Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:55, 24 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
A tu róże - robiłem z nich biedermeier'a na 20-ste urodziny koleżanki tydzień temu Co było dla mnie najdziwniejsze - wyszedł Nic nie wyleciało

A resztę...utopiłem w kieliszku

ale mi się miło oglądało
taki pozytywny ten żółty że hej !!!
Moje poletko 21:51, 24 lut 2014

Do góry
A ja życzę ci żebyś na Ogrodowisku była jak najdłużej, a twoje poletko piękniało z każdym rokiem.
Nowy przedogródek ..to nie takie proste 21:46, 24 lut 2014

Do góry
Pierwszy raz tu wlazłem czyli do części projektowej i jestem w szoku. Ludzie nie słuchajcie Alinki! Byłem tam i na własne oczka widziałem. To jest cudo nie ogród a szczególnie właśnie przed domem od strony drogi głównej. Błagam nie zmieniaj, a co zrobisz jak pomiędzy tym żwirem puści się trawsko i chwasty? Chyba że daleko od roślin dasz matę. Tylko dlatego chcesz przerabiać bo trawnik żółknie?

Pozwolę sobie wstawić swoje zdjęcie tego fragmentu i oceńcie sami.

A to przeciwna strona tego podjazdu.

Berberys - Berberis 21:38, 24 lut 2014

Do góry
Może Red Rocket, latem czerwony, jesienia jak widać, pokrój wyprostowany, ale chyba nie o to Ci chodzi,

Makowo na Kociewiu 21:25, 24 lut 2014

Do góry
Agatko, Kasiu, Małgosiu, Bodziu, Seba, Aniu, Margarete, Marto, Aniu - Mała Mi, Tusia- Marta, Irenko dziękuję, że zaglądacie, , Niesamowici jesteście
Potwierdzam, że cieszę się wiosną i mam nadzieję, że zimę powitamy dopiero w następnym roku .
Nadal jestem zagoniona straszliwie ale zgłaszam, że zaczęłam cięcie w Makowie i prace porządkowe.

W sobotę i i dzisiaj pryskałam promanalem świerki białe conicia i jestem zszokowana odkryciem miseczników. świerki są wręcz oblepione kuleczkami, Nie mam pojęcia dlaczego na zewnątrz wyglądają na okazy zdrowia.
Apeluję abyście zajrzały wgłąb i obejrzały gałązki od środka tylko tak można zobaczyć tą zarazę. Na 4 świerki tylko 1 jest czysty . Na szczęście mam nadzieję że promanal zabije to paskudztwo.
Tak wyglądają świerki, które są zamiseczkowane na amen !!!

Sprawdziłam inne iglaste cisy, świerki, modrzew, sosny, jałowce tuje i ....są czyste Ale je też opryskam !!
Moje zmagania ogrodowe 21:24, 24 lut 2014

Do góry
U mnie na razie jedna kępa i bez bzyczków

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 21:23, 24 lut 2014

Do góry
Krokusy u rodziców szaleją, pojawiły się również "bzyczki"

Ogrodowe przygody 21:08, 24 lut 2014

Do góry
to bardzo stara i niezawodna róża Schneewittchen
Kwitnie cały sezon i ma dużo kwiatów
W cieniu - zacieniona 20:58, 24 lut 2014

Do góry
Rozmnażanie werbeny na cztery sposoby:

1. wysiew z nasion
2. zimowanie w gruncie
3.zadołowanie w donicy
4. pobieranie sadzonek

...zobaczę,który sposób najlepszy.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:57, 24 lut 2014

Do góry
Moje zakupy:

Ogród u stóp klasztoru 20:55, 24 lut 2014

Do góry
MARZENKA --- przedogródek na bok ..dam rady to dam , nie dam , to nie dam . muszę trochę zwolnić i niestety bez dużego wysiłku ....aż mnie skręca za złości

GUSIARZ --Agnieszka dumam i ja , ale jakiś plan już mi się precyzuje ...może wpadniesz na kawką z Elą

KINDZIA ---Kasiu ja już nie czekam obcięłam , choć Danusia gromi nas ,że może przymrozek zniszczyć młode przyrosty ...sama oceń w jakim miejscu masz lawendę , bo ja między domami , więc tam ciepełko i zaciszne miejsce ...słonko się opiera a mur nagrzewa ....obcięłam więc

IIRENKA ---- aż tupię nogami ale i tak dzisiaj cały dzień w ogrodzie spędziłam .....skarpa już posprzątana,
i dwie rabaty z tyłu , jałowce zaczęłam otrzepywać , ale brutalnie mi przerwano miłe zajęcia i musiałam pod presją bata do domu i na fotelik ...hihihihhi-ktoś u mnie mylnie myśli że leżenie to dla mnie najlepsza sprawa...( MAŁŻ)

przesadziłam dzisiaj troszkę pierwiosnków do kupki ...i czekam na takie widoczki

W ogródku Iwony 20:55, 24 lut 2014

Do góry
Dziękuję, weekend minął pracowicie, ale nie w ogrodzie. Dzisiaj ponuro i chłodno, więc niewiele zrobiłam.
W ogrodzie niewiele zmian, ale udało mi się zobaczyć piękny klucz dzikich gęsi

Moje hortensje ogrodowe trzymane w piwnicy też poczuły wiosnę. wystawiam je codziennie, ale na noc chowam, bo są przymrozki.

Przebiśniegi coraz śmielej kwitną.

Krokusy daleko w tyle, chyba mają za dużo cienia, jesienią konieczna będzie przeprowadzka.
Ogrodowe zacisze 20:53, 24 lut 2014

Do góry
I jeszcze trochę późnej jesieni (zimy?)- koniec grudnia

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:50, 24 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Nie wiem jak chcesz prowadzić te bukszpany, ale jak w żywopłot to po cięciu powpychaj sadzonki w nóżki - powinno już w tym roku nie być dziur jak dasz je gęsto
Ogrodowe zacisze 20:46, 24 lut 2014

Do góry
No i wspomnienie zimy, która odchodzi...

No i Basterek, który wielbicielem zimy nie jest.
W łapki zimno
Ogrodowe zacisze 20:42, 24 lut 2014

Do góry
A tutaj mini- cisy. Również ukorzenione po wiosennym strzyżeniu.
Ogrodowe zacisze 20:40, 24 lut 2014

Do góry
Zajęłam jeden pokój (i nie tylko) na sadzonki. W tamtym sezonie wszystkie prawie ścinki bukszpanowe wsadziłam do skrzynki z ziemią. 90% pięknie się ukorzeniło, reszta została w skrzynce. Sporo tego rośnie. Doliczyłam się ok. 270 szt.

A tu w oryginalnych opakowaniach z zakupów ubiegłorocznych:

A tutaj ukorzenione w styczniu (!) bluszcze. Poczuły ciepło i ostro wzięły się za rośnięcie
Ogród w skali mikro :) 20:30, 24 lut 2014

Do góry
A jeszcześ wam coś pokaże dla śmiechu .. Dziś miałam w pracy konkurs kulinarny na śląskie przysmaki.. Dzieciaki miały przygotować danie , które wylosowały a produkty zapewniała szkoła.. Po konkursie zostało sporo chleba , a ponieważ było już póżno , to koleżanka - organizatorka przyszła do nas i mówi ,że dużo chleba zostało i że mamy go zabrać do domu ,żeby się nie zmarnował.... A takie to były kromeczki ..... Dla porównania z moją ręką i klasycznym widelcem

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:29, 24 lut 2014

Do góry
Iwona to zobacz jak wygląda prawdziwa historia o pracowitej pszczółce

wersja dla przedszkolaków ........................................i świat realny

W kamiennym kręgu od początku 20:26, 24 lut 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Małgosiu, Ewciu, Iwonko, Bogusiu, oto dowód na to, że nie próżnuję

ale śliczny
pamiętam sam dół tego pięknego dzieła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies