witam, zdaję relację z kolejnych dni rewolucji,studnia zanikowa już wkopana ,śladu po niej nie ma, dzisiaj chłopaki walczą z podjazdem, kostka czeka, jak na razie obrzeża ustawione i teren właśnie wyrównują,a poza tym to koparki łamią gałęzie, panowie deptają roślinki i wszystko to gra mi już na moich nerwach.
I ja nie zdążyłem z życzeniami. Ale co tam dzisiaj też będą ważne. Bożenko życzę dużo zdrowia i aby Ci w tym roku wszystkie Rh zakwitły jak nigdy dotąd.
Ale lepszym sposobem jest posadzenie pochyłe, potem przywiązanie do pionu przy pomocy kołka, a na jesieni łatwo jest przygiąć do ziemi i zakopczykować górną część (koronę). Ziemia najlepiej zabezpiecza przed mrozem.
Kłoć wiechowataCladium mariscus
Bylina w Polsce występuje naturalnie, jest chroniona. Wysoka do 2,5 m, w warunkach uprawnych znacznie niższa (ok. 1,5 m).
Kwitnie w czerwcu i lipcu. Liście bardzo dekoracyjne zimo-zielone, sztywne, o srebrnym nalocie. Do uprawy należy zapewnić jej żyzne podłoże, muliste bądź torfowe z dodatkiem gliny. W stawie i sadzawce sadzimy bezpośrednio w gruncie, ładnie eksponuje się w jednogatunkowym zbiorowisku jak też wchodząc w skład roślin szuwarowych. W oczkach wodnych sadzimy w pojemnikach, które opuszczamy na półki nieco poniżej poziomu lustra wody.