Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 17:42, 04 mar 2014

Do góry
W szale wolności pojechałam dziś wreszcie do Casto i zakupiłam opryskiwacz na miejsce tego co to mi siem zrypał ... W necie patrzałam i te ceny są około 30 zł , najtańsze i jakieś 15 zł przesyłka.. Stąd też kupiłam sprzęt za pięć dych i ma gwarancję na 2 lata.. Już go dziś przetestowałam na moich rodkach z opryskiem florowitem z domieszką cytryny..zobaczymy

Jeszcze chelatu żelaza nie kupiłam , gapa..aaa.. Następnym razem

Działka wkoło Lubczyka :) 17:39, 04 mar 2014

Do góry
Mój pierwszy kwiatek cebulkowy tej wiosny koło Lubczyka
Z dedykacją dla Was, Kochani
Dekoracje wejścia, tarasów, furtek... 17:09, 04 mar 2014

Do góry
To zimowe zdjęcie. Wejście do domu mojej teściowej. Wiadomo, zimą dekoracje świąteczne, ale na wiosnę stoją tam donice z różnymi żółtymi kwiatami, a w małym ogródku tuż obok (niewidocznym na zdjęciu) ma róże. Wszystko naprawdę pięknie wygląda. A teściowa zawsze się przechwala, że sąsiadki jej zazdroszczą ogrodzenia, kwiatów i dzieci

Mazury i mój kawałek ziemi 17:01, 04 mar 2014

Do góry
Leśne Wzgórze 16:45, 04 mar 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Mój łup z targów Gardenia

na zdjęciu jeszcze na stoisku, bo .... wystawca nie chciał sprzedać... bo ktoś zarezerwował ..... wróciłam przed 15 i na szczęście stwierdził, że skoro ktoś nie odebrał to nowym właścicielem mogę zostać ja

Latarenki prześliczne... ja mam takie zwykłe...powszechne...ale tez sie cieszyłam w ubiegłym roku jak je kupiłam...ale teraz apetyt rosnie w miare jedzenia..

Podoba mi sie jeszcze ta konstrukcja wiszaca z otworami na kwiaty, fajnie wyglada, a awka tez super...
Realcje z Gardenii obejrzałam - wybierałam sie wstępnie ale w ostatniej chwili zmieniłam plany i... wybrałam wieczorny bal przebierańcowy ze znajomymi w sobote własnie... nie dało by sie tago pogodzic bo ode mnie do Poznania 280 km.... ale i tak dzieki relacji mam chociaz orientacje co i jak było.
Dzieki i pozdrawiam
Proste pomysły z drewna 16:45, 04 mar 2014

Do góry
A to dzieło mojego szwagra:

Lustro w ogrodzie 16:40, 04 mar 2014

Do góry
MarzenaG napisał(a)
Witam, jest dzisiaj pierwszy raz na forum i znalazłam ten wątek o lustrach też mam takie w swoim "ogródku"

Świetnie to wygląda! Wszystkie elementy bardzo do siebie pasują... bardzo oryginalne! Skąd wzięłaś to lustro? Wycinane na wymiar czy gdzieś takie wyrwałaś?
Altana w ogrodzie 16:25, 04 mar 2014

Do góry
Wszystko fajnie i pięknie, ale jak się nie ma odpowiedniego ogrodzenia, to nie ma szans na wyciszenie i spokój z książką w ręku nawet w najpiękniejszej altance Moja teściowa ma dom z ogrodem i dzieci sąsiadów z jednej strony wiecznie wykopywały piłkę na jej teren, natomiast psy drugich sąsiadów zrobiły sobie z ogródka teściowej wychodek. W końcu wkurzyłem się, bo nigdy nie było tam spokoju i postawiłem płoty z każdej strony i nareszcie jest trochę spokojniej. Owszem, piłka czasem przeleci przez płot albo o niego uderza, ale jak przeleci to już zostaje u mamy. I nie ma zmiłuj!

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:24, 04 mar 2014

Do góry
tak było ale przyszedł czas na zmiany wymuszone ziemią spływającą do kamyków i odmłodzeniem żurawek

i cos kwitnie przylaszczka wyszła zbyt niebieska

Kolorowy Ogród Geni 16:11, 04 mar 2014

Do góry
Jeszcze mam dwa jeden ma dopiero pąki

drugi powinien przyjść pocztą jutro pomarańczowy
Grembosiowo 16:11, 04 mar 2014

Do góry
Trzy godzinki popracowałam, deszcz wygonił mnie z ogrodu.
Cebulowe nieśmiało budzą się do życia, ale kwitną już ciemierniki na rabacie, którą wiosną będę dopracowywać.

Ogródek Anity 15:49, 04 mar 2014

Do góry
Korzystając z niepogody pogrzebałam trochę w wątkach na Ogrodowisku szukając inspiracji na rabatę w cieniu. Znalazłam realizację Danusi, przepiękna, choć prosta- takie lubię! Chyba trochę ściągnę, tylko bergenię czerwoną zastąpię różową..i ławki nie będzie a stolik i 2 ławki. Ładnie będzie?

Mam nadzieję, że Danusia się nie obrazi?
Piękna rabata!
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:46, 04 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ufff.. to zadanie trudne.. bo ... ale co wiem i wyszperam to napiszę.. traw mam sporo, ale na pewno chodzi ci o te nad oczkiem... są dwie grupy.. lewa i prawa (do przeróbki)

Najpierw opiszę lewą, są tu 3 rodzaje traw.. miskant graziella (białe pióropusze) paskowany zebrinus i rozplenica.. ale jaka.. nie mam pojęcia.. jakaś zwykłą najnormalniejsze.. pierwszy zakup dawno temu.

Dla porównania wielkości potforów.. z naszą Agatą.. jutro u mnie będzie

Aniu cudności przerosły Ciebie.Bardzo dziękuję za pomoc.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:36, 04 mar 2014

Do góry
Ale cudowny malutki ranniczek, jak słoneczko, ja szukam słońca, masz go u siebie Aniu

pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 14:59, 04 mar 2014

Do góry
Tak w połowie marca jak się zaczną budzić,to chyba są ogrodowe to ich się nie tnie.
Ja w awatarku mam drzewiastą podoba ci się?

Zakątek z fioletową ławeczką 14:47, 04 mar 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
A to są moje okazałe hortensje. Dostałam takie cztery patyki, liści troszkę miały, ale szybko więdły. Lałam dużo wody, kwiatów żadnych. We wrześniu był mały przymrozek i hortensje zmarzły, liście zrobiły się czarne
Nie wiem czy coś jeszcze z nich będzie?

A z tych hortensji napewno coś będzie ładne krzaki ,w tym roku zakwitną podsyp nawozem do hortensji
Ogrodowe przygody 14:33, 04 mar 2014

Do góry
ona jest bardzo popularna
obficie kwitnie do samej zimy naprawdę warto ją mieć
Moje ukochane miejsce na ziemi 14:32, 04 mar 2014

Do góry
i w nowej aranżacji

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:30, 04 mar 2014

Do góry
kolejny zimny dzień ...zaledwie 6 stopni w dzień...
obiecałam fotki doniczek kupionych na starociach,

zatem

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:15, 04 mar 2014

Do góry
Mirella trudno uwierzyć ale nie jestem narciarski -tak to jakoś wyszło , basen owszem ale wolę "moje" jezioro nie ma ograniczeń kiedy odpływam "w kierunku zachodzącego słońca" -przy wieczornym pływaniu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies