Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sichtungsgarten Weihenstephan 21:04, 18 lut 2014

Do góry
Szaleństwo balkonowe - jest tez więc coś dla tych co nie mają ogrodów a szukają natchnienia - w zasadzie wszystkie kolory tęczy

w Oborze też mogą być ogrody 20:59, 18 lut 2014

Do góry
Moja power kobea jakoś szybko poszło jej to kiełkowanie fakt faktem zdziwiła mnie strasznie, jak pod folia listki zobaczyłam
Sichtungsgarten Weihenstephan 20:59, 18 lut 2014

Do góry
Kolekcja rozchodników - niestety kwitły jeszcze nieliczne.

Łąka kwietna

I kolekcje jeżówek, ale w tym roku wyglądały nieco gorzej niż dwa lata temu.

W cieniu - zacieniona 20:54, 18 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Powojniki...czy już przyciąć i usunąć suche listki,czy jeszcze poczekać???

Bogusiu już przyciąć
w Oborze też mogą być ogrody 20:51, 18 lut 2014

Do góry
Tak wygląda przedwiośnie u mnie, coś tam się rusza z tej ziemi

Ogród cioci 20:46, 18 lut 2014

Do góry
Gosia...normalnie szok dzisiaj przeżyłam. Idę do parapetu na rekonesans mojej uprawy i widzę że pod foliówką coś zielnego jest, i zaczynam wyzywać że dzieciaki mi jakiś liści w weekend nakładły do doniczki jak mnie nie było podnoszę plastikowa osłonkę a tam kobea na wierzchu

cudaa
Sichtungsgarten Weihenstephan 20:44, 18 lut 2014

Do góry
To teraz przechodzimy na niebiesko

Cała kolekcja veronicastrum

Lawenda, szałwia, perowskia

i ostróżki tak charakterystyczne dla Foerstera
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:42, 18 lut 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Chciałabym się bardzo lubieżnie pochwalić moim tegorocznym walentynkowym prezentem

I kffiatuszki na dobry początek tygodnia.
U mnie na termometrze 14 stopni!!!

Gabrysia, je dopiero teraz zrozumiałam do czego ono służy. Walenty jest wspaniałomyślny!
O lubieżności ciepła przy ognisku nie wspomnę.

A ja ciągle na etapie sterty i chałdy gałęzi w ogrodzie, co nazywam dumnie (o ja nieskromna) ogniskiem.
Sichtungsgarten Weihenstephan 20:38, 18 lut 2014

Do góry
Różowo - biało? Kolekcja dereni i tawułek

Marzy mi się Siedlisko.... 20:34, 18 lut 2014

Do góry
Witam czy rośliny fioletowe na 1 i 2 zdjęciu to te same rośliny - co to jest? dziękuję

AniaK napisał(a)
cd.2012
Czerwiec

Sichtungsgarten Weihenstephan 20:34, 18 lut 2014

Do góry
I dalsze rabatki - po tym wyjeździe od razu nabyłam szałwię okółkową

Ogrodowe przygody 20:23, 18 lut 2014

Do góry
ewa zamówiłam jeszcze takiego pełnego Tiara kolor biały
to będzie na tą rabatę to ona będzie do przerobienia dołożę jeżówki i te zasiane jednoroczne

na razie mam dwa floksy różowy kupiony jako pepertwist ale to nie on
i druki laura fioletowy z białym oczkiem
dziewczyny co do katalpy mam mieszane uczucia ona naprawdę potrafi być ładna
Sichtungsgarten Weihenstephan 20:19, 18 lut 2014

Do góry
Rabaty czerwone - też wśród traw które czekają na jesień żeby się okazać w pełnej krasie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:18, 18 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
przekopiuje od siebie zwątku tutaj, każda propozycja mile widziana

moje plany, chciałam zagospodarować wąski pasek przy ogrodzeniu. Do bramy jest ok 20 metrów długości, szerokość ok 70cm Myślałam o wiśniach umbrach, ale musiałabym się ostro nakombinować. Płot tak jak działka ma spadek i wiśnie z takim spadkiem raczej nie wylądały by ciekawie, musiałabym szukać różnej wysokości by tworzyły jeden poziom.... jak myślicie co tu dać by ładnie wyglądało ( w okolicy biegają dwa psy sąsiadów)? myślałam też o trawach i czymś kwitnącym...

A może purpurowe berberysy ,tak pod kolor dachu i psy od nich raczej stronią a między przęsłami po jednym dereniu ,też wyżej rośnie i jak nawet podleją konary to nie zaszkodzi a w razie czego to i wydatek nie tak duży.
Sichtungsgarten Weihenstephan 20:16, 18 lut 2014

Do góry
Dalej rabata różowa - zobacz Danusia jakie ładne "szyszki" na tych obeliskach

Wizytówka - Ogród mojej Mamy 20:15, 18 lut 2014

Do góry
I kolejna miłość mojej Mamy - storczyki:

Leśne Wzgórze 20:13, 18 lut 2014

Do góry
Na koniec dnia moja spryciula, troszkę posiwiała, ale psa za oknem się nie boi i nawet bezczelnie w szybę puka

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:11, 18 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, bede ciela dopiero w weekend i to tylko trzcinniki i seselrie Reszte za jakis czas

Aniu, uwielbiam babke ziemniaczana, a nawet powachac nie powinnam Dodalas podsmazany boczus i cebulke? Na pewno byla niebiansko pyszna...

Boćku a czemu nie powinnaś następna której jest 5 minut a boi się jeść pewnie, że dodałam najpierw smażę surowy
potem dodaję cebulkę i wędzonki, nie koniecznie boczek, ale resztki szynki czy polędwicy której jest zbyt mało, żeby pokroić na plasterki, kroję w kostkę
doprawiam troszeczkę solą i pieprzem, jak wszystko się studzi na patelni tarkuję ziemniaki, do ziemniaków zostawiam jedną cebulę i też ja razem ścieram, wtedy ziemniaki nie ciemnieją
potem dodaję troszeczkę maki jedno całe jajko jak ziemniaki są wodniste, swój majeranek nie kupowany mieszam i wylewam do blachy i piekę
nagrzany piekarnik 180 st., bez termoobiegu jakieś 40-45 minut trzeba sprawdzić zależy od wielkości blachy no i potem jemy

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:08, 18 lut 2014

Do góry
Pani Danusiu,
do zdjęć zamieszczonych wcześniej przygotowałam rzut podwórka z góry z obecnymi nasadzeniami. Czy mogę liczyć na pomoc i doradzenie w zaprojektowaniu ogrodu. Sama widzę, że najpierw muszę chyba uporządkować rabaty, które już zrobiłam bez planu niestety  tyle gatunków i kolorów mi się tu wkradło, niezły bałagan. Przed samym domem widzi mi się Pani aranżacja z kuli na pniu, dwóch kul różnej wielkości, ostrokrzewu i traw. Nie wiem czy wypełnić całe rabaty roślinami okrywowymi czy przy brzegach założyć ładny trawnik. W tym wąskim pasku z boku domu może pasowałyby tez kule Thuja Danica, do tego trawa Miskant morning light i hortensje. Wytrzymają ? Latem do popołudnia nie ma na tej ścianie domu cienia? Tą dłuższą rabatę chciałabym uporządkować, może wyciąć octowca posadzić choinę kanadyjską z boku rabaty i wrzosowiska do tego – bardzo mi się podobają. Ten element tzn. wrzośce mogłyby się powtórzyć na końcu przy kosodrzewinie i np. przy tarasie. Sosny, wrzosowiska i trawy występują w naturalnym krajobrazie w moich okolicach. Co Pani o tym sądzi? Od czego tu zacząć?

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:00, 18 lut 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Pogoda cudna + 13 w cieniu.
Wycięłam resztę traw, podcięłam wrzosy i powojniki.
Krokuski szaleją i obudziły się też u mnie iryski:

Hurrrraaa! Jednak wiosna!!! I powyżej dowód dla wszystkich niedowiarków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies