Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Katkak 19:28, 17 kwi 2014

Witaj Karolinko Ogród staje się coraz piękniejszy i piękniejszy i wydaje się całkiem spory Nie mogę się doczekać tego kącika wypoczynkowego Ja też uwielbiam funkie I jak ja Ci zazdroszczę mieszkania nad morzem. Ja prawie co roku spędzam tam wakacje, tylko musimy się turlać ponad 10 godzin, żeby dotrzeć Ale i tak warto. A ile skarbów zawsze stamtąd przywożę Nie, nie Kochana, nie biegam z wykrywaczem metali Mnie do szczęścia wystarczają te piękne, wyrzucone przez morze pobielone patyczki i konary. Z niektórych nawet zrobiłam ramki, a pozostałe zawsze znajdą miejsce w ogródku. No ale tych starych, zbielałych karp nie przywiozę, bo chyba tir byłby potrzebny. A w nich przecież takie cudowne nasadzenia można stworzyć. Zresztą same w sobie są ozdobą Pozdrawiam
hanka_andrus 19:34, 17 kwi 2014

Karolinko, baw się dobrze z rodziną, polewaj wodą kogo się da, i unikaj niespodzianek zza węgła!;D
A po powrocie, zapraszam, zawilce japońskie się pokazały i jakieś trawki, i kawałek anabelki mam do oddania,

Za życzenia z tak uroczymi jajeczkami dziękuję i wzajemnie wszystkiego najlepszego.
ewsyg 22:35, 17 kwi 2014

Kiedy Wielkanoc nastanie,
Życzymy Ci na Zmartwychwstanie.
Dużo szczęścia i radości,
Które niechaj zawsze gości.
W dobrym sercu w jasnej duszy.
I niech wszystkie żale głuszy.

Nikita 21:26, 18 kwi 2014

Karolinko! Pozdrawiam świątecznie, życząc wesołych….

Ania_ogrodni... 22:24, 18 kwi 2014

Życzenia ciepłe jak tchnienie wiosny,
składam Tobie w ten czas radosny.
Niech wszystkie troski będą daleko,
a dobro płynie szeroka rzeką.
Pozdrawiam Wielkonocnie
Karolinek 21:10, 21 kwi 2014

Katkak napisał(a)
Witaj Karolinko Ogród staje się coraz piękniejszy i piękniejszy i wydaje się całkiem spory Nie mogę się doczekać tego kącika wypoczynkowego Ja też uwielbiam funkie I jak ja Ci zazdroszczę mieszkania nad morzem. Ja prawie co roku spędzam tam wakacje, tylko musimy się turlać ponad 10 godzin, żeby dotrzeć Ale i tak warto. A ile skarbów zawsze stamtąd przywożę Nie, nie Kochana, nie biegam z wykrywaczem metali Mnie do szczęścia wystarczają te piękne, wyrzucone przez morze pobielone patyczki i konary. Z niektórych nawet zrobiłam ramki, a pozostałe zawsze znajdą miejsce w ogródku. No ale tych starych, zbielałych karp nie przywiozę, bo chyba tir byłby potrzebny. A w nich przecież takie cudowne nasadzenia można stworzyć. Zresztą same w sobie są ozdobą Pozdrawiam

Katkak, masz ciekawe pomysły, godne podpatrzenia. Jestem bardzo ciekawa tych ramek. Ja z kolei zawsze z plaży przywożę kamienie, czy to maleńkie, czy całkiem spore o ciekawym kształcie lub barwie. Mam ich już trochę Też kocham morze i chyba nigdy mi się nie znudzi. W sezonie mamy takie fajne miejsca z dala od tłumnych plaż, gdzie jeździmy z samego rana na śniadanie i w zasiegu wzroku nie ma nikogo... Ale się rozmarzyłam A masz jakiś ulubione miejsce nad naszym Bałtykiem?
Karolinek 21:12, 21 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Karolinko, baw się dobrze z rodziną, polewaj wodą kogo się da, i unikaj niespodzianek zza węgła!;D
A po powrocie, zapraszam, zawilce japońskie się pokazały i jakieś trawki, i kawałek anabelki mam do oddania,

Za życzenia z tak uroczymi jajeczkami dziękuję i wzajemnie wszystkiego najlepszego.

Haniu, i już po świętach. z chęcią Cię odwiedzę, napisałam do Ciebie wiadomość
Karolinek 21:16, 21 kwi 2014

Dziękuję za wszystkie piękne życzenia!!! Pozdrawiam
Katkak 21:38, 21 kwi 2014

Karolinek napisał(a)

Katkak, masz ciekawe pomysły, godne podpatrzenia. Jestem bardzo ciekawa tych ramek. Ja z kolei zawsze z plaży przywożę kamienie, czy to maleńkie, czy całkiem spore o ciekawym kształcie lub barwie. Mam ich już trochę Też kocham morze i chyba nigdy mi się nie znudzi. W sezonie mamy takie fajne miejsca z dala od tłumnych plaż, gdzie jeździmy z samego rana na śniadanie i w zasiegu wzroku nie ma nikogo... Ale się rozmarzyłam A masz jakiś ulubione miejsce nad naszym Bałtykiem?

Wiesz co, dwa razy byliśmy w Mikoszewie. Podobało mi się tam, plaża taka półdzika, bo jest tam rezerwat przyrody no i sporo bursztynów można było znaleźć i ślicznych patyczków właśnie. Dwa razy byliśmy też w Mielenku koło Mielna. Też fajnie, bo plaża wcale nie jakaś specjalnie zatłoczona w przeciwieństwie do Mielna, które jest zaledwie dwa i pół km dalej. Więc w Mielenku też było fajnie. Ostatnio natomiast byliśmy w Jantarze. Tam już tzw masówa. Na każdym kroku jakaś budka, opór ludzi i o dzikich plażach można było zapomnieć Ale za to blisko do Mikoszewa Lubimy bardzo zwiedzać, więc gdy pogoda była mało plażowa zwiedziliśmy trochę Gdańsk, Gdynię, Malbork (zamek i park dinozaurów), a wcześniej też katedrę we Fromborku, czy obóz zagłady w Sztutowie. Więc sporo miejsc nad Bałtykiem mamy jeszcze do odkrycia Co do kamyczków to najwięcej przywiozłam z Mielenka, ale jednak wolę patyki U siebie takich fajnych, zbielałych nie znajdę A to moja ulubiona ramka
kasiek 19:19, 22 kwi 2014

Bardzo klimatyczne poidełko i piękne połączenie wrzosów z sasankami (choć jedno lubi kwaśna a drugie wapienna glebę)