Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 14:32, 18 lut 2014

Do góry
Dziękuję za odwiedzinki. U Ciebie niesamowita zmiana, co napawa mnie wielkim optymizmem co do moich nadchodzących zmian. Ja podobne klimaty lubię hosty, żurawki, trawy. Na wiosnę postaram się rozmnożyć te żurawki co mam. Dziewczyny pisały, że super się dzielą, więc stawiam na nie. Ich kolor i różnorodność jest niesamowita, a przy tym łatwość w uprawie Napisz mi co jeszcze w cieniu jabłonki się sprawdziło, u mnie też sporo cienia. Pomocnik bardzo pracowity Pieris przepiękny - został dopisany do listy chciejstw . Na tą chwilę nastawiam się na zakładanie trawnika, u Ciebie widzę że już trawa super. Wogóle bardzo duże zmiany, pięknie.

A to wiosenne pozdrowienia od mojej Córci dla Was, w szczególności dla Fikusia
Mój skrawek zieleni 14:12, 18 lut 2014

Do góry
20.09.2013

28.09.2013

27.11.2013
Ogrodowe przygody 14:09, 18 lut 2014

Do góry
na zielono
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:08, 18 lut 2014

Do góry
i dwa słodziaki

Zaczątek ogrodu 14:03, 18 lut 2014

Do góry
Kolorowy Ogród Geni 13:58, 18 lut 2014

Do góry
Zbyszku to metasekwoja o złotych liściach w tej donicy stoi już ze 3 lata , obiecałam Przemkowi ale jakoś zawsze nie pasuje

Kolorowy Ogród Geni 13:47, 18 lut 2014

Do góry
Aniu zgadzam się z Tobą

Iwonko ja kupowałam u znajomych z innego forum

Może teraz prymulki

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:43, 18 lut 2014

Do góry
Natalia moje poprzednie próby nieskuteczne teraz wariant w piwnicy tylko patyczków do drugiego etapu mało

na tej zależy mi najbardziej (chyba) Magical Moonlight

teraz mniej widowiskowe

ta miała nazwę której nigdzie nie ma???

a to może Kyushu ..............................................radosna twórczość czyli lody na patyku

Mój skrawek zieleni 13:28, 18 lut 2014

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć za domem
10.09.2013

20.09.2013

Ogród Danuszy - odsłona 2 13:24, 18 lut 2014

Do góry
witam maniaków , słonko budzi rano operuje światłem cudnym , chce sie żyć! choć ziemia jak lód skuta roslinki wystawiły swoje "noski" nie umiem zrozumiec skąd mają tyle siły żeby przebić się przez lód! ręka próbuję i nie mogę a one taki delikatne i pną się do góry!

i jedno z ogrodu ..

Chlebek. 13:07, 18 lut 2014

Do góry
Strasznie się cieszę, że przepis się sprawdza....

Joasiu: widzę, że wypiek udany....
Iwona: zachęcam... warto.... powodzenia...

Ach i jeszcze...Przy wyrastaniu zawsze przykrywam ściereczką... lepiej rośnie... i ja przynajmniej, zostawiam go do wyrośnięcia w misce w której go wyrabiam, a jak już mija czas (teraz już na oko...) to wyrzucam na blachę... miskę mam w fajnym kształcie więc jak go wyrzucam to taki fajny chlebek okrągły się robi.... Muszę następnym razem zdjęcia po kolei jak robię.... (choć z czasem, każdy wyrabia sobie swój najlepszy sposób...)

a tu dowód że smakuje....

Nasz przydomowy ogródek 13:03, 18 lut 2014

Do góry
Ryszardzie wiosna pcha się drzwiami i oknami. U Ciebie pewnie jeszcze cieplej.

Iwonko teraz będzie troszkę przerwy- niech wyschnie ziemia lepiej. Na rabatki trudno jest wejść.

Haniu dziękuję. Jesteś zawsze na posterunku.

Aniu sąsiadami się nie przejmujemy. Nikt za nas tego nie zrobi a sąsiedzi powinni mieć na bieżąco pożywkę no bo o czym będą gadać.

Aniu Mala- już uzupełniam wierszyk :

Krysia choć kształcona w kierunku fizyki
Ma też papiery na gotowania tajniki.
Ze starego gwoździa rosół ugotuje
Posoli, popieprzy i świetnie smakuje.

Dołączam dzisiejsze kwiatuszki.

Chatka Baby Jagi 12:59, 18 lut 2014

Do góry
Małgosiu: Bardzo miłe twoje słowa....Charakteru na pewno nie zmienię, ale wiele jeszcze jest miejsc, które potrzebują naszej ręki.... a jak sama wiesz ogród non stop się zmienia... nawet gdybyśmy nie chcieli, to coś zdechnie, a tam za bardzo rozrośnie... a tu trzeba dostosować, żeby było dla dziecka bezpieczniej, a tam po prostu dla wygody...

Np... zmieniliśmy ogród przed wejściem do domu... pokazywałam wam jak powstawał nasz taras... a tu kompletna realizacja... Muszę się pochwalić, że układankę sama własnymi ręcami i gumowym "młoteczkiem" robiłam...

( 03.08.2013 )

Lobelia 12:56, 18 lut 2014

Do góry
i jeszcze jedno

zdjęcie z zeszłego roku
Lobelia 12:50, 18 lut 2014

Do góry
w tym roku jeszcze nie wysiałam lobelii, muszę nadrobić czasem kupuję już gotowe roślinki, mało cierpliwości we mnie, ale największa satysfakcja jest właśnie z siewu własnego

lubie w nich to że pasują do wielu roślin i można z nimi robić naprawdę cudne kompozycje
Kolorowy Ogród Geni 12:34, 18 lut 2014

Do góry
Aniu nazwa wypadła mi z głowy ta mnie tez się najbardziej podoba bo liście ma cały czas wybarwione, są tez takie które wybarwiają się jesienią a tak mają nie ciekawe liście

iwonko nie mam nadmiaru a obiecałam synowi i synowej sadzonki dla siebie sama zamówiłam jeszcze 10 szt

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:59, 18 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Marta raczej tak a bordowe łodygi to potwierdzają
stopień wybarwienia zależy od nasłonecznienia i gleby kolor łapie od dołu i wychodzi coś jak flaga
Pinky Winky początek i koniec wybarwienia

oh no właśnie tak mi się wydawało, szczerze to ona rośnie w dosyć trudnych warunkach jak na hortensję , ponieważ troszkę cienia ma z rana a tak jest atakowana od południowej strony, ale ma stale wilgotno i może dlatego jakoś sobie radzi dziękuję bardzo za odpowiedź pozdrawiam pana Zbigniewa
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 11:57, 18 lut 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

Iwonka on do Ciebie nie pójdzie wiesz dlaczego?,bo ma zazdrosną żonę

Martunia, żona też ewentualnie może być. Słodka para. Pa
Ogródeczek 11:50, 18 lut 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

ogródek jest z tego roku prawa strona przed domem wysypałem to dość dużymi białymi kamieniami bo barwy jesieni okazały się koszmarne

Witam! Pozwoliłam sobie pooglądać Twój ogródek baardzo ładnie , można czerpać inspiracje też mam barwy jesieni i jestem nimi trochę rozczarowana, a napaliłam się na nie jak szczerbaty na krakersa i nic innego położyć nie chciałam, wcześniej miałam szarą nawierzchnie i spędzała mi sen z powiek, bo chciałam trochę barwami jesieni ożywić ogród szczególnie w okresie zimowym, ale trochę go przytłoczyła :/
Pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies