Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:46, 23 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Kwiatowe cudeńka i dzban stojący obejrzałam. Serduszka aurora bardzo ładna. W kałuży jakieś ładne roślinki chmarą wyszły, co to? Świerkowi Glauca globosa trzeba wyłamywać nadmiar świeżych przyrostow i kontrolować jego wzrost, bo zrobi ci się chabazie.

Już jest chabazie... ale tak to jest, jak sie laik zabiera za ogród.. teraz to wiem

I moje 3 gracje... M kazał je przenieść gdzie indziej, ale mi sie tu podobają Bez walca baksikowego jest fajnie
anna_g 22:50, 23 kwi 2014

Anek ale dałaś tulipkami po oczach. Wszystkie śliczne i wszystkie ładnie dobrałas. Te w buksikach faktycznie super wyglądają... Też mnie w tym roku zachwyciły niezapominajki. Mam takie intensywnie niebieskie, dość ciemne i myślałam że to tylko tak wiosną a potem jaśnieją... ha... śliczne są. I brunera też coraz lepiej wygląda. Pokazuj zdjęcia, pokazuj, nie miej oporów - no co Ty - pismo obrazkowe to jest to co lubimy najbardziej...
Mala_Mi 22:50, 23 kwi 2014

Rench napisał(a)
Jessso,u ciebie już chyba wszystko kwitnie,poza różami
Piękności pokazujesz.
Gdzie ,jak gdzie ,ale u ciebie jest zawsze dużo oglądania

Niektóre róże tak wyglądają, że się nie zdziwię jak niedługo zakwitną
Za to migdałek jak wyrzut sumienia.. za mocno go przycięłam.. i bylinówka (ta dopiero sadzona) idzie do poprawki... wygospodarowałam jeszcze pół metra ekstra.... czyli 5 metrów kwadratowych...

Środek przesunę jutro o pół metra Hurra... tak sadziłam, że po założeniu płotka... obwódka z bukszpanów się nie mieści Dla obwódki bukszpanowej M sie zgodził by przesunąć płotek.. ale jak przesunę to jednak inaczej rozmieszczę kfiotki.. i może moje japońskie irysy jeszcze wejdą I trochę siewek z nasionek... dziś pikowałam..

Mirella 22:53, 23 kwi 2014

Bratek alpinista w moim klimacie, uroczy, i znalazł super lokum, szukał wrażeń, nie lubi nudy, charakterny brawo dla Bratka.
Mala_Mi 22:53, 23 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przyleciałam, nadrobiłam, zakochałam. Piesio rozbójnik cudny, właścicielka niezmordowana. Chylę czoło nisko.
Pozdrawiam

Robota głupiego lubi

I fiołki.. po co mi ich metr kwadratowy?? Ale jakos je lubię... rosna w piękne kępy, bo inne to tak sie sieja i rosną byle jak.. a te w takei super okrągłe kępy, jak formowane. Ale i tak sporo wyrzuciłam...

Zielona 22:55, 23 kwi 2014

Aniu. Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje o kalinie. Dobrze, że mnie psychicznie nastawiłaś na brak zapachu, bo na moich jest kilka pąków i już wszystkim opowiadałam, jaki to cudny zapach będzie... a tu klops. Mam nadzieję, że uroda pomponiastych kwiatów zrekompensuje brak zapachu. No i... już wiem, że trzeba sobie sprawić odmianę pachnącą...
Mala_Mi 22:56, 23 kwi 2014

malkul napisał(a)
nie bojaj się kochana wszyscy czekają

Gosia... chciałaś orszelinkę.. bo nie zapisałam sobie.. wyłazi z podziemia.. już ja widać..

I goryczki... są śliczne..

agatanowa 22:59, 23 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Robota głupiego lubi

I fiołki.. po co mi ich metr kwadratowy?? Ale jakos je lubię... rosna w piękne kępy, bo inne to tak sie sieja i rosną byle jak.. a te w takei super okrągłe kępy, jak formowane. Ale i tak sporo wyrzuciłam...

cudne!!
a mi rosna w pięknej kupie, ale nie kwitną (czas przesadzić)

na słońcu u Ciebie, czy w cieniu takie kwiecie dają?

Mala_Mi 23:01, 23 kwi 2014

Aniu - dziękuję Nie krzyczysz na mnie .. że tyle stron.... wlazłam na dach bo chciałam zrobić pokaz z góry i z dołu.. i pokazać Pszczółce że wcale tak dużo rabata bylinowych nie mam.. ale muszę iść spać.. kiedyś innym razem.. ...

Mirella - bo bratek ma coś po właścicielce

Zielona - też się rozczarowałam brakiem zapachu... ale kwiaty ma duże bielusieńkie pompony... duże .. zrekompensuje.. ale tak jak pisałam, u mnie 2 lata kaprysił... ale to może z powodu okrywania, a ostatnie 3 lata (w tym jedna zima dość sroga i bezśnieżna) kwitnie..

Mala_Mi 23:05, 23 kwi 2014

agatanowa napisał(a)

cudne!!
a mi rosna w pięknej kupie, ale nie kwitną (czas przesadzić)

na słońcu u Ciebie, czy w cieniu takie kwiecie dają?

Najlepiej rosną w półcieniu... muszą mieć sporo słoneczka.. wtedy obficiej kwitną.. i kwitną później niż inne fiołki... nie rozsadzaj, daj je w bardziej słoneczne miejsce i poczekaj... moje kępy-poduchy maja średnicę po pół metra albo i lepiej.. .. jeszcze raz wrzucam foto...