Kolorowy ogród na piasku
21:31, 10 lut 2014
Witaj Iwono

Kolor hortensji nie do końca zależy od nawozu. Jest raczej cecha odmiany.
Nie wiem czy widziałaś to zdjęcie. Tutaj są jednakowo nawożone dwie odmiany i widać jak się różnią kolorem.
Aganiu, w jakiej odległości od tarasu masz swoje oczko? Myślę o czwartym zdjęciu od dołu na poprzedniej stronieWidoki cudne.
Vivo, po jakim czasie zakwitł Ci kielichowiec, jaką miał wysokość? Ja mam mały krzewik około 40-50 cm.
![]()
To ja się piszę na oglądanie fotek róż
U mnie jeszcze leży troche śniegu , niewiele można zrobic w ogrodzie.
Cz po prawej stronie dużej żółtej tui widać postać (połowa głowy) czy mam omamy????
A ja korzystając z ładnej pogody przymierzylam się do wyznaczenia nowego kształtu rabat.. Jak to wszystko uda mi si zrobić , to ...........,,,. sama nie wiem co ja wtedy zrobię z tej radości
.....
Przyczynkiem do tej reorganizacji jest planowana budowa tuż za płotem , więc trzeba się jakoś wygrodzić i stworzyć przytulne uroczysko a nie otwrtą na świat przestrzeń... Niestety...
Ma być tak
![]()
A tak dla przypomnienia tak było na początku.. Wszystko fajnie , nawet proporcje działki były poprawione , ale wszyscy centralnie gapili się na płot .. A teraz nie bedzie się już na co gapić . Więc przemeblowania musi byc ( ps.. A zreszta co by robiła dzika ogrodniczka , kiedy by jej nie można nieustannie przekopywać ogrodu ??.. Noo cooo , ja siem pytam ??
)
Dziewczynki.. Wieczorkiem Wam odpiszę
.. Oki ??
Życzę wszystkim Zaglądającym miłego tygodnia i dokładam zagadkę botaniczną.... Przedstawiono nam to drzewo jako Tulipanowiec , ale mam takowego w ogródeczku i stąd wiem ,że to jest ewidentny błąd ( zresztą już drugi po męskim bananowcu
)
Ale może ktoś to cudo zna ??
![]()
Buziaki
U mnie jeszcze leży troche śniegu , niewiele można zrobic w ogrodzie.
![]()
![]()