Mirelka, a otwórz jedną torebkę tej stipy i sprawdź jakiej wielkości są nasionka? CZy takie maleńkie jak siałaś?
Ja kiedyś kupiłam ostnicę piórkowatą i ona ma właśnie takie duże nasionka jak pół zapałki, wg opisu jest wieloletnia. Ale nie udało mi się jej wyhodować
W nasionach szukałam stipy, niestety nie było, ale była inna trawa, która mi się spodobała Ostnica Mocna Pony Tails. Pomyślałam hmmmm no wezmę jedną na próbę, bo chyba podobna do stipy. Po namyśle wzięłam jeszcze jedną i jeszcze raz poszłam po jedną, więc razem mam trzy.
Nie wiem co to za trawa, czy wyjdzie z wysiewu jej dużo, więc lepiej mieć więcej niż ma zabraknąć
W samochodzie oglądam, a na opakowaniu pod nazwą Ostnica Mocna Pony Talis małymi literkami napisane Stipa Tenuissima.
Teraz to na pewno nie pachne
Stipa,werbena i klosownica wysiane
70 metrowa rabata przemopana,jeszcze kawalek pod brzozami.
Teraz w kolejnosci do przekopania reszta rabaty Magnoliowej z hortkami i trawami a potem krawezniki na obrzeza.wlasnie w tym celu przegladalam ostataniu Twoj watek
Z reguły nie zimuje, chociaż w ostatnich latach kiedy zimy były łagodne odbijały w następnym sezonie. Lepiej jest jednak wysiewać dla pewności. Jednoroczne mają ponoć ładniejszy pokrój.
Stipa wykiełkowała! I powoli werbena cośtam zielenieje? ze 3 nasionka na pojemniczek? Może choć raz będę miała własne siewki? Fajowo
Wczoraj byłam u sąsiadów, podzielę się sąsiadką nasionkami pomidorów, nazamawiałam całe mnóstwo w pomidorlandii i na alle.. a jeszcze Gosia mi przysłała ale wypas
i dla Dziewczyn też zostaną
to bedziemy sie wymieniac sadzonkami,mi sie wydaje,ze moja stipa przezyje zime jak dalej taka bedzie i pewnie nasionka sie tez posialy to beda nowe.
Ania o drzewach troche u mnie napisalam ,popatrz co ma Zymon na stronie,targi ogrodnicze w Opatowka pod koniec kiwtnia byly i wtedy kupowalysmy magnolie,w tym roku pesnie tez pojedziemy moze wczesniej tez beposrednio d o niego
U mnie ilościowo jest różnie trzmieliny 3,na różance bukszpany 2 przy chodniku tujki 3 nie ma reguły ,ile pasuje tyle sadzę
Hakuro kiedyś miałam ,jakoś żel wspominam te śmieciuchy
Miłorząb cudowny ,tez mi sie strasznie poidoba ,ae u mnie nie do kupienia w przyzwoitej cenie .
Taki który wysokościa szczepienia juz by od biedy mógł byc to znalazłam za 280 zł ..tyle nie dam
Cieszę się że stipa kiełkuje .....ale musiała łaski nie zrobiła
Mirelko donice kupione na All ,mnie się one podobaja ,są lepsze niz te kupione w L..
Kolor ciemny grafitowy ,mam kupiona najwyższa i średnią .
Jakie one dokładnie wysokie nie wiem teraz ,ale na all sobie zobacz dużo ich jest
Dominiczko jak dla mnie to wersja nr 1, ale trochę inna:
szpaler tujek przed nimi śliwy wiśniowe, między śliwami trawa np.ML lub gracki, przed nimi szpaler hortensji, przed hortensjami berberysy i stipa. I na tym bym skończyła tzn.żółte berberysy, bukszpany i cisy już nie - za dużo tego wszystkiego.
I oczywiście zostaje to co masz posadzone w żwirze
Iwonko, wysiana stipa już kiełkuje Bardzo się cieszę Szukam w ogrodniczych, żeby jeszcze dokupić, bo mam zamiar zastipować ogród, ale nie mogę dostać Podobno jest w OBI, ale jakoś ostatnio nie jest mi po drodze do OBI