Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

iwonaal 22:02, 30 kwi 2014

Jak Ty zrobiłaś to zdjęcie?
Bogdzia 22:18, 30 kwi 2014

Piękne zdjecie ale nie zaglądaj do nich bo mogą gniazdo zostawic i odleciec i jest jeszcze drugie zagrożenie sroki i sójki obserwująi jak zobacza to już po gnieżdzie.
Anita1978 22:20, 30 kwi 2014

U mnie w tujach też pełno gniazd! Mój ogrod to dla ptaków taka zielona oaza wśród pól
Bogdzia 22:30, 30 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
U mnie w tujach też pełno gniazd! Mój ogrod to dla ptaków taka zielona oaza wśród pól

U mnie tez sporo gniazd, wypielic się boje i do komórki chodzic bo wszedzie gniazda.
Kasik 08:26, 01 maj 2014

Nikita- u mnie całe brabanty w gniazdach. - Powiem więcej- moje brabanty tej wiosny są bardzo głośne.

Pozdrawiam
BaRa 08:32, 01 maj 2014

U nas koty skutecznie przeganiają wszelkie ptactwo
A drzewa jeszcze niziutkie więc uciec nie mogą
Anita1978 08:35, 01 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez sporo gniazd, wypielic się boje i do komórki chodzic bo wszedzie gniazda.

Ja też nie chodzę do komórki ze strachu....u mnie w komórce pająki wielkości ptaków.......
Nikita 09:08, 01 maj 2014

elzbieta_g – Elu prawdziwa ogrodniczka (jeżeli pogoda dopisze) uaktywni się dopiero dziś.
Pozdrawiam majowo.

Bogdzia, iwonaal – gdy wczoraj zobaczyłam, że pliszki biegają po trawniku, a potem gdzieś obie odfrunęły, złapałam aparat, odsunęłam troszkę liście bluszczu i „pstryk”…zdjęcie zrobione (cała „akcja” trwała może kilkadziesiąt sekund).
Dopiero po chwili przestraszyłam się, że przecież mogłam je wypłoszyć…z niecierpliwością i oczywiście z daleka, obserwowałam gniazdo. Po ok. 10 minutach pliszki wróciły i jedna z nich już cały czas siedziała w gnieździe – więc chyba wszystko jest w porządku. Ufff……
A o sójkach i srokach nie widziałam – podnoszę więc dwa palce do góry i przyrzekam nie zaglądać już więcej do gniazda.

Anita1978, Kasik – u mnie tylko pliszki siwe mają gniazdo…u was pewnie cisza, spokój, daleko od drogi i hałasu miejskiego…raj dla ptaszków

BaRa – szkoda…bo moje pliszki są takie śliczne jak uwijają wokół swojego gniazda…..

Jadę do „szmaragdowego”…majówkę czas zacząć!!!!
W planach trochę popracować w ogródku i oczywiście „pokiełbasić” ze znajomymi przy grillu.
Urszulla 19:41, 01 maj 2014

Dziś cały dzień w „szmaragdowym” podlewał deszcz….ale ja nie z tych co by z powodu niepogody bezproduktywnie spędzali sobotę…zrobiłam domek dla owadów

Podziwiam domek dla owadów, naprawdę całość sama stworzyłaś?
ładnie mu w tym bluszczyku
Bogdzia 20:10, 01 maj 2014

Nikita napisał(a)

Bogdzia, iwonaal – gdy wczoraj zobaczyłam, że pliszki biegają po trawniku, a potem gdzieś obie odfrunęły, złapałam aparat, odsunęłam troszkę liście bluszczu i „pstryk”…zdjęcie zrobione (cała „akcja” trwała może kilkadziesiąt sekund).
Dopiero po chwili przestraszyłam się, że przecież mogłam je wypłoszyć…z niecierpliwością i oczywiście z daleka, obserwowałam gniazdo. Po ok. 10 minutach pliszki wróciły i jedna z nich już cały czas siedziała w gnieździe – więc chyba wszystko jest w porządku. Ufff……
A o sójkach i srokach nie widziałam – podnoszę więc dwa palce do góry i przyrzekam nie zaglądać już więcej do gniazda.

No to mi sie podoba. Tego sie trzymajmy. Mnie tez kusi zeby zajrzec w krzaki gdzie sa gniazda szczególnie do jednego z którego sroka wykradla jajko co widziałam i prawdopodobnie ptaki uciekły ale na razie obserwuje krzak i nie zaglądam choc dzis przez cały dzien nie widziałam by jakis ptak tam wlatywał ale jeszcze z dzień poobserwuję.Miłego pobytu w Szmaragdowym.