Dobra rada mile widziana . Nie mam pomysłu na rabatę i przejście na tyły domu. Liczę bardzo na pomoc. Mam dużo tui Danica. Pod oknami posadziłam sporo dodatkowo. Na razie są małe, więc zrobiłam improwizację. Problem mam z przejściem na tyły ogrodu. Te dwie duże płyty okrągłe przylegające do kostki brzydko wyglądają na tle kory. Chciałabym jakoś tu coś przebudować, żeby wysypać chociaż część tej rabaty kamieniem. Ułatwi mi to sprzątanie kostki, bo teraz to kora tylko fruwa wszędzie. Co można z tym zrobić? Czy zmienić kształt tej rabaty? Jak wkomponować choć trochę kamienia, żeby te płyty w nim zginęły? Pomóżcie proszę.
mój wczorajszy zakup - cieszę się bo chciałam takie koszyki z kokosowym wkładem
najpierw kupiłam duże okrągłe kosze i po przymiarce okazało się ze takie nie pasuję - na szczęście w sklepie miałam problem czy te czy te okrągłe - więc dziś wymieniłam i jestem zadowolona
a tu sprawdzałam jak sie maja stare - gdzieś je wykorzystam
posiedziałam chwilkę na tej ławce i przypominałam sobie kolorowe kępy które będą za kilka miesięcy na rabatach
pędy róż zawsze ścinałam do ziemi bo były przemarznięte a teraz zrobie tylko lekką korektę - krzaki są w dobrym stanie - choć obawiam się że oprysków dużo będzie
Pokazuję moje znienawidzone schody. Co ja mam z nimi zrobić? Na wymianę wszystkiego M. się nie zgodzi, nie ma bata. Wszystko siadło po latach. Zrobiła się przerwa między tynkiem a brukiem.
wiosenna rabata z pierwiosnkami, ciemiernikiem, narcyzami - lekko przegrabiłam liście
marne pierwiosnki potrzebują więcej ciepła
wygrabiłam ten trawnik w tygodniu i od razu mi lepiej z nim - choć teraz stale można grabić bo na rabatach liści nie grabię zasadniczo i na razie rabat nawet nie dotykam
postanowiłam grabienie i cięcie i tak do połowy marca a potem bratki a potem się zobaczy
Dzisiaj był pochmurny dzień teoretycznie super do prac w ogrodzie.
Ja dziś tylko obeszłam ogród z aparatem, obmyślałam zmiany i przytulałam się do brzozy
To niesamowite jak wcześnie aura dała nam możliwość delektowania się ogrodem.
Przebiśniegi radosne podrosły są dorodne.
wczesne tulipany mają już widoczne rysunki na liściach