nas nie zatrzymały, bo autostradą jechaliśmy, a słońce akurat chyliło się ku zachodowi i tym piekniej oświetlało te łany
nawet mój mąż zachwycił się tym widokiem, a to męzczyzna przecież
Masz rację an_tre, to wsaniały, zapierający dech w piersiach widok!
Kurdile,zapomniałam ze miałam tę pachnąca kalinę kupić.Musze to nadrobić
Tulipki i żonkile śliczne. Ja z tych wywijanych tulipanów, białych mam tylko jeden,więcej nie wyszło
I jeszcze ci zdradzę,kusicielko że mam ponad 100 róż od tamtej jesieni
Żółtymi rzepakowymi połaciami napawałam oczy dwa dni temu w drodze powrotnej od córki.
W okolicach 'zagłębia owocowego' podziwiałam na razie skąpo kwitnące sady, ale w tak dużej ilości robiły wrażenie
Kaczeńce przywodzą mi na myśl wspomnienia z dzieciństwa.
Aniu, dzięki za te obrazy
Tuje wyglądają lepiej więc teraz moje zmartwienie przelało się na świerki serbskie . Ponieważ na tujach od dawna są już widoczne nowe przyrosty a na świerkach nie poprosiłam zaprzyjaźnionego ogrodnika aby przy okazji koszenia trawy obejrzał drzewka. Stwierdził, że świerki mają grzyba i opryskał spec. preparatem. Nie wiem czy to już moja paranoja czy z świerkami faktycznie cos jest nie tak? A może powinnam je już podlewać? Nawożenie hydrokompleks planuję na przyszły tydzień.
Tak wyglądały świerki sadzone rok temu:
A tak jest dzisiaj:
Macham wszystkim.... i uciekam do spania
Jutro może z lotu ptaka pokaże ogród. i będzie dzień na bieganie u was... w końcu gdzieś te chciejstwa muszę oglądać Szkółki mijam dużym łukiem
Cuning w pąkach i fiołek do towarzystwa.. dobranoc.. kolorowych snów.