Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Martki 09:39, 01 sie 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Mgdusko, naukowe opracowania z pewnością mają mniejszy zasięg, nie poruszają wyobraźni mas ja się tym razem chętnie temu poddałam Tłumaczenia przyrodnicze to zazwyczaj męka … właśnie to jest problemem, nieznajomość polszczyzny… To sekretne życie ma w miarę sensowny przekład moim zdaniem. Dobrze, że piszesz o tych kwestiach

Och jak tu bujnie.

Dobrze, że masz dobrze skomunikowaną działkę. U nas nic nie jeździ na naszą wieś. Musimy mieć dwa auta i właśnie dumam czy już muszę zmieniać, bo co rusz coś się psuje, a nie ma kiedy naprawić, bo bez auta jestem uziemiona. A ceny kosmiczne...
Ptasi gaj 09:23, 01 sie 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu No i dobrze jeszcze powinnaś opryskać metr od ziemi.
Moje róże opryskane i podlane zac2 tygodnie zobaczę (dłuższa przerwa) jak będzie ich stan.

Księżna Diana na deszczu nie mogę uchwycić jej pięknego koloru.

Kolor tych róż rzeczywiście obłędny Lubię takie kolorki.

Staw zachwycający.
W ogródku Martki 09:22, 01 sie 2022

Do góry

Piękności widoki. Oranżeria super na tle ogrodu i rabata nieźle masy nabrała
Buziaki zostawiam.
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:15, 01 sie 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Limki już za momencik

Wiolu ale piękne widoki uwielbiam Twój ogródeczekale to już chyba 1000 razy pisałam Nic będę jeszcze pisać
Buziolki Kochana.
W ogródku Martki 09:12, 01 sie 2022

Do góry
Mgdusko, naukowe opracowania z pewnością mają mniejszy zasięg, nie poruszają wyobraźni mas ja się tym razem chętnie temu poddałam Tłumaczenia przyrodnicze to zazwyczaj męka … właśnie to jest problemem, nieznajomość polszczyzny… To sekretne życie ma w miarę sensowny przekład moim zdaniem. Dobrze, że piszesz o tych kwestiach

W ogródku Martki 09:05, 01 sie 2022

Do góry
Haniu, z tym „naj” zawsze jest pewien problem, ale marketingowo dobrze wygląda. Myślę o Stanach, oficjalnie w tym samym czasie zniesiono co u nas. Musiałbym zgłębić temat

Rok w ogrodzie mam na liście dzięki za rekomendację.
Posyłam poranną Jude

Lidko, głowę oderwać od codziennych myśli - to jest to a rabata faktycznie rozrosła się.
Różankę poranną posyłam

Magaro, naprawdę czepiać się nie ma czego szczęście ogrodowe puka z każdej strony
Róża Lady Emma Hamilton, mały energetyk na początek tygodnia

Znów słońce Taką równowagę - wilgotna gleba i promienie poranne - uwielbiam
Magary Dramaty z Rabaty 08:35, 01 sie 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Dobrego nadchodzącego tygodnia Wam życzymy

Zdjęcie zrobiło mi poranek
Magary Dramaty z Rabaty 08:34, 01 sie 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Cd:

Potwierdza się moja teza. Że masz dar komponowania, tylko rzadko go chcesz pokazywać
Wybacza się, wolny był internet. Teraz rzecz ma się inaczej i proszę nie jęczeć, gdy jest tak cudownie!
Spaceruję i podziwiam, to rabaty, to drzewa, to krajobraz z łączkami.
Mają te Twoje jeżówki tło do pozowania, powiem Ci
Ta ciemna purpura to zapewne dalie? ... Dają tu świetny akcencik. Potem pysznogłówka? Opisz proszę te roślinki, rabata cacko.

Małymi krokami-Ogród Wioli 07:56, 01 sie 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Wiola, a co to za jeżówkami po lewej, takie fioletowe? Szałwie od nowa kwitną/przetacznik/kocimiętka???
Że jest pięknie u Ciebie to nawet już nie piszę

To kłosowce Blue boa,bardzo lubię

Szałwia i kocimiętka zbierają się na drugie kwitnienie dopiero.

Też mi się podoba ten piękny czas dzięki !
Dębowe zakątki 02:10, 01 sie 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dzięki aniu.
Dalej jak będzie to zobaczymy 16.Ale jak będzie to będzie. To mój debiut na konkursie.
To i z tego się cieszę

Twój ogród niezmiennie mnie zachwyca, a ilość liliowców i to obficie kwitnących powala na kolana
I pięknie je komponujesz z innymi roślinami, bardzo mi się spodobała hortensja, przed nią ciemny liliowiec, a z przodu trawa.
Mam pytanie o nazwę liliowca z 4 zdjęcia, ten żółty pajączkowy, bardzo takie lubię
A właściwie to wszystko mi się u Ciebie podoba
Magary Dramaty z Rabaty 00:55, 01 sie 2022

Do góry
Dobrego nadchodzącego tygodnia Wam życzymy
Magary Dramaty z Rabaty 00:16, 01 sie 2022

Do góry

Magary Dramaty z Rabaty 00:11, 01 sie 2022

Do góry

Pomoc potrzebna od zaraz :) 00:10, 01 sie 2022

Do góry
Ciąg dalszy
Magary Dramaty z Rabaty 00:06, 01 sie 2022

Do góry
Cd:

Pomoc potrzebna od zaraz :) 23:59, 31 lip 2022

Do góry
Mam nadzieję, że coś wyczytacie z tego planu. Niestety nie mam zdolności techniczno-rysunkowych. Nazwy roślin tez mogłam pomylić
Magary Dramaty z Rabaty 23:59, 31 lip 2022

Do góry
I kilka ujęć z planów dalszych i bliższych:
Pomoc potrzebna od zaraz :) 23:55, 31 lip 2022

Do góry
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie
Od dłuższego czasu podczytuje to forum i jestem zachwycona Waszymi ogrodami Mam nadzieję, że mój kiedyś też będzie Jakoś wyglądał. W 2019 roku spontanicznie stałam się właścicielką domu z podwórkiem w przepięknej okolicy Jury Krakowsko-Częstochowskiej.
Na działce stał dom a na podwórku pełno było śmieci budowlanych, chwastów i jeżyn. Prace zaczęliśmy od wykopywania roślin i przekopywania kawałków podwórka w celu wyciągnięcia śmieci, kamieni i nawiezieniu ziemi. W międzyczasie zaczęłam gromadzić rośliny a to od sąsiadki a to od koleżanki coś tam w sklepie mi się spodobało.
W 2020 roku pod płotem z tyłu działki założyliśmy warzywnik w 4 skrzyniach. Później zaszłam w ciąże i na szybko zrobiliśmy płot i trawnik przed domem i rabatę żeby wsadzić te rośliny, które miałam a to co się nie zmieściło wsadziliśmy pod płot na koniec działki.
W tym roku wsadziliśmy 3 duże brzozy fascination żeby troszkę zacienić podwórko no i na tym stanęło. Nie chcę tych drzew w trawie dlatego pomyślałam o nowych miejscach na rabaty. Rośliny, które aktualnie mam na tej jednej rabacie prawdopodobnie są do przesadzenia.
Może ktoś doradzi co dokupić i co gdzie przesadzić żeby to miało ręce i nogi.
W tej chwili wygląda to tak:
Magary Dramaty z Rabaty 23:54, 31 lip 2022

Do góry
Dla Zuzy - czerwone
Magary Dramaty z Rabaty 23:52, 31 lip 2022

Do góry
Jeżówkowo - cd.:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies