Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 21:17, 10 mar 2014

Do góry
Wyłażą przewrotniki i ostróżki /zdjęcie nieudane/

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:12, 10 mar 2014

Do góry
Agatko, no cudne są. Były rok temu i w netto i w biedronie, kupiłam 10 szt na wyprzedaży po 3,33... i cudnie rosną, wszystkie się przyjęły. W tym roku znowu bym kupiła, ale nie było ani w netto ani w biedronie, a regularnie odwiedzam i sprawdzam, buu. Pewnie za dużo im się w ubiegłym roku nie sprzedało (stąd taka ilość na przecenie za 1/3 wartości). Szkoda

Teraz szukam tych różowych, nakrapianych, pełnych i bordowych - mieszańce/hybrydy i ciemiernik orientalny. Białe też cudne. Czekam aż mi się wysiewać zaczną, w ubiegłym roku 2 sieweczki miałam Na alle patrzyłam, ale po jednym kłączu albo kopane, albo - jeśli sadzonki - to marne. Marzy mi się krzaczor jak Ani - Małej_Mi (może mnie nie zabije jak wkleję Jej kompozycje!)

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:12, 10 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Czas najwyższy ja zaczęłam pracować w ogródku i wszystko mi przeszło, no dzisiaj trochę czuję rękę i kręgosłup bo zgrabiałam po wertykulacji trawnika pozdrawiam Was

to znaczy, ze muszę brać z ciebie przykład zrozumiałam nie lenić się tylko brać się do roboty

Mój 4 arowy azyl... 21:09, 10 mar 2014

Do góry
Sześć bitych godzin na działce! Przy bezchmurnym niebie, w pełnym słońcu ale z silnym wiatrem. Jednak przyjemnie było. Dotleniłam się, ale pod koniec powłóczyłam już nogami Mimo to cieszę się, bo sporo zrobiłam. Jutro ciąg dalszy

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:01, 10 mar 2014

Do góry
Tu widać że kanciki do poprawy, a były jak brzytwa początkiem zimy

Zimowity na razie takie:

Dobrego wieczoru!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:00, 10 mar 2014

Do góry
Wrzośce kwitną:

Budleja ładnie przezimowała (przycięta już)

Ranników chciałabym kupić więcej...

Nowe przylaszczki:

Tulipanów rządek:

Czosnki coraz większe:

Hiacynty:

Szachownice perskie będą miały po 2 łodygi i podwójne kwiatki

Krokusy, częściowo zjedzone zimą przez nornice:/
Małymi kroczkami do przodu 20:59, 10 mar 2014

Do góry
znalazłam zdjęcie moich margaretek, niewyraźne ale widać jaki mają pokruj
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:58, 10 mar 2014

Do góry
Aniu monte- no chcę tę różę, ale ostatnio kaska mi nie styka, może w maju. Za motylka dziękuję. Dziś byłam tylko z telefonem i nie mogę teraz znaleźć urządzenia do przegrywania. Mam kępkę przylaszczek, ale od lat taka sama. Nie dobre ma miejsce.

An-tre ranniki już u mnie kończą kwitnienie. Jeszcze kilka dni i finito.
Za pozdrowienia dziękuję, odwzajemniam.

Rododendronowy ogród II. 20:58, 10 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu ja też Tobie życzę wspaniałego ciepłego tygodnia
Jak te cudeńka się nazywają, Sliczne
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:55, 10 mar 2014

Do góry
Pan mąż (czytam Grę o tron znalazł rozwiązanie - "rozklekotałaś gniazdo" i rzeczywiście, jak się przytrzyma kartę, to działa.. masakra:/ 2,5 letni lapek i się sypie:/ Muszę wezwać serwis, bo jest jeszcze na gwarancji

Ciemierniki, moje ulubione

Makowo na Kociewiu 20:55, 10 mar 2014

Do góry
patyczki żyją

Wszyscy mają nowe kulki
mam i ja

kulki pójdą do donic a stożek do gruntu ...juz wiem gdzie
Małymi kroczkami do przodu 20:51, 10 mar 2014

Do góry
zrobiłam taki projekt

krzewuszki przy słupach margaretki ( na projekcie tulipany ) bo są wyjątkowo urodziwe jak tylko bedą kwitły to pokarzę i właśnie ......co posadzić w miejsce zielonych kęp ?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:50, 10 mar 2014

Do góry
Melduję że się dzisiaj po pracy nie obijałam wrzosy przycięte, rabatka z bylinami wyplewiona (mam nadzieję, że nie bylin - ale tak delikatnie ją traktowałam i chyba będzie ok) Ładnie wychodzą ostróżki (oprócz jednej), z 4 jeżowek wyłazi jedna za to i w ogóle coś wyłazi tylko ja zapomniałam co gdzie wsadziłam... Lilie jeszcze nie wychodzą u mnie nic a nic... I ta okropna kobea też nie pokazała nawet czubka nosa... dzisiaj jej solidnie nagadałam i powiedziałam co się z nią stanie jeśli do tygodnia się nie pokaże chociaż jedna... a miałam mieć do niej cierpliwość
Trawki od Uli przycięte, patyczki od Kindzi wsadzone - część w doniczki, część na rabatę (głownie w doniczki). Jestem zadowolona z dnia dzisiejszego choć to tylko półtorej godzinki było pracy w ogrodzie Ale jaka przyjemność.

Patyczki hortusiowe

Polar Bear

i limki

i magnolie parasolowate

Kondziowy Ogród :) 20:50, 10 mar 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

widzę, że twoje krokusiki wyskakują też jak u mnie z dąbrówki jej bordowe liście dają im fajne tło
macha też prawie wiosennie
Ogród z widokiem na jezioro 20:50, 10 mar 2014

Do góry
Dzisiejsze przesadzanie rododendrona.
Rósł na podwyższonej rabacie i na tym zdjęciu widać, że to co było w ziemi nie rozrastało sie zbytnio na boki tylko ta część na podwyższeniu

Dołek szeroki na prawie metr i głęboki na 50 cm, gdzięś wyczytałam żeby boki (nie dno) dołka wyłożyć folią, wtedy ziemia nie zmienia szybko odczynu na zasadowy, o ile taka jest rodzima, a moja jest.
Datura żółta i różowa za koszt wysyłki 20:48, 10 mar 2014

Do góry
Witam Mam na oddanie 10 patyczkow datury ale niestety nie wiem ktory ma jaki kolor zostaly mi po wiosennym przycieciu roslinek Sama zostalam obdarowana na forum wiec chce sie podzielic tym co mam Są rozmiarow od 10 do ok 25 cm.

Niezrecznie mi troche sciagac koszty wysylki ale jestem jeszcze studentka wiec nie mam zbytnio funduszy na ten cel nie wiem takze ile wyniesie koszt wysylki poniewaz patyki sa roznych gabarytow
Jesli znajdzie sie ktos chetny to prosze adres wyslac na priv a ja wysle podarunek i wtedy indywidualnie napisze do kozdego o koszcie wysylki

Niestety ich ilosc jest ograniczona wiec jezeli nie bedzie duzo chetnych to wysle po wiecej sadzonek

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:47, 10 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

śliczne ujęcie
pozdrawiam Haniu
Małymi kroczkami do przodu 20:46, 10 mar 2014

Do góry
pokarzę Wam teraz drugą rabatę przy której mam mały problem. w zeszłym roku wygladała tak

rosło na niej prawie wszystko piwonie goździki lilie margaretki i dodatko dwie krzewuszki.
ze względu na to ,że dach jest bardzo spadzisty zimą cały śnieg przywala tą rabatę. dlatego są na niej przeważnie byliny. na krzewuszki robiłam specjanlne osłony żeby się nie połamały.
Chciałabym ten misz masz jakoś ogarnąć.
Makowo na Kociewiu 20:43, 10 mar 2014

Do góry
Wiosenna Maja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies