Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 21:01, 01 paź 2016

Dzisiaj w końcu pada. Cały dzień. Normalnie bosko jest
bdan 21:04, 01 paź 2016

Nett napisał(a)

teraz chciałam zasilić ziemię obornikiem. A że mam świeży, więc poleży sobie do wiosny i doiero wtedy będę przesadzać. Teraz w ten piach byłoby szkoda.

Bardzo dobre podejscie. Ale pracy wykonanej, będzie świetny ogród, bo pracowitej osoby inaczej być nie może.
Szacun wielki
Nett 21:09, 01 paź 2016

Danuś ja marzę o pięknym ogrodzie i fakt, pracy sie nie boję, ale mam problem z doborem roślin i kolorami. Mam jakies ogólne pojęcie co bym chciała, ale jakoś mi do tej pory nie wychodziło w "realu".
Mam nadzieję, że teraz lepiej zaplanuję nasadzenia i nie będzie już takich rozczarowań.
asiak 21:19, 01 paź 2016

Nett napisał(a)
Danuś ja marzę o pięknym ogrodzie i fakt, pracy sie nie boję, ale mam problem z doborem roślin i kolorami. Mam jakies ogólne pojęcie co bym chciała, ale jakoś mi do tej pory nie wychodziło w "realu".
Mam nadzieję, że teraz lepiej zaplanuję nasadzenia i nie będzie już takich rozczarowań.

Mam tak samo
natka098 23:15, 01 paź 2016

Podkręciłam się jak zobaczyłam Twoje rabaty, muszę zacząć działać, dziś dom posprzątałam, okna umyłam to mogę zająć się ogrodem
Iwk4 01:37, 02 paź 2016

Anetko, nie wiem, czy wpisałam się już u ciebie.
Czytam twój wątek na telefonie jus dłuższy czas. A że mam otwartych 15 wątków, to trochę czasu mi to zajęło. Głupi telefon zamknął mi karty i się pogubiłam, gdzie byłam. Ale do rzeczy.
Przeczytałam o twoich błędach z ziemiæ, podczytuję dobre rady Toszki. Tak swoją drogą, to podziwiam ją za cierpliwość i jak sobie radzi nie gubiąc się, gdy radzi w tylu wątkach.
Bardzo mi się podobały linie proste w twoim ogrodzie.
Sama mam prosto wytyczone rabaty, więc i u ciebie fajnie je sobie pooglądałam.
Wskoczyłam teraz na ostatnie strony i doznałam zdziwienia. Zmiana linii, faliście.
Nie doczytałam jeszcze skąd taka decyzja, ale wiem, że do pewnych decyzji powoli się dojrzewa. Czasami wydaje mi się, że faliste linie wprowadzają więcej efektów zaskoczenia. Na zasadzie: co się znajduje za zakrętem. Trzymam więc kciuki.
Bardzo mi się podoba, jak wyciągasz dobre wnioski z rad tutaj danych.
Drzewa, to dobry pomysł.
Pozdrowienia zostawiam.
Muszę resztę doczytać
Nett 09:50, 02 paź 2016

natka098 napisał(a)
Podkręciłam się jak zobaczyłam Twoje rabaty, muszę zacząć działać, dziś dom posprzątałam, okna umyłam to mogę zająć się ogrodem

Natka do rabat to długa droga jeszcze. Ale przynajmniej jakas wizja jest.
Je niestety ani w domu, ani w ogródku nie działam. Moja szczenna psica miała wypadek i siedzimy u weta.
Nett 09:59, 02 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Anetko, nie wiem, czy wpisałam się już u ciebie.
Czytam twój wątek na telefonie jus dłuższy czas. A że mam otwartych 15 wątków, to trochę czasu mi to zajęło. Głupi telefon zamknął mi karty i się pogubiłam, gdzie byłam. Ale do rzeczy.
Przeczytałam o twoich błędach z ziemiæ, podczytuję dobre rady Toszki. Tak swoją drogą, to podziwiam ją za cierpliwość i jak sobie radzi nie gubiąc się, gdy radzi w tylu wątkach.
Bardzo mi się podobały linie proste w twoim ogrodzie.
Sama mam prosto wytyczone rabaty, więc i u ciebie fajnie je sobie pooglądałam.
Wskoczyłam teraz na ostatnie strony i doznałam zdziwienia. Zmiana linii, faliście.
Nie doczytałam jeszcze skąd taka decyzja, ale wiem, że do pewnych decyzji powoli się dojrzewa. Czasami wydaje mi się, że faliste linie wprowadzają więcej efektów zaskoczenia. Na zasadzie: co się znajduje za zakrętem. Trzymam więc kciuki.
Bardzo mi się podoba, jak wyciągasz dobre wnioski z rad tutaj danych.
Drzewa, to dobry pomysł.
Pozdrowienia zostawiam.
Muszę resztę doczytać

Witaj Iwonko, ogromnie mi miło że mnie odwiedziłaś.
Tak, Toszka to nieoceniona Duszyczka dla takich zagubionych jak ja. Mimo czytania forum od dwóch lat i próbie urządzenia ogrodu na wzór tych najpiękniejszych, poniosłam porażkę. Ale Toszka i kilka innych osób pokazałały mi błędy, pomogły spojrzeć inaczej, dostrzegły inne możliwości, których ja nie widziałam. I zaczęły się zmiany.
Linie proste lubię, ale moja działka nie jest prosta, są mocne skosy i te linie proste nie wyglądały dobrze, a próby poprawiania nic nie dawały.
Drzewa widziałam u innych, ale myślałam, że jak sąsiad ma 20 brzóz, które mi śmiecą, to ja już nie chcę drzew. I znowu dziewczyny mi pokazały korzyści, a właściwie potrzebę sadzenia drzew.
Wiesz, nawet robienie zdjęć pomogło mi inaczej spojrzeć na ogród. Wcześniej nie mogłam sobie z tym poradzić.
Niestety jeszcze długa droga przede mną, ale myślę, że przy wsparciu ludzi na forum, dam radę. W końcu przestałam sie frustrować i zniechęcać, a zaczynam działać. A każde odwiedziny, podpowiedź, miłe słowo, tylko pomagają. Więc dziękuję i zapraszam częściej.
Nett 19:14, 02 paź 2016

Czy wiecie może czy gdzieś na forum można znaleźć realizację Danusi "Nowoczesny ogród geometryczny"?

Szukam, ale nie mogę znaleźć, a chciałabym się dowiedzieć jakie drzewa były tam posadzone.
Wydaje mi się, że jest tam ambrowiec, ale nie wiem co jest obok niego i co to za klonik przy oknie. Jest jeszcze takie kolorowe drzewko kolumnowe za brzozą chyba (taką żółtą).
polinka 22:21, 02 paź 2016

Nett napisał(a)
Czy wiecie może czy gdzieś na forum można znaleźć realizację Danusi "Nowoczesny ogród geometryczny"?

Szukam, ale nie mogę znaleźć, a chciałabym się dowiedzieć jakie drzewa były tam posadzone.
Wydaje mi się, że jest tam ambrowiec, ale nie wiem co jest obok niego i co to za klonik przy oknie. Jest jeszcze takie kolorowe drzewko kolumnowe za brzozą chyba (taką żółtą).

Anetko a możesz coś więcej powiedzieć o tym ogrodzie? Nie mogę skojarzyć