Jejku jaka sliczna, nie wiedziałam że magnolie mogamiec taki kształt kwiatów... i ten kolor. A Ile to cudo kosztowało ? kurcze ja moge do Obi jechac dopiero w poniedziałek............tylko czy u mnie w Łodzi będą........
Śliczna !!
Niby jest późno....ale na prawdę przez chwilę się zastanawiałem czemu skleiłaś 4 zdjęcia w jedno..... Laserem je cięłaś, że tak idealnie po jednej linii Ci wyszło???
Super dekoracje Kasiu ! Stokrotki w kompozycji ze stylowymi latarenkami i tymi kutymi elementami są śliczne i takie......romantyczne !
Pieknie!
Mam pytanie o tą płaską kwadratową donicę, ceramiczną ? a jakie ma wymiary ? i gdie kupiona jesli pamietasz, bo chciałabym 2 sztuki podobne. Musze zakryc donicami płaską betonową płytę, która jest wejściem do kanału burzowego, jest w kaształcie dużego prostokata z zaokraglonymi rogami. Płyta ta jest po środku rabaty, pod lasem, wysypałam ją kora ale mogłabym na niej postawic takie płaskie, niewysokie donice z jakimis sezonowymi dekoracjami albo innymi np. rojniki, rozchodniki etc. Nie chce stawiac jednej wielgasnej donicy bo sie sama jej nadźwiagm, wolałabym dwie np takie jak twoja... super by mi pasowały. Ojej ale sie rozpisałam. Pozdrawiam
U mnie narazie nic ciekawego się nie dzieje. Wiosenne cięcia i sprzątanie rabat, czyszczenie trawników. Tych prac starcza mi na wiele, wiele dni
Roślinki stoją w miejscu i czekają na lepsze czasy. Strasznie sucho i jednak mimo tych ostatnich słonecznych dni nocami duże przymrozki. Dokładnie miesiąc temu przycięłam kocimiętki i do tej pory są w takim samym stanie. Nic nie urosły. Niektóre byliny są wręcz w gorsze niż były.
Tak naprawdę to jedna z moich ulubionych, mam na myśli bailando nie ma z nią kłopotów, nie łapie chorób, długo utrzymuje kwiaty i nie osypuje się po deszczu - dla mnie to zaleta, bo wolę obcinać przekwitłe kwiaty niż zbierać płatki z ziemi. Ma bardzo pełne kwiaty u mnie rośnie na około 60cm
mam jeszcze black forest, który miom zdaniem ma śmieszny kształt kwiatów - są raczej drobne o średnicy około 3-4cm, ale jest ich bardzo dużo, w pączku wyglądają jak "normalne" róże a potem ...