Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Nety- moje marzenie 01:37, 02 paź 2016

Do góry
Anetko, nie wiem, czy wpisałam się już u ciebie.
Czytam twój wątek na telefonie jus dłuższy czas. A że mam otwartych 15 wątków, to trochę czasu mi to zajęło. Głupi telefon zamknął mi karty i się pogubiłam, gdzie byłam. Ale do rzeczy.
Przeczytałam o twoich błędach z ziemiæ, podczytuję dobre rady Toszki. Tak swoją drogą, to podziwiam ją za cierpliwość i jak sobie radzi nie gubiąc się, gdy radzi w tylu wątkach.
Bardzo mi się podobały linie proste w twoim ogrodzie.
Sama mam prosto wytyczone rabaty, więc i u ciebie fajnie je sobie pooglądałam.
Wskoczyłam teraz na ostatnie strony i doznałam zdziwienia. Zmiana linii, faliście.
Nie doczytałam jeszcze skąd taka decyzja, ale wiem, że do pewnych decyzji powoli się dojrzewa. Czasami wydaje mi się, że faliste linie wprowadzają więcej efektów zaskoczenia. Na zasadzie: co się znajduje za zakrętem. Trzymam więc kciuki.
Bardzo mi się podoba, jak wyciągasz dobre wnioski z rad tutaj danych.
Drzewa, to dobry pomysł.
Pozdrowienia zostawiam.
Muszę resztę doczytać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 01:23, 02 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

No tak....tylko jak wchodzisz na forum to najpierw idziesz do znajomych i piszesz o pierdołach

Faktycznie, czas ucieka.
Doszłam jednak do wniosku, że jak się trzymam stałej grupy wątków, znam ogrody na pamięć, nic nowego to nie wnosi w moje "uczenie" się. Ja potrzebuję zmian, nowych doznań. Wolę czasem wskoczyć na nowe wątki.
Ale każdy jest inny. I dobrze. Bardzo dobrze. Nie wszyscy muszą postępować tak samo.

Podoba mi się to, co Justynka napisała. Sporo w tym racji. Dobra instrukcja dla początkujących.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 01:13, 02 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Często wchodzę na forum nie logując się, wtedy nie widac powiadomień a stronę główną forum z podziałem na działy.

Aaaa, teraz rozumiem.
Ja na telefonie lubię być zalogowana. Szybki użytek z tego robię.

Gracki wolę niekwitnące Śmieszne to o sąsiadach z drugiego ogrodu
Buziaki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:58, 02 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Piękne rośliny hi, hi
Kasia super ujęcie. Werbenę lubię.

A dziewczyna potrzebowała pomocy. Nieudolnie. I wystraszyła się chyba ...
Ogród z pergolą 00:49, 02 paź 2016

Do góry
Bałagan różany... Madżenka potwierdziła, że róże są nieporządne
Czyli Aniu, to nie twoja ani niczyja wina w komponowaniu. One po prostu tak mają.
Ogród z rzeźbą 00:35, 02 paź 2016

Do góry
Fajnie, że meblowo się zrobiło. Za chwilę tryb domowy będzie.
Dziś oglądałam rogówkę do gościnnego pokoju. Szarą. Westchnęłam. Zrobiłam fotki i poszłam dalej. Kiedyś będzie moja. Muszę poczekać
System best podoba mi się.
Mają szafy w tym stylu?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:00, 01 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przeczytałam wypowiedź Polinki i wypowiedź Nett. Zadumałam się.
Ja pokazuję także tą gorszą stronę ogrodu. Zmagania z ogrodem mają nas uczyć. Także odwiedzających. Powinny pojawiać się wnioski.
Dlatego mam kilka wątków, z których sama czytając się uczę. Ostatnio poprzeczka się podniosła. No cóż, nie wszyscy potrafią tak wysoko podskoczyć. Trzeba znać swoje miejsce, swoją wartość i pozytywnie patrzeć na świat wokoło, by nie złapać doła. Krótko mówiąc mieć twardą d...

No i się zastanawiam, jak inni wchodzą na wątki.
Bo ja wchodzę z powiadomień. I tam nie ma podziału na nasze ogrody i projektowanie. Jest wpis we wątku - jest powiadomienie. Tylko czasami nie daję rady czasowo być. Pisanie " metodyczne" pochłania sporo czasu. Nie zawsze na wszystko starcza doby.

Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych.
Głowa do góry

Iwonko to prawda, jesteś jeszcze ww tej nielicznej grupie, która pokazuje nie tylko piękne miejsca w ogrodzie i powiem szczerze, że lubię do Ciebie zaglądać. Zawsze czuć, ze poświęcasz maksimum swojego czasu na odpowiedz. Podobnie czuję wpisy Małgosi z Łodzkiej grupy.

Często wchodzę na forum nie logując się, wtedy nie widac powiadomień a stronę główną forum z podziałem na działy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:34, 01 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To prawda. Już w zeszłym roku się zdziwiłam, że gracki u niektórych kwitną. Tęsknię do zeszłorocznych. Prawdziwych.
Oby do wiosny
Polinko, ślicznie u ciebie.

Troszkę nie rozumiem o twoim drugim ogrodzie. Daleko jest?
Zakładam, że ma inną funkcję niż pierwszy

Iwonko, tęsknisz do kwitnących?
Oby do wiosny No może póżnej wiosny

Drugi ogród jest oddalony 15 km od pierwszego. Czy ma inna funkcję? Tak ale również jest spełnieniem moich marzeń o łanach traw Sąsiedzi, który nie zostali poinformowani co tam tworzę stwierdzili, że zakładam hodowlę zwierząt a trawy będą na pasze
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:32, 01 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, dzięki za fotki z lustrem
Tytuł wątku adekwatny do niespodzianek
Tajemniczy, zaczarowany ogród

Niespodzianką jest każdy dzień - zawsze jest coś nowego
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:17, 01 paź 2016

Do góry
Rabatki masz ładnie zagospodarowane, jakbyś na miejscu mieszkała.
Dominiko, czy trawnik nie jest niżej, nis rabatki? U mnie tak bypo i się źle kosiło. Jak jest u ciebie?
Ogródek Iwony II 18:08, 01 paź 2016

Do góry
Dziś wycięcilśmy krzew, który rósł obok hortensji. Pocięty, wykopany, zrobiło się więcej miejsca. Wiosną Vanilki rozsadzę szerzej, w większych odstępach.

Ogródek Iwony II 18:02, 01 paź 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Fajny płot chłopcy robią
Twoje rabaty mi się podobają. Kulki w trójkątnych nasadzeniach bardzo ładnie się prezentują.

Ewuniu, ten płot miał być tylko pergolą pod róże pnące, ale potem stwierdziliśmy ( Dziewczyny pomogły w decyzji, zwłąszcza Jazzy), by temat pociągnać dalej. Trochę trwało zbieranie materiału, bo nie chodziło o to, by iść do marketu i kupić, tylko o zdobyczne listewki
Systemem gospodarczym troszkę. No i wyszła taka ażurowa "przykrywka" na betonowy płot. Róże już podwiązane, a tam, gdzie tuje, zanim urosną sobie, będzie to ciekawy efekt I sąsiada blaszany garaż jest mniej widoczny

A tą rabatkę widzę z okna sypialni, kiedy rano się budzę

Ogródek Iwony II 17:50, 01 paź 2016

Do góry
Jolu, bo to młodziutka rabata. Jak byliście u mnie, tam rosły maki. Pamiętasz?
Miała być tam ścianka wodna, potem plany się zmieniły i ścianka będzie pod dębem, gdzie i tak mi hortki nie chcą rosnąć, bo za sucho. Więc tutaj szykuje się ciurkadełko i przesadziłam lawendę pociętą w kulki, jeśli to kulkami można nazwać i białe róże: Artemis i Kronpiress Mary. Do tego białe jeżówki i miskanty. Miały być gracilimusy, ale zakwitły, wiec to jakaś kwitnąca pomyłka

Na wiosnę wysypię rabatę żwirkiem, bo teraz czekam na postęp prac budowlanych. Jestem tym czekaniem już bardzo zmęczona. Ale wiem, że jak już będzie blacha na dachu i drzwi garażu wymienione, to będę mogła odetchnąć. Dwie ściany gospodarczego są już ocieplone i otynkowane. Więcej nie dam rady w tym roku. Nasz pan murarz może by i dał radę, tylko ja już dna finansowego dotknęłam
Znowu na wsi 17:42, 01 paź 2016

Do góry
Jolu, rozchodniki planujesz dzielić. Najlepiej na wiosnę, jak młode kapustki zaczynają wystawać z ziemi.
Masz jakieś rozchodniki na działce? Bo może ci kilka sadzonek wiosną zrobię?
Tylko ja mam te zwykłe różowe, ale bardzo je lubię
W kamiennym kręgu od początku 17:39, 01 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Dziękuję bardzo
Też je lubię

Aniu, a te twoje dzbany gdzieś można nabyć?

Zachwycam się twoim ogrodem. Z niego taka magia płynie
Kamienne placyki, kola drewnienia, dzbany, pergole cudne, kąciki kawowe w różach...
Czy ty masz duży ten ogród?
W kamiennym kręgu od początku 17:34, 01 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, co to za żurawki? Śliczne są
Ogródek Iwony II 17:32, 01 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Pieknie i już
Pozdrawiam Iwonko

Aniu, dziękuję. Pozdrawiam serdecznie.
Ogródek Iwony II 17:31, 01 paź 2016

Do góry
Joku napisał(a)

Bardzo urokliwe to miejsce. Macham przy okazji do Ewy Bacowej.

Jolu, w przyszłym roku już w tle trawnik tam będzie. Na razie sobie o nim marzę I begonie muszą być różowe, do fioletowych wrzosów lepiej będą pasować

Na cieśli dalej czekam... Może za tydzień
Ogród z pergolą 17:30, 01 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, przypominam, że przód jeszcze został. Tam jeszcze większe poletko.

tam tez jest kosmos, większośc juz obsadziłam ale kiedy to nabierze masy :/ jeszcze M musi mi trochę darni zdjąćbo już nie mam gdzie rozchodnikow z różanki przesadzić

o i widzisz przypomniałaś mi pod kostrzewy i rozchodniki przekopywać ziemię z obornikiem?
Ogródek Iwony II 17:28, 01 paź 2016

Do góry
Dzisiaj Zbyszek zaangażował młodego do pracy przy pergoli. Uwielbiam ich wspólną pracę, kiedy młody może się coś nauczyć

Idzie jesień:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies