Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy ogród na piasku 21:31, 10 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Dopiero do Ciebie zajrzałam, muszę obejrzeć cały piękny ogród. Moja co prawda jedyna niebieska hortensja i tak nie jest niebieska pomimo podsypywania.

Witaj Iwono
Kolor hortensji nie do końca zależy od nawozu. Jest raczej cecha odmiany.

Nie wiem czy widziałaś to zdjęcie. Tutaj są jednakowo nawożone dwie odmiany i widać jak się różnią kolorem.

W cieniu - zacieniona 21:31, 10 lut 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Bogusiu ja biegam za tobą po Ogrodowisku gdzie nie zajrzę tam Twój ślad widzę i odrazu przeglądam wątek hihi.Pozdrawiam
Miło,że tak biegamy za sobą...widocznie się stęskniłyśmy...długo Cie nie było...ale nieobecność usprawiedliwiona.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:29, 10 lut 2014

Do góry
królową sosen na moim podwórku będzie jednak chyba Joppi
3-4 latka góra 10 i już

Kolorowy ogród na piasku 21:25, 10 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Vivo poczytałam poogladałam , pozdrówka zostawiam.

Bogdziu, bardzo dziękuję za wizytę
Dla Ciebie kwiaty róży, którą się zawsze zachwycam, pięknie pachnie i ma tyle uroku w swojej skromności ....Fruhlingsgold

Dwa ogrody 21:24, 10 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Jak wcześniej pisałam, zastanawiam się nad kształtem rabaty bylinowo-różanej na terenie, jaki mi pozostał do zagospodarowania. Oprócz niej musi być troszkę miejsca na warzywnik i zioła, parę krzewów owocowych. No i marzy mi się jeszcze naprawdę niewielkie oczko ( 1,5 na 1.5 metra), widzę to raczej jako uzupełnienie/część nowej rabaty. Jak to zmieścić, by nie poruszać się po tej części ogrodu meandrami?

Może ktoś ma pomysł? Wyrysowałam sobie dwie wersje i z żadnej nie jestem zadowolona.

P - placyk z cegły/kostki
B- brzozy
G - grujecznik
R - różanka / do ewentualnej zmiany/
K - katalpa, tę też mogę jeszcze przesadzić

zapomniałam zaznaczyć, góra kartki - południe, dół - północ

No, raz kozie śmierć, wkleiłam

Mariolka, a gdzie chciałabyś to oczko, moje jest centralnie przed tarasem i u mnie alejki trawnikowe meandrują wokół rabat, u Ciebie rabatki wytyczasz w koło ogrodzenia i widzę duży trawnik. Nasze oczka zostały wykopane i wkomponowane w tzw wyspach i stanowią ich centrum. Z tarasu nie widzę całości ogrodu, ale rabaty są tak ukształtowane i obsadzone, żeby nie ograniczały nam widoków, szukasz sposobu na oczko próbuj........nie wiem czy uda mi się podsunąć Ci jakąś myśl na pomysła, ale jakby co to pytaj

Buziole
Bajkowy ogród Weroniki 21:12, 10 lut 2014

Do góry
Turcja uzależnia...
Kto raz ją zobaczył, chce tam wracać po raz kolejny i jeszcze raz i jeszcze...
Ja też do tych osób należę.
Wspaniale pokazałaś swoją wyprawę, przybliżyłaś kraj, piękno natury, zabytki i kulturę. Ktoś ciekawie napisał, że był z Wami na tej wycieczce. Ja też!
Wszystko bardzo piękne.

Jednak widok tych kobiet ubranych od stóp do głów, bardzo często w tych płaszczach, przy 40-45 st. upałach... Uff... dla mnie niezapomniany widok!

Kiedy jesteśmy w sukienkach na ramiączkach, bardzo zmęczeni doskwierającym upałem,
a obok nas przechodzą takie Turczynki w płaszczach (bo tak ubrane chodzą też w lecie), to przynajmniej ja czułam się jakoś dziwnie!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:02, 10 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aganiu, w jakiej odległości od tarasu masz swoje oczko? Myślę o czwartym zdjęciu od dołu na poprzedniej stronie Widoki cudne.

Ja prawie wychodzę z tarasu na oczko wodne sama zobacz
fotka z wcześniejszych lat

Zielona alejka pomiedzy tarasem, a oczkiem to około 1,5 m
Kolorowy ogród na piasku 21:00, 10 lut 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Vivo, po jakim czasie zakwitł Ci kielichowiec, jaką miał wysokość? Ja mam mały krzewik około 40-50 cm.

Ewo, mój był chyba jeszcze mniejszy, zakwitł w trzecim sezonie po posadzeniu na tych najstarszych gałązkach.
Kolorowy ogród na piasku 20:58, 10 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
To ja się piszę na oglądanie fotek róż

Marzenko, to miał być tylko pokaz białej róży dla Ani

Skoro wpadasz ......... to nie pokazywałam chyba jeszcze takiego ujęcia Jest nadzieja, że w tym roku nie będzie gorzej

A miało być tak pięknie.... 20:50, 10 lut 2014

Do góry
Skusiłam się na mieczyki,nigdy ich wcześniej nie sadziłam,ale wasze są takie piękne.....

Rododendronowy ogród II. 20:49, 10 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie jeszcze leży troche śniegu , niewiele można zrobic w ogrodzie.

Cz po prawej stronie dużej żółtej tui widać postać (połowa głowy) czy mam omamy????

A miało być tak pięknie.... 20:48, 10 lut 2014

Do góry
Hej Dziewczynki
Do mnie tez wiosna przypełzła Od kilku dni na plusie nawet nocą.
Deszcz w nocy spłukiwał brudny śnieg,a w południe piękne wiosenne słoneczko Aż chce się żyć
Gusiarz,Aniu DS za każdym wyjściem na zakupy wracam z czymś zielonym

Paniprzyrodo - mam nadzieję że w tym sezonie będą jeszcze ładniejsze
Gierczuś- dotarła !! Dzisiaj było +7
Tess-ja tez dzisiaj w słoneczku przeglądałam moje nieśmiało wystawiające spod ziemi głowki hiacyntów
Mam nadzieję że tak już zostanie,bo i tulipki się pokazały i narcyze.
Ogród w skali mikro :) 20:43, 10 lut 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
A ja korzystając z ładnej pogody przymierzylam się do wyznaczenia nowego kształtu rabat.. Jak to wszystko uda mi si zrobić , to ........ ...,,,. sama nie wiem co ja wtedy zrobię z tej radości .....

Przyczynkiem do tej reorganizacji jest planowana budowa tuż za płotem , więc trzeba się jakoś wygrodzić i stworzyć przytulne uroczysko a nie otwrtą na świat przestrzeń ... Niestety...

Ma być tak

A tak dla przypomnienia tak było na początku .. Wszystko fajnie , nawet proporcje działki były poprawione , ale wszyscy centralnie gapili się na płot .. A teraz nie bedzie się już na co gapić . Więc przemeblowania musi byc ( ps.. A zreszta co by robiła dzika ogrodniczka , kiedy by jej nie można nieustannie przekopywać ogrodu ??.. Noo cooo , ja siem pytam ??)

Teraz wszyscy centralnie będą się gapić na Ciebie

Dzika ogrodniczko, przekop i posiej najpierw gorczycę
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:43, 10 lut 2014

Do góry
Agnieszka głównie chodzi o zwiększone zagrożenie przez patogeny zabezpieczysz rany i będzie Ok

Iwona właśnie te Tatry, w młodości były tylko te niższe góry ale człowiek dojrzewa

Jola i reaguje na wołanie, przybiega do z podniesionym ogonkiem

Ewa mam pospolitą Fatigiata , czarna Pyramidalis ,Goldfinger i jeszcze dwie w typie kolumnowym
Silberlocke dwie malutkie a Whipcord wyprowadziłem z parteru na piętro i wygląda jak szczepiona (nie jestem jej fanem)
Fastigiata i Goldfinger
Aneczkowe marzenia 20:34, 10 lut 2014

Do góry
No i jeszcze jakoś te dwa iglaczki pod berberysem chyba nie będą pasowały w tym kącie do towarzystwa róż, jak myślicie. Może te iglaki przesadzę a do berberysa pociągnę róże. Tylko czy tam przed tujami dadzą radę jakiekolwiek róże, jeżeli będą miały słońce tylko ok wschodu, bo tuje je zacieniują? Chopin jest chyba dość wytrzymały na takie warunki, czy się mylę?

Ogród w skali mikro :) 20:34, 10 lut 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dziewczynki .. Wieczorkiem Wam odpiszę .. Oki ??

Życzę wszystkim Zaglądającym miłego tygodnia i dokładam zagadkę botaniczną .... Przedstawiono nam to drzewo jako Tulipanowiec , ale mam takowego w ogródeczku i stąd wiem ,że to jest ewidentny błąd ( zresztą już drugi po męskim bananowcu )

Ale może ktoś to cudo zna ??

Buziaki

Eluś ja takich cudów nie znam i nie widziałam, jakiś chyba przyszywany kwiatek/azalia/ oplątany wisterią jak dla mnie
poddaję się
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:31, 10 lut 2014

Do góry
Pod folią posiane (ups... dopiero na zdjęciach widać jakie brudne okna, a fuj)

O, jeszcze pierwiosnek się zagubił, w cienistym cieniu rośnie, ale wychodzi

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:28, 10 lut 2014

Do góry
Parzydło

Kaczeńce

Leszczyna

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:27, 10 lut 2014

Do góry
Tak wyglądają w środku moje carex montana - całe zielone, wszystkie bez wyjątku, i malusie i średnie i duże. Jak widać na zdjęciu obcięłam i suche i zielone, inaczej się już nie dało, za późno dojrzałam, że ruszyły.
Dziś było strasznie ostre słońce, więc zdjęcia jakieś ostre mi wyszły

Tak wyglądają piwonie, ale jeszcze nie wszystkie

Tu zagadka dla Magnolii - to wygląda na bodziszka gratisowego (jakiego?), bo rośnie przy zawilcu od Ciebie

Zawilce też już w blokach startowych

Rododendronowy ogród II. 20:24, 10 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie jeszcze leży troche śniegu , niewiele można zrobic w ogrodzie.

Może komuś wydawać się to dziwne, ale mnie bardzo podoba się Twój zimozielony widok z okna Teraz widać kształt rabat najlepiej i uroki drzew. Bo w czasie kwitnienia i lata mniej zwraca się na to uwagi- a bardziej na kwiatki i koloryPozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies