Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

w Oborze też mogą być ogrody 08:49, 19 lut 2014

Do góry

To też betonowe jak jeszcze nie było balustrady. Ala, jakaś telepatia, w tym roku też chciałam je znowu wykorzystać, myślałam o trawach.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:29, 19 lut 2014

Do góry

To OREGANO tak sie ładnie żółci.... Pozwoliłam sobie skopiować fotę z wizytówki
Sorki, ale pisałam na szybko... i mało precyzyjnie.
Wizytówka miodzio.. ale inna nie może być, bo ogród wzorowy
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:24, 19 lut 2014

Do góry
Iwona sprawdź
1 - czy była szczepiona
2 - ile igieł wychodzi z pączka
3 - jaki długi jest przyrost (może pamiętasz) bez przycinania x10 i masz po 10latach o ile zostawisz bez ingerencji

chciałby żeby te urosły jak najszybciej a mają tylko 5-10cm przyrostu
Ophir i Joppi
Żywopłotki cisowe. 00:31, 19 lut 2014

Do góry

Akacja Frisia i głóg szkarłatny do przekopania.

Niebieskie glauki 3 szt, z cisów będę zestawiała kulki to sa niskie i dołem ładne to się wyformuje.

Takie dwa buki, płożące jałowce jest ich 7 szt.i daglezje tu widać.

Tuja żółta,boje się o koreankę ale może nie będzie przeszkadzała w budowie domu.

Znowu na wsi 00:23, 19 lut 2014

Do góry
Rosa de Resht przy ławeczce No i na urodzinki Jolu z serdecznymi życzeniami różyczka z warmińskiego, sorki, że tak późno ale nie wiedziałam
Żywopłotki cisowe. 00:09, 19 lut 2014

Do góry

Coś z tymi wymiarami nie tak w projekcie jest dobrze a w 3D jak obracam, taki wielki teren.Tak samo z roślinami oznaczam 1,20 wys. to wychodzi przy samej ziemi. i pasuje na oko.
Bukszpany duże po prawej stronie są dalej berberysy. Obwódka z bukszpanu będzie oddzielała rabatę od trawnika z trzech strom, środek kleks wielki.

Wyżej zdjecie to teren po drugiej szklarni.
To daglezje gdzie je umieścić muszę przesadzać.
Żywopłotki cisowe. 23:39, 18 lut 2014

Do góry
Kupiłam w sobotę program do projektowania, fajna zabawa.i wciąga. ale ciężko mi idzie bez pomocy.
To jest mój projekt. duża plama to dom, po prawej stronie stoi mnożarka o wymiarach 11m /6 zielone linie to żywopłoty. całość ma 75 m dłi 36 m szer.
Za domem na drugi rok powstanie łąka kwietna plan zrobię w następną zimę.

Widok od strony domu do ulicy. To pierwsze kroki, śmieje się z zabawy.
Nie potrafię zdjęcia przenieść by wstawić, to zrobiłam z ekranu aparatem, są bardzo złej jakości, z odbiciem światła, choć w projekcie ciekawe kolory.

Ta rabata była zrobiona wiosną, tylko nie mogłam znaleźć hortensji bukietowych, zastąpiłam horti ogrod.
Tuje rosną szmaragdowe przesadzone w maju 13 roku., ostróżki tez już były.
Srodkiem sa trawy posadzone tylko małe.
Planuję tuje daniki będzie kostrzewa i żurawki po jednym zaokrągleniu od strony cienia posadzę kopytnik mam dużo. rośnie też malutki buczek trikolor.
w drugim zaokrągleniu są piwonie część wiosną przesadzę , bo rabata łączyła się z szerokością, teraz musi być przejście do drugiej części powstającej.
Srodkiem zostanie duży kleks.

Chatka Baby Jagi 23:35, 18 lut 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)
Iwona a
[img [/img]

[

]

Śliczne to i z Babą Jagą nie ma nic a nic wspólnego, nie widzę kurzej nóżki.
No i przywołałam zdjęcie tych przegorzanów, bo nigdy nie udało mi się ich uchować.
Co oczywiście nie znaczy że inne kawałki ogrodu mi się nie podobają. Pozdrawiam.
A miało być tak pięknie.... 23:20, 18 lut 2014

Do góry
Cieszę się,że nie jestem odosobniona w tym świrowaniu
Pozdrawiam Wszystkich gości moimi domowymi hiacyntami

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:20, 18 lut 2014

Do góry
Danusia to są moje pierwsze pelne lilie,nawet nie wiedzialam że takie są,a ja dalii nie mam dużo z tego samego powodu co Ty,ale zawsze się na jakieś skuszę Moje pojemniki:

tu w bali

tu w baniaku

w doniczce

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:46, 18 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
No i babka zrobiona, część zjedzona na obiad

kto ma ochotę może się poczęstować kroiłam jeszcze gorącą bo taka najlepiej lubimy z zimnym mlekiem

O rany, babka ziemniaczana.
Przysmak dzieciństwa mojego eMa.
Pysznie wygląda.
w Oborze też mogą być ogrody 22:23, 18 lut 2014

Do góry
Marta ja Ci dziękuję za szczerość, faktycznie kąt by stał pusty ewentualnie jakies donice w tych dwóch metalowych kwietnikach co tam je widać
To jest ten kąt po lewej stronie, zdjęcie jakoś z późnej jesieni

te betonowe pustaki byłyby pomalowane na jakiś kolor, żeby nie były takie surowe i niejako były jakaś dekoracją.
Na razie kombinujemy co tu wymyślić, Bo nawet jak zrobię drewnianą donice to nie takiej wielkości jak ten naroznik i zawsze by był jakis pusty kąt
Chatka Baby Jagi 22:16, 18 lut 2014

Do góry
Tarnina napisał(a)

To mnie urzekło ....
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:12, 18 lut 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Martus zaszalałas Oj zaszalalas no i dobrze Sama radosc Fajne zakupy a mi tak sie zal zrobiło, ze zaraz zakupilam 10 szt. Orienpendow przez internet a co? A te fioletowe to co masz? Tez lilie? Kuszą mnie te dalie ale dopiero co pozbylam sie ze 40 szt bo juz sil nie mam tego znosic do piwnicy. Ale piekne masz te dalie Kolory co lubie A jak tam corcia Martus? Bo to juz chyba pierwsze egzaminy? Zadowolona z wyboru? Pozdrawiam serdecznie

Danusia no zaszalałam-tak jak na każdą wiosnę A te fioletowe to lilie

A dalie Danusia kupiłam do pojemników-sprawdziły mi się w tamtym roku Córcia ma się dobrze,egzaminy pozdawała,ogolnie jest zadowolona co i mnie bardzo cieszy,chodzi teraz na zumbę i ma straszne zakwasy
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:10, 18 lut 2014

Do góry

Zbyszek miało byc Pinky a dostalam tą
Żywopłotki cisowe. 22:06, 18 lut 2014

Do góry
Bardzo ciemny kolor mocno fioletowy, zdjęcie nie oddaje rzeczywistego To też wiosenny zwiastun.

Nasionka wczoraj przyszły z wysyłkowej. Będzie w czym wybierać co wysiać i w jednej części działki planuje zrobić łany łąki zamiast trawnika ale to w następnym roku, byliny trzeba wcześniej przygotować.

Te nasionka przyszły dzisiaj z innego miejsca, w sklepach ogrodniczych nie spotkałam takich bylin.
Są dwie torebki Ostnicy każda z innego miejsca, nie znam tych nazw, ciekawe czy będą takie same trawki.

Aksamitka czerwona i nagietek jeszcze nie widziałam jak wyglądają kwiaty w realu.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:57, 18 lut 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

Danusia u nas też było dzisiaj ślicznie no ale do południa robiłam duże gotowanie dla mojej studentki,a popołudnie spędziłam w Rzeszowie,pociecha taka że kupiłam sobie trochę kwiatuszków i katalog roślin

Martus zaszalałas Oj zaszalalas no i dobrze Sama radosc Fajne zakupy a mi tak sie zal zrobiło, ze zaraz zakupilam 10 szt. Orienpendow przez internet a co? A te fioletowe to co masz? Tez lilie? Kuszą mnie te dalie ale dopiero co pozbylam sie ze 40 szt bo juz sil nie mam tego znosic do piwnicy. Ale piekne masz te dalie Kolory co lubie A jak tam corcia Martus? Bo to juz chyba pierwsze egzaminy? Zadowolona z wyboru? Pozdrawiam serdecznie
Znowu na wsi 21:50, 18 lut 2014

Do góry
Agnieszka, witam w gronie Wodniczek/ Wodników. Mam wrażenie że to bardzo popularny czas na narodziny . Odliczyć 9 miesięcy, to wychodzi kwiecień, maj
Ponieważ w pracy zazwyczaj albo wpisuję datę urodzin różnych ludzi albo widzę ją w inny sposób (ha, ha, śmiesznie mi wyszło), spotkałam wiele osób urodzonych w ten sam dzień. W rodzinie mam solenizantki z 12.02. i 13.02.

Agatko, dziękuję za Ghitę. Mam taką, ale jakaś mikra jest. A czytałam że potrafi urosnąć sporo wyżej. Może jeszcze młoda i się nie zaaklimatyzowała. Ponadto była przesadzana. No, ale pięknie pachnie.

A to moja Ghita

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:45, 18 lut 2014

Do góry
Witam,

chciałabym prosić o radę, jak ożywić rabatę ze zdjęcia poniżej. Ogród został zaprojektowany przez architekta i wykonany zgodnie z tym projektem w 2013 roku. Jestem początkującym ogrodnikiem, projekt przyjęłam bez zastrzeżeń, bo było na nim tyle barwnych plam w moich ulubionych kolorach. Niestety teraz widzę, że mimo wszystko te rabaty są jakieś "smutne" i bez wyrazu. Kolory, których chciałabym się konsekwentnie trzymać to biały, róż i fiolet no i oczywiście zieleń. W tych kolorach są utrzymane pozostałe rabaty, obsadzone różanecznikami, laurowiśniami czy niewielkim żywopłotem z pięciornika Abbotswood.

Na rabacie ze zdjęcia rosną:

- rozchodniki okazałe z przodu, pomiędzy nimi kępa bodziszków, potem kępa astrów i kępa ciemierników.
- w tle magnolia Nigra, żywotnik Smaragd, sosna czarna Pyramidalis, budleja Ile de France
- po środku przed sosną czarną sosna górska
z jednej strony tej rabaty jest wspomniany żywopłot z pięciornika Abbotswood ( 5 sztuk), z drugiej strony mały żywopłot z żywotnika Smaragd (3 sztuki)

Czy dla urozmaicenia i rozjaśnienia tej rabaty można posadzić 2 hortensje Silver Dollar, a przed nimi jakieś średniej wielkości różameczniki też w kolorze białym?

PS. Ta brzydka mata z bambusu tylko czasowo
W ogródku Ani 21:45, 18 lut 2014

Do góry
annawu napisał(a)

Masz rację Iwonko,

Po malutku wszystko wychodzi, a to pierwszy kwiatek, który się ukazał, śnieżyczki dopiero tworzą pączki

cebulica tubergena

wygląda jak śnieżnik śliczny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies