Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 02:07, 13 mar 2014

Do góry
Bogdziu, dużo zdrowia życzę i abyś zawsze była taka uśmiechnięta i promienna, jak w dniu, w którym Cię poznałam
Słoneczka dla Ciebie

Dwa ogrody 01:45, 13 mar 2014

Do góry
Miro, jeżynę mam bezkolcową, rośnie na wystawie południowej, nigdy nie uprawiałam jej w pojemniku. Do drutów trzeba ją przywiązywać, potrafi wypuszczać silne i długie pędy. Korzeni się dość głęboko, lubi sporo wody, szczególnie w czasie zawiązywania owoców. Czy sadzić na tarasie? Zastanowiłabym się, pędy dwuletnie po owocowaniu są do usunięcia, zasychają razem z liśćmi... Zrobisz jak uważasz, ja posadziłabym inne pnącze, z jadalnych np. cytryńca, który sam owinie się wokół drutów, owoce też ma ładne, czerwone, jeśli masz go w ogrodzie to może coś innego, jeśli nie masz, to sadzonka u mnie się znajdzie

Krokusy w słoneczku

Mój 4 arowy azyl... 01:35, 13 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu gratki na 900 stronek

Dorobiłam się
Ale gdzie mi tam do Twojego dorobku!
Rododendronowy ogród II. 01:31, 13 mar 2014

Do góry
Bogdziu, wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrowia

Mój 4 arowy azyl... 01:23, 13 mar 2014

Do góry
Basiu gratki na 900 stronek
Hirutkowy raj:)) 01:18, 13 mar 2014

Do góry
Krysiu, wszystkiego najlepszego!

Ogród u stóp klasztoru 00:04, 13 mar 2014

Do góry
PANIPRZYRODA --- Mariolu mocowania jednak zmieniłam .są przyspawane na stałe w formie szpikulców a dorobiony kołnierz żeby pergola była stabilniejsza .

BOŻENKO IRENKA . EWKA ---pozdrawiam

CLEO----coniki na wiosnę opryskać promanalem , jednak często zdarza się że mimo wszystko przędziorek i tak atakuje , więc zaopatrz się w magus ( bayer) na przędziorka i jak zobaczysz że igiełki rudzieją w lecie to od razu pryskaj ....ja nigdy nie zrażałam się tym że coś wymaga pielęgnacji i zabiegów . zapamiętaj ....OGRÓD BEZOBSŁUGOWY NIE ISTNIEJE
coniki mam w liczbie 11-12 . w tym 4 wielkości 2,5 metra .

Ani ogród dla leniwych 00:03, 13 mar 2014

Do góry
buksiki na frontowa rabatę i grudnik który w marcu zakwitł
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:46, 12 mar 2014

Do góry
A to nowość Silver dollar. Przezimował i widać, ze zakwitnie.

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 23:45, 12 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Cleo przydrepciłam do ciebie, bo u kitek81 przeczytałam, że o nawodnieniu myślisz...wiem, że nie zupełnie o to ci chodziło, ale może do czegoś się przyda moje doświadczenie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=19

Jeszcze w kwestii szmaragdów....

Moje sadzone były mniej więcej co metr...i już się "zeszły".

Haha, a ja właśnie buszowałam u Ciebie
I czytałam o nawadnianiu, dzięki.

Co do szmaragdów.. Toż to miód na moje serce.. Wiedzialam, ze dają radę się zejść przy takiej odleglosci
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:39, 12 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Super, że żyjesz....

Dzięki Aneczko. Pszczółki szaleją na ciemiernikach.

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:35, 12 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No właśnie, na pewno kolorowo u Ciebie

Kolorowo Basiu, tylko szkoda, że nie mam kiedy tych kolorów oglądać.

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 23:25, 12 mar 2014

Do góry
Cleo przydrepciłam do ciebie, bo u kitek81 przeczytałam, że o nawodnieniu myślisz...wiem, że nie zupełnie o to ci chodziło, ale może do czegoś się przyda moje doświadczenie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=19

Jeszcze w kwestii szmaragdów....

Juzia_G napisał(a)
Nie chodzi o szybko tylko o w ogóle
Smaragdy szadzi się co 50-60 cm no max 70 Inaczej się nie zejdą.

Moje sadzone były mniej więcej co metr...i już się "zeszły".
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:25, 12 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
.. ja sadzę krokusy luźno... bo za 3 lata i tak będzie wielka kępa.. a potem problem gdzie to rozsadzić.. twoje też sie rozrosną..
Taka różnica po roku.. a i tak rozrastają sie do jakiegoś poziomu i potem już ich nie przybywa.. trzeba rozsadzać.

Anek lejesz miód na moje serce tymi fotkami, tez bym chciała żeby mi sie piękne kępy porozrastały i dzieki tobie mocno wierzę że tak sie stanie............odpukać, jak nornice cebul mi nie wtranżolą, bo dzisiaj łaziłam po ogrodzie ( nic nie robiłam - słowo ), wyszłam jak dama na spacer z kubkiem kawy w ręku (rozpuszczlnej wiec nawet fusów nie wylałam bo nie miałam ich) i w okolicy lasu pod płotem znalazłam nowe trzy bardzo obłe otwory, takie jak robia nornice....chyba..... zasypałam, obłozyłam kamieniami, ale to co już wyżarły to ich - kicha, szwedzki stól se kurcze zrobiły z moich nowiusieńkich cebul, świezo posadzonych jesienią... oby nie...cały czas czekam na następne cebulowe......zobaczymy
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:24, 12 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aldonko masz już wiosnę w ogrodzie pokaż coś

Pewnie, że mam wiosnę, ale oglądam ją tylko w soboty i niedziele. Kwitnie to samo, co u Was, ale najbardziej kręcą mnie ciemierniki. Mam już kilkanaście odmian, zamówiłam dwa pełne, a czarne rozsadzam wszędzie.

Pszczelarnia 22:54, 12 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Trudno na razie mówić o szpalerze. To co mam to jeden krzew w stanie"eko-naturalnym". Ale planuję taki rozpinany szpaler od 2 sezonów. Podpory czekają. Nie wiem jednak, jak się rozmnaża jeżyny - tak jak winogrona przez ukorzenianie sztobrów?

Kto wie, jak mogę powiększyć stan posiadania takich jeżyn?

Ewa tak jak maliny dobrze piszesz, latwo się ukorzeniają, miałam w rajskim z nich zasłonę tarasu z jednej strony od sąsiadów, pięknie się przewieszały były bardzo smaczne, bezkolcowe kawałeczek wzięłam do warmińskiego jak mają dużo slonca i odpowiednia ilość wody to są bardzo słodkie a róże SONNENRÖSCHEN® też kupilam na podsadzenie horti pozdrówka
Pszczelarnia 22:52, 12 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jeżyny teraz zbieram za płotem na nieużytkach. Uważać muszę jednak na kolce. Nie chce mi się już wsadzać nowej, bo ta co miałam, ze starości i przemrożenia padła.
Ale fakt jeżynowa nalewka super- tylko za długo nie można czekać z odcedzeniem, żeby nie szczerniała.

A u mnie jeżynowa, zlana nie wypita. Pigwowa nie ruszona - zimy nie było. A tu u Gabrysi czytam o berberysowej, z bzu czarnego, żurawinowej. I jest jeszcze słynna nalewka Dzidki na orzechach.

Pszczelarnia 22:49, 12 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A na czasie: dziś przyjechały lilie na rabaty bylinowe i dalie do warzywnika.

I

to nowa robota przyjechała co? co robisz z daliami ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:44, 12 mar 2014

Do góry
nie wiem czy dobrze widać ale odwiedziła mnie jakaś żółtawa "czapla"
jutro zrobię lepsze zdjęcie
Pszczelarnia 22:41, 12 mar 2014

Do góry
A na czasie: dziś przyjechały lilie na rabaty bylinowe i dalie do warzywnika.

I winogron się ukorzenia - przedwojenny dolnośląski. Czy się uda?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies