Mala_Mi zaskoczyłaś mnie

dziękuję

barbara_kraj... dziękuję również, ułudkę jak spotkam to nie omieszkam zakupić
Aniu monteverde moja obiela to Obiela groniasta Exochorda racemosa ( chociaż raz mogę Ci podać pełną nazwę

)
a tak wyglądają domniemane siewki jarzmianki - lub jakiegoś chwaścika, nie wiem, czy listek nie powinien być bardziej powcinany.
Konstancjo, Ty też miło zaskoczyłaś mnie swoim wpisem. Jeżeli znajdujesz u mnie przydatne informacje, to bardzo się cieszę, chociaż staram się nie przesadzać z opisami roślin. Ja też dzięki O inaczej spojrzałam na ogród

i również uczę się od innych. Wiele roślin poznałam tutaj, niektóre hity ogrodowiskowe mam od lat. A z brunnerą - podobała mi się Twoja przedsiębiorczość

Liliowce będą dla mnie niespodzianką kolorystyczną, pewnie je uporządkuję. Dziś odkryłam, że połowa nowo zakupionych sadzonek piwonii ma pączki
Bardzo dziękuję za chęć podzielenia się bodziszkiem. Jeżeli nie znajdę, to na pewno się odezwę
popcarol też buziam
Margarete porządek i konsekwencja w ogrodzie? Musiałabyś mnie widzieć dzisiaj jak biegałam z sadzonkami

Rzeczywiście, sporo roślin mnożę, wysiewam, lubię to a poza tym mnogość konkretnej rośliny daje pożądany efekt plamy, koloru czy faktury, pierwszą inspiracją była dla mnie prenumerata od pierwszych numerów nie ukazujących się już "Ogrody, ogródki i zieleńce". Zdaje się, że teraz zastąpiło je bardzo podobne "Zieleń to życie" czy jakoś tak.
Dla Ciebie moja stipa, dzisiaj dostała nawozu, bo coś blada jest. Od tygodnia jest w nocy pod folią i hartowana w dzień.