Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Agam 19:28, 11 lut 2014

Do góry
Ten z prawej jest w gorszej formie.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:24, 11 lut 2014

Do góry
Wiosna posadziłam 5 klonów wzdluż wjazdu do garażu. troszke goło to wygląda, brakuje mi czegos prosze o podpowiedz co tu zmienić. Klony po lewej stronie na zdjęciu . Stanowisko sloneczne. Plama na trawniku - po likwidacji rabatki juz trawką zarosło
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:23, 11 lut 2014

Do góry
Byłam ale bez kwiatka. Teraz już jestem z kwiatkami. Róże, konkretne, jakie lubisz i parzydło - dla Ciebie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:22, 11 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia , dzięki za pamięć i za piękne tulipki Zwłąszcza, że nie siedzisz na FB...... musiałaś zapamiętać Ależ mi miło
I jeszcze bardziej miło, że mój rododendron, co to umierał..... tzn ja go zabijałam przez kilka lat.. jak sadziliśmy rh... tego chciałam wyrzucić, ale eMuś stwierdził, że dajmy mu szansę.. sam mu przedłużył podwyższona rabatę, namieszał ziemi... i patrzę dziś na niego.. a on wygląda całkiem przyzwoicie, a pąków jak ma dużo.... więcej niż te inne.. ależ dziś skakałam z radości, że chłop (dzięki Tobie) mi dużego rh uratował.. 2 lata po przesadzeniu odżył, w zeszłym roku stracił 95% liści.. Nie przechwalić, ale wygląda dobrze Z myślą o Tobie go sfociłam.. nie wygląda na chorego.. trochę rzadki..

Trochę rzadki , trochę blady ale już ma się mu na życie i to w pełni bo pąków mnóstwo. Pomału sie zagesci a bladośc opryskami zlikwidujesz i bedzie super. A o urodzinach pamiętałam bo w rodzinnym kalendarzu mam zapisane. jak wszystkich innych z rodziny.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 11 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bociek.... jesteś niesamowita
To ja tobie pokażę jak mi łądnie przezimowała lawenda.. i tylko sio sio zima... do grudnia...

No pieknie przezimowala Ciachniesz ja deczko w marcu i bedzie miod malina

I wiesz co, ten kacik do przerobki, wrzuc go tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat

Powiem Ci na ucho - reszta nie podsluchiwac - Danusia tam daje fajne podpowiedzi
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:20, 11 lut 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Agatko bo pomimo niestabilnej pogody mamy coraz bliżej do wiosny i żeby w czekaniu się nie nudzić trzeba przywoływać wesołe obrazy z poprzednich wiosenek

Berry smouthe

Śliczna ta żurawka,podoba mi się,nawet baaaaardzo!
Pozdrawiam serdecznie
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:19, 11 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Coraz bliżej wiosny Bogusiu
Pokazujesz fotkę,która mnie oczarowała wiosną...jest piękna.
Moje poletko 19:18, 11 lut 2014

Do góry
W domu jeszcze mam akcent ze śniegiem

na wiosnę trza zmienić na wesoły Chyba coś żółto -limonkowo

Będą nowe fotki to się wybierze.

prosty sposób na zmianę wnętrza

Ogród z tatarakiem w tle 19:17, 11 lut 2014

Do góry
Ja przed domem nie rozbudowywałabym za bardzo programu wypoczynkowego (placyk z ławeczką przy ogrodzeniu; czy za płotem jest droga?). Bardzie mi się widzi tu właśnie część z drzewami, bo chyba część frontowa jest dość duża. Podobają Ci się ogrody wymagające dużego nakładu pracy w utrzymaniu. A drzewa to właściwie tylko wygrabienie jesienią. Byliny i strzyżone kule to dopiero jest kierat.

Może coś takiego przy samym domu.

Z lewej strony przy płocie dałabym szeroki pas traw ozdobnych z posadzonymi w nie drzewami; a z przeciwnej strony (tam gdzie ścięty róg działki) rodzaj zagjnika z regularnie posadzonych drzew (tym razem w trawniku). I zlikwidowała rabatki okragła i przy wejściu.
Możesz za to zrobić rabatę za obwódką bukszpanową (pas 1-1,5m). Wydaje mi się, że powinnaś zdecydować się na połaczenie tych kulek w zywopłocik niski. Fajnie by też wyglądało posadzenie czegoś niskiego zadarniającego przed bukszpanami, od strony kostki.
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:13, 11 lut 2014

Do góry
Ewa to Skalne Miasto Czechy potocznie bo dokładniej to trochę inaczej ale tak jest najprościej
Na Błędnych dasz radę boi ja nie tak dawno sobie poradziłem choć już nie jestem taki szczuplak jak na tej fotce z 221str (tuż przed wymarszem na Błedne Skały)
z wniesieniem nie ma problemu tylko co M-owie na to
wystarczy odpowiednio zapakować

Kolorowy Ogród Geni 19:13, 11 lut 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
Witaj Geniu!

Przejrzałam cały wątek, zachwycające kolekcje, liliowce, iryski, ostróżki. Podziwiam jak to wszystko zgromadzić.
a wnusia to już mała artystka.

Dziękuję i za roślinki i za wnusię to mój największy skarb .

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:13, 11 lut 2014

Do góry
A ten kąt też idzie do przeróbki.... bo jest brzydko, bałaganiarsko i do niczego.. pomysłu nie mam..bo szkoda wyrzucić to co jest.. a tak jak jest jest doopa.... będę Was męczyć o pomoc..
Mam tu mnóstwo cebulowych, lilie... w dużej ilosci i bezładnie sadzone wszytko.. drzewa muszą sie zostać bo są za duże na przesadzanie.. pomiędzy jodłami koreankami mam pęcherznice, ale muszę je wyciąć.. bo zagłuszają jodły i tam gdzie krzewy nie rosną w szerz..
Powojniki jeszcze małe to je przeżyję jak wyrzucę.. kratka też do wyrzucenia.. nie pasuje..
I 3 ujęcia beznadziei..

I rzut z góry z lata
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:12, 11 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Oglądam karteczki z kalendarza...trochę ubyło...pozdrawiam.

Coraz bliżej wiosny Bogusiu
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:07, 11 lut 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:06, 11 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Brawa Kaziowi za uratowanie rh, faktycznie pełno pąków, a krokusik słodziutki

To dla Ciebie.. topiące sie lodowisko ..
Moje poletko 19:06, 11 lut 2014

Do góry
Na działeczce byłam w niedzielę.

jeszcze kolorki szaro- brązowe,

ale już powoli życie zaczyna wychodzić ku światu

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:05, 11 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Pedzi koza pedzi, z poopy jej sie kurzy, niechaj MALA MI zyje jak najdluzej!!!!!Sloneczko Anek dla Ciebie z bzyczkiem

Bociek.... jesteś niesamowita
To ja tobie pokażę jak mi łądnie przezimowała lawenda.. i tylko sio sio zima... do grudnia...

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:05, 11 lut 2014

Do góry
Troszke kfiatkof, troszke bzyczkow Zeby nie zapomniec jak cudownie energetyczna jest wiosna

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:04, 11 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania chodzi mi zdrowotność życie i tak jest jak koszulka dziecka (dla niewtajemniczonych - powiedzenie z okresu przedpampersowego) mój posadzony w 2005 (mały), można go zrobić na płasko max 20-40cm i nic go nie rusza

Tak, tak... jest krótkie i obs..ne
I dlaczego ktoś mi jeszcze gorzej próbuje je o...rać..

Zbyszek.. ja nie mam gdzie go posadzić.. mam drogę dojazdową na styk.. i kamienny parking... jest amen.. a słup ma 10,5 metra wysokości.... czym ja go na płask utnę na takiej wysokości.. nawet jak posadzę go na drodze dojazdowej.. problem w tym, że nie mam co z tym zrobić... domu nie przesunę.

I jeszcze raz napiszę.. i po raz ostatni... jakby sie nie dało inaczej, to nie miałabym nic przeciec.. prąd musi być.. również dla innych.... ale można było go zakopać w ziemi, a jak nie chcieli, to przecież mogli go zakopać u mnie.... wyraziłabym zgodę bez problemu... to tylko przekopanie trawnika.. i drogi dojazdowej.. ale niech kopia ten kamień.. co mi tam... z kanalizacja też dawałam sie innym podpiąć.. i też miałam taką demolkę.. bo gdzieś trzeba sie wpiąć.. trawa odrośnie, a dojazd można zawsze twardzic..
Na tym fragmencie mogę zamiast bylinowego posadzić świerki czy inne iglaki... miałam ładny widok na wzgórza.. a byliny wyrzucę.. trochę wąskim paskiem się wciśnie, a w szklarni będzie ciemno i nic nie będzie rosło bo drzewa ją zasłonią. I tak zrobię.....

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:03, 11 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Rzeczywiście kolor cudny . Pozdrówka.

Dziękuję Bogdziu
a widziałaś mojego Pumuckiego? to poparzenie czy mróz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies