Tak przy domu rośnie kalina sztywnolistna którą posadziłam świadomie żeby miała zacisznie no i ma a teraz już bym chciałam żeby tam coś innego rosło no cóż... tą zimę przetrwała super
ciesze się że się spodobaly tulipany ja je uwielbiam
Anito ja nowości też nie kupuję , ja mam co prawda ekipę kotów i trochę to ułatwia a i tak sadzę w koszykach , bo na początku były no i się przyzwyczaiłam
dzięki
1/ wybrać stosowne miejsce
2/ wkopać do ziemi balię ale tak by wystawała z 15 cm trzeba jej baliowy urok uwypuklić
3/ wsypać do bali kamyków różnych coby dno się zrobilo i obsypać wkoło kamykami a z jednej strony bardziej żeby stworzonka miały łatwy dostęp do wody
4/ można wsadzić jakieś wodne roslinki np moczarkę
5/obsadzić ładnie wkoło trawy, irysy, pierwiosnki
6/ postawić obok jakiś stołek i czasem przysiąść i posiedzieć
Psi ząb raczej jest trzeba uważać zeby nie kupić suchych cebulek - ja poluję teraz na białego na czerwonej łodydze
w tamtym roku miałam 2 kosze namnożonych i w tym roku ani jeden z tych koszy się nie pojawił - to susza jesieni
Hehe nie przesadzajcie, u mnie wszystko jest minimalistyczne, chciałam mieć wodę w ogrodzie szybko i prosto więc jak się balia nawinęła szybko powstało mini oczko, mam jeszcze jeden gar do gotowania kiedyś bielizny i też go napełnię wodą ale się zastanawiam gdzie postawić
Otóż zdania są podzielone, każdego kto przychodzi zadręczam tym pytaniem jaki kolor, jedni że żółcie delikatne bo to naturalny kolor i a inni że należy zastosować kontrast i najlepiej ciemne a pewien dobrze zapowiadający się designer podpowiadał delikatny róż i w zasadzie było to najbliższe moich myśli - ach takie dylematy kolorystyczne
a jak ważny jest kolor w ogrodzie to wiemy
stosowne do chwili tulipany wstawię, u mnie było oberwanie chmury więc chyba wszelkie prace na razie muszą poczekać będzie czas na fotki mokrego ogrodu