Elmshorn chyba jednak bym odradziła..
Nie ma dużych kwiatów i może chorować.
Wszystkie róże mogą chorować, ale ta to akurat u mnie ewidentnie.
Jeżeli ma być wyższa i z dużymi kwiatami to może Mary Rose? Albo Louise Odier?
To piękne róże i pachnące przy okazji.
Jeżeli chodzi o niskie - zostałabym przy White Cover.
Czerwone wyższe róże - zdecydowanie Piano lub Rotkapchen. Nie mają sobie równych, jeżeli chodzi o obfitość i długość kwitnienia.
Do cienia - New Dawn o ile może być to pnąca róża. Można ją puścić na tuje.
Ja mam podobne Też takie "wielkie" pod cisami mi się nasiały, przesadziłam w zeszłym roku w jedno miejsce i pomyślałam, że sobie je wykorzystam nooo ale tom się też ciut załamała, że 3 lata to mało Ja rozumiem, że ogrodnictwo uczy cierpliwości, ale żeby aż tak...
Ruch się u Ciebie robi coraz większy Fajnie, cieszę się Pozdrawiam serdecznie
Pierwsza z wielkich jabłoni
No i ta nieszczęsna śliwka, co ją będziemy z Pszczółką obornikiem pędzić
A te panny jeszcze czekają na swój dzień u fryzjerki
Gosiu jeszcze raz pochwalę - avatarek super.
Pisałaś u mnie, że kulek poszukujesz...nie wiem w jakim stylu miałyby być, ale czy widziałaś te u Kapiasów.....są srebrne, chyba szklane i coś koło 22 zł kosztują
Wszystkim Uroczym Zaglądającym z okazji zbliżającego się w szybkim tempie dnia św. Walentego , dnia nie tylko zakochanych ale także lubiących się życzę wszystkiego radosnego
Do życzeń i wyrazów sympatii dołączam :
Masażystę ... By zadbał o Wasz relaks
A także ciacho .. Dla osłody tego i tak cudownego dnia
Słodkich snów Kochana
a żeby nie były kiszki na koniec, to pokażę te moje golaski pocięte
Najpierw gruszki:
Ta ma za sąsiada dużego orzecha i tak ucieka ze wszystkimi gałęziami w 1 stronę
ja nigdy nie lubiłem kotów ale .... jej poprzedniczka chodziła za mną jak cień i patrzyła w podobny sposób
kot jeżeli nie ma kontaktu z człowiekiem od pierwszych dni nigdy już się nie oswoi
Iwonko, jeszcze raz zdjęcia zakątka, który Cie interesuje. Tam sa 2 tuje -wysoka i niższa z żółtymi końcówkami, jałowiec płożący ten duży niebieski i drugi mniejszy Blue Star, berberys, z lewej strony wajgela Variegata i jeszcze tawuła o żółtych liściach. Pod berberysem posadziłam tojeść rozesłaną i trawę hakone, żeby powstała taka żółta plama. Zapomniałam jeszcze o świerku Conica - za berberysem.
Ale ta moja trawa to większy placyk jak u ciebie . ty to masz ja nie już roślinami obsadzone a u mnie takiego placu nie obsadzę ,,, a co byś miał na myśli ?
No co to za ognisko bez kiełbasy
tylko te mokre gałązki średnio się paliły i trzeba było normalne drewno przynieść i słomę, żeby w ogóle coś się te kiełbasy osmoliły
Ważne że dzieciaki były zadowolone i frajdę miały
Nawet Franio spróbował ogniskowej kiełbasy
W tle pozostałe gałęzie po cięciu