Ogrodowe dopiero jutro w planie mam nadzieję, ze pogoda mnie nie zawiedzie
Dziś to co musowe załatwić trzeba do południa, a po południu zaprosiłam dzieci i wnuki na paczko domowe Pierwszy raz będę piekła sama wg przepisu Ewy. Pamiętam jak robiła to przed laty mama i sporo piekę innych rzeczy więc liczę, ze wpadki nie będzie
Jeszcze takich widoków jak poniżej jutro pewnie nie zastanę, ale miło powspominać
Z przyjemnością oglądam Twoje wysiane nasionka.Udało mi się zobaczyć rozwar...a co dalej?
Będę kibicować przy pikowaniu.Pozdrawiam,tym razem słonecznie.
Asiu, jeszcze taki układ, gdzie jest oddzielona cisami (czarna linia) część prywatna ogrodu, a frontowa część jest bardziej rozbudowana, z obwódkami bukszpanowymi, hortensjami, gdzieniegdzie drzewa. Minusem w tym ukladzie są kąty z trawą do koszenia, ale to jest tylko tak poglądowo, ot, kolejny pomysł zagospodarowania terenu. Pozdrawiam
ciekawe jakie ciasto chcieli tym mieszać.
Wietrzyku pozdrawiam serdecznie i informuję, że po dłuższej nieobecności na forum .... Twój wątek nadrobiłam ...ufff
Mam jeszcze dylemat z innymi trawkami
Ta była zlota,miedziano złota ,kiedy kupowałam.
Ciąć czy czesać ? nie mam bladego pojęcia
Kostrzewa owcza
Ciąć,czy czesać ?
Dziewczyny,tak wygląda moja beżowa stipa
Zgodnie z sugestią Magnolii,poczekam z cięciem bo najgorzej nie wygląda w takiej postaci,a z zimą jeszcze nic nie wiadomo do końca,to zdradliwa małpa
Mój ci on, mój.....
Witaj Łukasz, dawno mnie nie było, więc zaglądam czy Pani Wiosna do ciebie przyszła.... a tu widzę, że nie dosyć, że przyszła to ci śliczne maleństwa zostawiła. Wszystkie proszę od cioci Nikity podrapać za uszkiem a tego dodatkowo po brzuszku posmyrać.
Pozdrawiam weekendowo.
Anuś.. i tiarelka i runianka da radę.... na początek najwyżej pomożesz podlewając, a potem same dadzą radę.. owszem, jest drzewo, ale obok już pusto i światła trochę doleci..
To moja.. nie ma więcej światła niż będą mieć Twoje .. zadarnią ci z czasem aż do pnia.... i w maju jest tak... potem niestety trzeba jak w żurawkach wycinać kwiaty bo zasychają.. i to wada