Celinko taką piękną różanke będziesz przerabiać i tą obwódke z buszpanu ,to o niej pisałaś że za gęsto
A jak ci się ten wilczomlecz podoba ?takiego szukasz?
Marzenko, nasz ogród w tej chwili jakiś taki niefotogeniczny, w trakcie małego liftingu. Chociaż na żywo wydaje mi sie jest dość, dość, to na zdjęciach fatalnie. Może wiosną nabierze jako tako wyglądu
Bogusiu to wilczomlecz migdałolistny. miałam go pierwszy sezon. Dobrze ,że go nie przycięłam po kwitnieniu. bardzo ładnie się przebarwił i dodał kolorku na rabacie. na fotce to ten sam na drugim planie, ale późnym latem . Taki różowo-bordowy
Od spodu widać że też nie zgnije. Jest dystans i są nawet kółka żeby nie dźwigać. Na podstawie tego przykładu stwierdzam, że Witek ma przewagę nad producentami zajmującymi się taką usługą zawodowo. My przewidzieliśmy gnicie tu gdzie dziura, oni nie
Trzeba ją wykleić EPDM-em i zrobić specjalny otwór nieco wyżej niż dno donicy.
Na wszystko jest sposób tylko mądra głowa i porządne wykonanie jest potrzebne.
W miejsce takiego syfu, który był kupiony w "drewnianym sklepie" i rozsypał się po 5 latach, wykonaliśmy takie oto "mercedesy"
Materiał - drewno egzotyczne bangkirai, którego buduje się statki i tarasy, wieczne, może leżeć w wodzie 50 lat i nie zgnije
Listwa na wierzchu nacięta w rogach pod kątem
Munstead Wood piękna też się przymierzam, ale muszę znaleźć mu miejsce w cieniu. Williama nie mam też ciemny, też potrzebuje troszkę cienia, ja mam Fisherman's Friend, bardzo podobna jest.
Othello mam! cudowny, kwitnie aż do późnej jesieni, pachnie, wielkie ma kwiaty Rośnie wielki! Też wolałby więcej cienia, rośnie na patelni
Te zdjęcia z początku czerwca, wiosną dość mocno cięta,jesienią miała 1,5 metrowe gałęzie.
Gospel nie znam, nie słyszałam nawet o niej Pooglądałam w necie piękna, zdrowa i mocno pachnie! Widzę, że nastawiasz się na ciemne róże
Cofnęłm się do owych storczyków. Ciekawy kolor tego jednego. A ja byłam na giełdzie (lekki oczopląs) i nie zwróciłam na nie uwagi zajęta cierpiętnikami wypasionymi .... .
Dorotko, to jest przetacznik Christa. Tu są trzy sadzonki. Ja swojego kupiłam u nas w co. Jeżeli chcesz to tu jest link do sklepu ogrodnizcego gdzie go można kupić. Polecam ich bo już u nich kupowałam, dbają o klienta. Mają też dużo innych roślinek, może znajdziesz coś ze swojej listy
Nie kojarzę, czy w Pisarzowicach maja róże. Ja namierzyłam sklep internetowy z różami, ale chyba w tym roku nie zamówię bo ziemię mam nie przygotowaną. Nigdy u nich nie kupowałam.
Witaj Iwonko! Wpadłem do Ciebie z rewizytą Ogrod ma olbrzymi potencjał i wciąż się tworzy ale najbardziej zazdroszczę tego widoku Pozdrawiam i życzę miłego dnia
ps Ten miskant chiński o którego pytałaś to Miscanthus sinensis 'Ferner Osten'
Witam mam problem ze swoim trawnikiem , otóż jest nierówny , zachwaszczony miejscami .
Na wiosnę chciałabym wyrównać go ziemią , podosiewać nową trawkę oraz zrobić oprysk na chwasty.
W jakiej kolejności mam to zrobić , by uzyskać pożądany efekt.
Dodam tylko ,że mam psa wolno biegającego i na czas oprysku będzie musiał przebywać w kojcu , więc zależy mi na jak najkrótszym okresie karencyjnym oprysku.
Witaj Iwonko ! Dziękuję Ci że do mnie wpadłaś z wizytą bo ostatnio u mnie mało gości
Na tym zdjęciu to Miscanthus sinensis 'Ferner Osten' (miskant chiński) Mam go u siebie od trzech lat i jestem z niego bardzo zadowolony W tym roku mam zamiar powiększyć moją kolekcje o inne egzemplarze bo zakochałem się w trawach ozdobnych Pozdrawiam!