Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:42, 09 mar 2014

Do góry

a tu trochę skałek
i kozy

Ogród z łezką 19:38, 09 mar 2014

Do góry
Ha,ha,ha
To się uśmiałam z Twoich wszystkich komentarzy

a na 500 wiosna w pełni

Ta szkółka o której pisałam jest w połowie drogi od Ciebie do autostrady po prawej stronie...nie wiem w której wsi.
Dwa ogrody 19:37, 09 mar 2014

Do góry
Oprócz nalewek z róży i ich płatków oraz słynnej dereniówki z owoców tych krzewów proponuję jeszcze

- coś dla fanek róż - sos różany, w rzeczywistości jest o ton ciemniejszy, zastosowanie wg upodobań, np. do pieczonej kaczki, do pączków, do deserów czy lodów z bitą śmietaną

sos z derenia do dziczyzny i wołowiny

i konfitura z derenia doskonała zrówno do pączków jak i do ciast, ostatnio używałam jej do przekładania tortu, smak był niepowtarzalny, ale do grzanek z serkami pleśniowymi pyszna również

sorry za jakość zdjęcia, ale lepszego nie udało mi się zrobić

przechowywane w słoikach jak inne przetwory

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:35, 09 mar 2014

Do góry
Witam Was serdecznie po w zasadzie pierwszym ciepłym weekendzie oczywiście ciepłym tylko za dnia wreszcie pokazały się łebki krokusików i irysków mała rzecz a jak cieszy (zdjęcia z telefonu)

Poza tym udało mi się przyciąć wszystkie trawy i hortensje trochę czasu mi to zajęło, aż się zdziwiłam ) patyki powędrowały do doniczek, nawet takie słabsze, jak nic z nich nie wyjdzie, to płakać nie będę a jak uda się chociaż jedną roślinkę uzyskać, to będzie super w ostatnich dwóch latach nawet nieźle mi szło ) dwie z malutkich sadzonek mają już ok. 1 m wysokości

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:33, 09 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aga doradź mi proszę którego buka mam kupić: tricolor, purpurowego pendule czy fountain ?

Siedzę i myślę i myślę i nic, wszystkie bym chciała

Ewuś nie doradzę ci inaczej wszystkie 3 kupuj i choroba wyleczona

Ja się leczę....jutro muszę więcej mieć kuleczek ale wiosnę w ogrodzie znalazłam

Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:32, 09 mar 2014

Do góry

Klimatyczna knajpka

Jurajski Ogród 19:28, 09 mar 2014

Do góry
Iwonko, Aniu Mi, Mirello, Polinko, Mariolko, Marzenko, Anka od wiewióry, Nikito, Agatko, Małgorzato, Joasiu, Danusiu, Gosiu - ciociu, Aneczko, Ewo, Kasiek - bardzo mi miło, że zaglądacie. Odpowiem hurtem: żagwin z każdym dniem rozwija coraz więcej kwiatków, w tym roku kwitł...całą zimę kilkoma kwiatuszkami. Koty coraz więcej czasu spędzają na dworze, ale wieczorem nadal przychodzą na nocleg - tak się nauczyły. Ciekawe, kiedy zostaną na zewnątrz na noc - wtedy już prawdziwa wiosna będzie...

Wszyscy mają już krokusy, mam i ja

Na dawnym nasypie kolejowym... 19:26, 09 mar 2014

Do góry
Wreszcie sezon rozpoczęty.

Pszczółki wyleciały!

Widok ogólny po wysprzątaniu (jeszcze tylko te liście na różach... )

Przesadzone 2 żywotniki, jeden 1,5 metrowy, drugi mniejszy, przycięta stara porzeczka, wygrabiona trawa, odkryte rośliny, posadzone iryski i pierwiosnki. Miejsce pod szklarnię z okien też zaplanowane, może się uda ją zrobić. Za tydzień ciąg dalszy...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:25, 09 mar 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Agatko, pokazuj jak najwięcej.

Pokażę moje krokusiki wreszcie rozkwitły w słoneczną niedzielę

są porozrzucane w trawniku
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:22, 09 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Pierwsze przymiarki bukszpanów

niewiele z tym zdziałam, malizną czuć, jutro muszę coś jeszcze wyhaczyć w OBI

Agatko, a spróbuj wszystkie kulki bliżej stożka
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:18, 09 mar 2014

Do góry
A teraz zapraszam na moje wspomnienia z greckich wakacji
Miejsce ....Kreta
czas...koniec kwietnia, a jak wszystko już pięknie kwitło...

a tu szczotki do butelek

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 19:14, 09 mar 2014

Do góry
izabela75 napisał(a)
Optymalne nowe miejsce dla mojej nowej piękności....

hmm... a masz inne zdjęcie ... z dalszej perspektywy?
Dwa ogrody 19:13, 09 mar 2014

Do góry
miro, dla werbeny mam już upatrzone miejsca ale dzięki za radę

W nowym po białych irysach pokazują się niebieskie, ale do kwitnienia zarówno jednym jak i drugim jeszcze daleko

przebiśniegi po dwóch tygodniach w pąku dzisiaj się otworzyły, coraz więcej wychodzi ich również w nowym, wschodzą gromadnie szafirki, nawet widać kolor w niektórych krokusach

niebieskich oczek coraz więcej

cesarska korona jak zwykle o tej porze nie ogląda się na spóźnialskich

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 19:12, 09 mar 2014

Do góry
Optymalne nowe miejsce dla mojej nowej piękności....

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:12, 09 mar 2014

Do góry
Bociek papuguj.... a krokuskami zrobisz radochę pszczółkom.. oj jak mi dziś pięknie bzykały I nie wiem kto sie bardziej cieszył, one czy ja
Kwitną jeszcze ciemierniki.... te są z zeszłego roku z Biedronki..

A ten zakwitł po przesadzeniu.. z wrzosowiska

Moja wielgaśna kępa... dopiero zaczyna...

Magnolii gwiaździstej pękają pąki.... wszytko miesiąc szybciej.. szok..

I tyle na dzisiaj......

Acha postanowiłam coś kopnąć i przekopnąć.. bo miałąm znajomej trawki ukopać.. ale jak kopałam to pomyślałam, że przesadzę róże jedną.. bo mi blokuje komunikację przy szklarni, a róże już szaleją, listki dostają.. 1 dzień ciepłą i zgłupiały.... i wyciepałam sobie łopatą moje asfodelki.... i gapię sie co ja to pocięłam.. jak załapałam...to ze złości łopatę buch w ziemię.. że koniec roboty.. i poszły kolejne... Zresztą mnie denerwowały, bo czekałam najpierw 3 lata aż zakwitną, a jak zakwitły to sie już nie komponowały i miałam je przesadzić, nie miałam pomysłu gdzie.. teraz nie mam kłopota.
Trytomy mnie wnerwiały liśćmi i wzytkie liście przycięłam na 1/3 wysokosci... i teraz pytanie.. zaszkodziłam im czy nie??? BO jak mi nie zakwitną to też je wyciepię.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:10, 09 mar 2014

Do góry
Pierwsze przymiarki bukszpanów

niewiele z tym zdziałam, malizną czuć, jutro muszę coś jeszcze wyhaczyć w OBI
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 19:10, 09 mar 2014

Do góry
A tu piękny dywan....

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 19:09, 09 mar 2014

Do góry
Obiecana magnolia od M na dzień kobiet

Tu jako pasażerka....

A tu juz w całej okazałości.....

Kondziowy Ogród :) 19:08, 09 mar 2014

Do góry
zrobina kratka pod tarasem zostana posadzone róże i clematisy

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:03, 09 mar 2014

Do góry
No to jak kij z naprawczym... w końcu pierwszą wiosnę prawdziwą sie czuje raz w roku

Zarazę sieje i rozszerzam listę Waszych chciejstw... ale zachwalam to co warte zachwalania.....

Mira. Ciemierniki kupiłam na giełdzie rolnej.. były na jednym stoisku.. szkółka Pana Bylinowego jeszcze zamknięta .. mogę poprosić synusia jak będzie jechał do mnie by zajechał i kupił.. to Ci przetrzymam. O ile jeszcze są.

Basiu moja krokosmia jeszcze śpi..... a siedzi tu gdzie iryskowa łezka... wiec jedziemy najpiękniejsze miejsce iryskowe u mnie

Jest pod samym tarasem... widoczne na okrągło cały rok.... zaryzykowałam obsadzenie cebulowymi.. bo wiosną jesteśmy najbardziej spragnieni kolorów... jedynie sosenka stanowi zimą akcent... by nie było pusto.. To był dobry pomysł.. i miejsce w którym od zrobienia, przez 5 lat nie wprowadziłam najmniejszej korekty.. Jedynie sosenkę zacznę uszczykiwać, bo sie rozpycha za bardzo.
Jeszcze wam ponudzę łezką, czekam aż reszta rozkwitnie W jesienią 2009 roku posadziłam 10 cebulek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies