Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agniecha973 15:17, 01 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Tu zapowiadaja oczywiście dla mnie, nie wiem jak dla Ciebie.
http://www.twojapogoda.pl/polska/lodzkie/lodz/16dniowa

Te czerwonee rh były do wyrzucenia bo zbyt często marzły . M podziabał je na małe bo dośc duże były a potem namyślił się ze szkoda je wyrzucac i posadził częśc w lesie a częśc rozdałam znajomym i teraz pomału odrastaja i nawet troche kwitną , no i zrobił się dziki zakątek który i ja lubie, lubie imitacje dzikiej przyrody no i ja sama oczywiście tez.

Wg tej prognozy i u mnie zapowiadają -2. A norweska ani u mnie ani u Ciebie. Liczę, że ta się sprawdzi. Pozdrówka.
Dorota123 16:57, 01 maj 2014

Bogdziu co to za drzewko kwitnące na różowo, chciałabym takie kupić i proszę o informację, czy listki przebarwiają się na bordowo, czy zostają zielone ? Jeśli możliwa odpowiedź na moim wątku to bardzo proszę, jeśli nie to będę szukać u Ciebie, a tak na marginesie, czy wiesz, że masz najwięcej wpisów codziennie ? Pozdrawiam wiosennie.
Krys 17:29, 01 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Krysiu no nie jeden ale wszystko zależy czy kupisz duże czy małe ( nie jak kupujesz tylko jakie rosną) , poniewaz wiem ze raczej duże kupowałas to ze cztery , pięc zmieścisz ale ja bym posadziła teraz bliżej a jak urosna jeszcze przesadziła bo będzie okazja dac im nowe podłoże i będą lepiej odżywine, ale sporo pracy przy tym jednak jest.

Bożenko chyba 4 posadzę i pierisy pomiędzy nimi przymierzę i zobacze jak to się prezentuje ,oj moge w koncu kiedys zmienic pozdrawiam
monteverde 19:32, 01 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

Wg tej prognozy i u mnie zapowiadają -2. A norweska ani u mnie ani u Ciebie. Liczę, że ta się sprawdzi. Pozdrówka.

No i komu wierzyć naszym czy norwegom? u mnie ta sama sytuacja, iść nakrywać? co radzicie?pozdrówka Bogdziu
Bogdzia 19:48, 01 maj 2014

agniecha973 napisał(a)

Agnieszko nadzięję mi dajesz , chodzę i oglądam rh i tak wczesnie nigdy nie były tak rozwinięte , mróz by je zniszczył a na pewno azalie i te wczesniejsze które juz rozchyliły pąki. każdy dzień zmienia sytuacje , dzis rozwinęla sie cała góra jednej azalii i pękło sporo pąków na jednym z moich ulubionych rh. Oby sprawdziła sie norweska prognoza a nie polska.Miłego weekendu.
Bogdzia 19:55, 01 maj 2014

Dorota123 napisał(a)

Bogdziu co to za drzewko kwitnące na różowo, chciałabym takie kupić i proszę o informację, czy listki przebarwiają się na bordowo, czy zostają zielone ? Jeśli możliwa odpowiedź na moim wątku to bardzo proszę, jeśli nie to będę szukać u Ciebie, a tak na marginesie, czy wiesz, że masz najwięcej wpisów codziennie ? Pozdrawiam wiosennie.

To jest rajska jabłonka . Jeśli chcesz kupic to teraz najlepiej jak kwitną bo są różne. Ja mam tą i drugą Royality która ma czerwone listki i czerwone kwiaty ale tych kwiatów prawie nie widac w czerwieni liści i kupiłam kilka dni temu jeszcze jedna , taką

Ta na zdjęciu o którą pytasz ma potem listki o dziwnym kolorze , mieszanka zielonego z czerwonym i bardzo matowe , nie rzucaja sie potem w oczy w ogrodzie.
Nie wiedziałam ze mam najwiecej wpisów , skąd taka informacja? Ostatnio w zwiazku z audycją ,,Maja w ogrodzie " faktycznie dużo osób do mnie wchodziło.Pozdrówka przesyłam.
Bogdzia 20:00, 01 maj 2014

Krys napisał(a)

Bożenko chyba 4 posadzę i pierisy pomiędzy nimi przymierzę i zobacze jak to się prezentuje ,oj moge w koncu kiedys zmienic pozdrawiam

Krysiu miałam kiedys pierisa miedzy rh i uważam ze to złe połączenie. Rh szybciej rosna i później kwitną , poza kwasnym podłożem te rośliny nie pasują do siebie takie jest moje zdanie ale Ty rządzisz , jak chcesz to spróbuj , zawsze można przesadzic co i ja zrobiłam a kilka rozdałam.Pozdrówka.
Bogdzia 20:03, 01 maj 2014

monteverde napisał(a)

No i komu wierzyć naszym czy norwegom? u mnie ta sama sytuacja, iść nakrywać? co radzicie?pozdrówka Bogdziu

Nie wiem komu wierzyc. Na jutro zapowiadaja deszcz a deszcz to niz , natomiast mróz to wyż , może wiec złe prognozy sie nie sprawdzą? Ja schowałam co mam w doniczkach do komórki głównie begonie i do wtorku na dzien bede wyjmowac a na noc chowac ale na ogrodzie chyba nic nie zabezpieczę bo jak takie duze rosliny zabezpieczyc , zreszta kiedys owinęłam klona palmowego a i tak podmarzł , na szczęscie odrósł.Pozdrawiam Aniu.
ana_art 20:11, 01 maj 2014

Bożenko na norweskiej na Łódź nie pokazują mrozu...
ana_art 20:11, 01 maj 2014

dubelek