Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W miniformacie

W miniformacie

gierczusia 19:23, 26 kwi 2014

Tak mi się wydaje ,że dziewczyny mówiły o weekendzie przed Londynem ... Ja też chyba się wybiorę

Buziaki
Kindzia 20:57, 26 kwi 2014

Masz wszystko na privie...17.maja obowiązkowo w Pisarzowicach musisz być
Bea 20:59, 26 kwi 2014

Dziękuję za wiadomość.
Wybieram się 17.
AniaDS 22:52, 29 kwi 2014

Te jasne tulipany to Angelique? Miałam je kiedyś i całkiem o nich teraz zapomniałam, a takie są piękne.
Bea 19:48, 01 maj 2014

Ania kupiłam jako Andgelique.

Za to te miały być Exotic Emperor, ale zupełnie ich nie przypominają
Margarete 10:28, 02 maj 2014

Hej, hej Bea.....ale mnie złapałas na łażeniu po forum po 3.00 w nocy.. A mysłałam że u takiej porze to nikogo nie spotkam
Ja dzis na nogach juz od 9.00 niestety, praca mnie sciga chociaz teoretyczniemam woly dzien i miłam działac w ogrodzie,teraz musze jechac do pracy............niby na godzinke........ale zawsze.

Twój ogród piekny, czesto tu zagladam ale nie zawsze slad zostawiam. Co do tulipanów to ja u siebie mam je pierwszy raz w życiu i jz wiem że to moja wielka miłoscia będzie, udało mi sie kilka "strzałów: m. inn w biedronkowy exotic emperior i w angelique, oba piekne rodzaje, do tego kupiłam u na na giełdzie w Łodzi pod hala sportowa tulipana NN o nazwie pomarańczowy pełny.........jest bosski, lekko strzepiste ma płatki a kolor kremowy wpadający lecito w łossiowy.........musze jesienia go dokupic bo sliczny.

Twoja wiosna w ogrodzie tez piekna.........zawsze mnie twój ogród zachwyca swoja uroda i tka juz dojrzałoscią ............
Pozdrawiam majowo !
Bea 09:33, 03 maj 2014

Przepis Zbyszka na miksturę z wrotyczem zamieszczony u bety - ku pamięci

" 2 razy robiłem podlewanie (oprysk) z konewki. Widzę że on ma nie tylko właściwości owadobójcze ale i odżywcze. Popsikałem żurawki i rh. Możesz lać po wszystkich roślinach bez obawy. Zbierasz wrotycz tyle aby było pół wiadra. Zalewasz to wodą do pełna i niech tak stoi 24 h.
Po tym czasie wybierasz wrotycz z płynu a resztę cedzisz przez sitko (aby Ci nie zatykało sitka w konewce). Nic nie rozcieńczasz tylko takim roztworem jak jest podlewasz ( po roślinach też). Stosuję to 2 tygodnie".

W załączeniu linki https://www.ogrodowisko.pl/watek/1779-dla-odmiany-czas-na-zmiany?page=514

Na pewno mi się przyda
Zeta 09:40, 03 maj 2014

O jakaś nowa miksturka .....odżywczo zabójcza ...no istne Spa hahahahah roślinne
Bea 09:41, 03 maj 2014

Margarete napisał(a)
Hej, hej Bea.....ale mnie złapałas na łażeniu po forum po 3.00 w nocy.. A mysłałam że u takiej porze to nikogo nie spotkam
Ja dzis na nogach juz od 9.00 niestety, praca mnie sciga chociaz teoretyczniemam woly dzien i miłam działac w ogrodzie,teraz musze jechac do pracy............niby na godzinke........ale zawsze.

Twój ogród piekny, czesto tu zagladam ale nie zawsze slad zostawiam. Co do tulipanów to ja u siebie mam je pierwszy raz w życiu i jz wiem że to moja wielka miłoscia będzie, udało mi sie kilka "strzałów: m. inn w biedronkowy exotic emperior i w angelique, oba piekne rodzaje, do tego kupiłam u na na giełdzie w Łodzi pod hala sportowa tulipana NN o nazwie pomarańczowy pełny.........jest bosski, lekko strzepiste ma płatki a kolor kremowy wpadający lecito w łossiowy.........musze jesienia go dokupic bo sliczny.

Twoja wiosna w ogrodzie tez piekna.........zawsze mnie twój ogród zachwyca swoja uroda i tka juz dojrzałoscią ............
Pozdrawiam majowo !

Małgosiu z tą dojrzałością to różnie jest.
Część roślin ma już swoje lata, ale w tej chwili widać błędy jakie zostały popełnione.
Jak to z ogrodem bywa nie ma takiego momentu, że nie można coś nowego dosadzić i zmienić.
Wiosna to doby czas, aby do tulipanów się przekonać. Szczególnie jak są urokliwe odmiany to chęć ich posiadania jest szczególnie duża. Jedyny szkopuł w tym to, to aby to co się kupiło okazało się tym co na wiosnę zakwitnie.

Pozdrawiam i życzę pogody bo dzisiaj u nas deszczowo.
Bea 09:41, 03 maj 2014

Zeta napisał(a)
O jakaś nowa miksturka .....odżywczo zabójcza ...no istne Spa hahahahah roślinne

Bardzo dobry eliksir