Tu chcę się wzorować, chyba na realizacji Danusi. Tylko zamiast hortensji chciałabym róże Chopin, bordowe drzewo bym dała śliwę pissardii. A początek ten od wjazdu by była duża kula z bukszpanu i może dwie-trzy małe, no tego nie wiem szukam inspiracji. Tło dla róż tuje. Przy płocie sąsiadów zwyczajnie byłyby też tuje, bo tam jest już wąsko.
Proszę o pomoc odnośnie moich tuj Wareana Lutescens. Są bardzo mizerne od dołu do połowy. Takie były kupione zeszłej jesieni - jeszcze nie zdążyły podrosnąć. Ziemia dobra, wilgoć, słoneczko do południa. Czy powinnam odciąć te dolne gałązki, żeby zmusić roślinki do wypuszczenia nowych? Czy zostawić w spokoju, a tylko przycinać od zewnątrz?
Dobre, dobre...........a już z Kry-skłodowkiej to sie poplułam ze smiechu.
A' propos Skłodowskiej- ja w Darłowie kiedys przed laty zapamiętałam nazwę ulicy jej imienia napisaną tak : ul. M.C. Skłodowskiej.....co wygladało jakby miała na pierwsze Maria a na drugie może Celina,...może Cesia....albo inna "Cleopatra"...........
Pozdrawiam Magdo !
Dawno do twojego watku nie zaglądałam, nie jestem na bieżąco ale na swoje usprawiedliwienie dodam że dzis rano jechałam z P-c do sieradza i z powrotem i szukałam wzrokiem twojego ogrodu i twoich szmaragdów.... i chyba znalazłam ( wg instrukcji od ciebie gdzie on mógłby sie znajdować..) !!!!
Ale ciebie w nim nie było...........
Buziaki zostawiam !