Ale fajne zdjęcie Łapy do góry i odpoczynek Pogoda piękna to pewnie działasz dzisiaj? Magnolii pąki pękają u Ciebie... oj jak pięknie będzie... Będziesz już działać z trawnikiem - czyli co? wertykulacja? Ja się jeszcze wstrzymałam - wczoraj tylko ciut grabiłam, ale grabienie trawnika to jest jedna z prac bardzo niewielu której w ogrodzie normalnie nie lubię
Buziolki Danusiu w piękny dzień. Ma się ochłodzić ale ma też padać a deszcz jest konieczny bo sucho.
Konrad to dopiero widok cud róże i w kupie a jeszcze podsadzone lawendą lub kocimiętką to dopiero widok można oszaleć od patrzenia .Spróbuj może tak zrobić.Mnie już się podoba.
Ewa zapraszam częściej są też inne prawie kolekcje i na bieżąco się pojawią ale faktycznie iglaki i hortensje to u mnie podstawa
Iwona ale on cały czas taki rozczochrany nowej fotki nie ma
Natalia sporo kilometrów okazyjnie tam zawitałem
Kasia
problem co zrobić z gałązkami z zimowego okrycia i po przycince rozwiązany okazyjnie kupiony dzisiaj rębak już testowany -będzie ściółka do hortensji , paproci i rh
Moje też wysokie na 2m, ale pędy sztywne i róża cudowna, nie choruje i nie wymarza; tym razem niewiele ją przycięłam, chcę zobaczyć, czy faktycznie będzie różnica w kwiatach, najwyżej zrobię kolejne cięcie i wiem, ze powtórnie zakwitnie
No są schody... Nie wiem po co dookoła
Nikt nie chodzi...jak już to po opasce polbrukowej biegają
Rabata bezpieczna. O dziwo!
Edit:
A tu mam zdjęcie stare na którym widać schody i filar.
Teraz stoi tam większa donica...
i nie za bardzo jest jak tam przejść...dlatego po rabacie nikt nie łazi
Mogą być to ciut za słabe podpory, chociaż hortensja pnąc się, nie ściska tak swoich podpór, jak glicynia; u mnie pnie się po słupie elektrycznym...z betonu
na początku ją podcinaj w celu zagęszczenia, a potem ona już bez cięcia rośnie i fajnie wokół podpór się układa
Witam wszystkich. W sierpniu 2013r. posadzono mi ze szkółki świerki serbskie jako żywopłot. Do dzisiaj nie zaobserwowałem jakiegoś rażącego przyrostu stąd chciałem się upewnić u fachowców kiedy one mają największy przyrost? Z wiosną? I czy na pewno są to serby bo kompletnie się nie znam. Drugie pytanie czym i kiedy powinienem je nawieźć. Pan ze szkółki powiedział, że na wiosnę, ale czym to nie wiem.
"Dorobiłam" żywopłocik
Poczekam na patyki Anetkowe...może będą Limki z własnego chowu hehe
Zastanawiam się czy dać jeszcze tył? Jak będą hortki to go nie będzie widać...ale w zimie przynajmniej nie byłoby łyso....
Irenko jest i lawenda
Tylko jdno zdjęcie mam. Dla potomności zrobiłam coby wiedzieli jak nie ciachać lawendy.... ale skoro Ty też tak ciachasz i żyją, to może i moje odżyją???
A kolor ma taki, że jej nie widać...