mar 2014

Do góry

kwiat na srodku nazywa sie Medinilla Magnifica to domowy kwiat wlasnie sobie go kupilam ale dopiero przysla no zobaczymy

ten pies I stare rowery z koszami kwiatow wygladaly bajecznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:03, 16 mar 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Marzenko Twoje zakupy jak zwykle niesamowite som
w OBI jest lawenda Viva czy to jest ta, która tak ładnie u Ciebie kwitnie ?

Kasiu viva juz pisałam, ze mam mieszane uczucia... Jest piekna zimą, ma cudownie regularny kulisty pokrój, nie pokłada się ale kwitnie tylko raz, jak dla mnie za krótko.
Zaraz zobaczę w wizytowce , ktore to zdjecie.
Oto viva

W obwodce bukszpanowej rośnie zwykla wąskolistna, która kwtnie aż do pażdziernika (dwukrotnie) ma ciemnoniebieski kolor, ale sie pokłada, szybko drewnieje i musi byc zaslonieta zima bukszpanami bo po prostu brzydko wyglada.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:03, 16 mar 2014

Do góry
wianek wciąż jest "tabula rasa" ... ja wciąż odkrywam, że to nie tak ... nie ten kfiatek ... nie ta wizja ... to jedna z akcji bawimy się Kasię bo Kasia z "ten dom" to najgłówniejsza inspirancja ... Kasiu nie bij

różowa różyczko ... pani podziekujemy dodamy coś drobnego wypełniającego i a może ???

jeszcze ten sam układ

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:57, 16 mar 2014

Do góry
bardzo zaległe hiacynty ... pokochałam w tym roku po raz pierwszy ... nie wiem tylko co zrobić teraz z cebulami ... czy mogą pójść w przyszłym roku do gruntu ? ...

Moja "przyziemna" :) pasja 15:57, 16 mar 2014

Do góry
Dziś wieje niemożliwie.

Zajrzałam przy okazji krótkiego obchodu włości do mojej prywatnej szkółki. Specjalizuję się dzięki naszej przemiłej Asicy w rozmnażaniu hortensji. Aśka, staram się bardzo, żeby patyczki miały u mnie dobre warunki do ukorzeniania. Tak wyglądają na dzień dzisiejszy.

Nie miałam niestety wystarczającej ilości doniczek, aby zrobić gotowe sadzonki, więc jeśli wszystko dobrze pójdzie i się przyjmą, będę musiała poprzesadzać.

A jak już sadziłam hortki, to pomyślałam, że spróbuję sił z lawendą. Mam 6 takich zestawów po 8 mini doniczek.

Ogródeczek jagody99 15:56, 16 mar 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies