Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:24, 31 sty 2016

W zeszłym roku cięłam, jak zaczęły wypuszczać młode listki. Wtedy zdjęłam kopczyki. Mała Mi pisała, gdy kwitną forsycje.
bacowa 22:26, 31 sty 2016

Pnące i okrywówki wiem ,ale rabatowe nie bardzo, bo wielkokwiatowych chyba nie mam ?

Edit: jeżeli jedne są wysokie na 1-1,5 , a inne do 1m , to tak samo ciąć.?
bacowa 22:29, 31 sty 2016

Termin znam.
ryska 22:37, 31 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Nie wiedziałam, że jest tyle małych hortensji. Mam little lime. Jest śliczna

Moja mała hortensja bukietowa bobo też jest śliczna i lubi słońce. Ma około 80 cm wysokości
Sylvana 22:45, 31 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Musiałam się cofnąć do projektu. Faktycznie w donicy zaplanowany jest bukszpan. W tej chwili mam tam carex FC i tak zostanie . Donicy ruszać nie będę. Jak hortki się rozrosną, pewnie FC też będzie trzeba wyeksmitować
Ten projekt ogólny zarys ma fajny. Zastanawiam się jeszcze, jak brązowe trawki turzyca milk chocolate będą grać z red baronem? Tego też nie jestem pewna. Chodzi mi cały czas po głowie szałwia, kwiatki wg propozycji chyba są ok. A może tylko jeden rodzaj trawy? Może tylko ten carex dać? Albo hakone? Tylko hakone wolno przyrasta i chciałam w innym miejscu ją

Sylwia pisała, ze można modyfikować wg własnych doświadczeń. Ja nie mam tej turzycy milk chocolate. Ona jest zimozielona (jeśli tak o brązowej trawce można powiedzieć)
Red baron późno startuje.

Dokładnie tak...zrobiłam co umiałam...resztę zostawiam Tobie...masz większą wiedzę....i to Twój ogródek....nie chcę żebyś mnie przeklinała za każdym razem kiedy wyjdziesz do ogrodu
MirellaB 16:04, 01 lut 2016

Iwonko, wysiana stipa już kiełkuje Bardzo się cieszę Szukam w ogrodniczych, żeby jeszcze dokupić, bo mam zamiar zastipować ogród, ale nie mogę dostać Podobno jest w OBI, ale jakoś ostatnio nie jest mi po drodze do OBI
beata_m 16:12, 01 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Dominiko, wszystkim podoba się wersja 2.
Mi też i będę dążyć do jej zrealizowania z małymi poprawkami
Wersja 2

Wstrzymam się tylko z posadzeniem ekranu z cisa w plecach. Obawiam się, że będzie dla niego pod ścianą za sucho. Inaczej, gdy będzie z czasem nawadnianie. Za to posadzę jedną kępkę miskanta Silbersprinne, wg sugestii z pierwszej wersji.

Projekt sobie wydrukuję i wiosną powolutku będę dążyć do jego realizacji. Jeśli dojdę do jakiś podmian roślin, dam znać. Natomiast sam układ jest bardzo fajny

ja z opóźnieniem ale wow super macie głowy na karku, wiedzę i doświadczenie będzie cudownie!!!
Sebek 16:16, 01 lut 2016

Cudowny rysunek! Ja to kupuję, nieważne co jest tam w środku
Iwk4 17:52, 01 lut 2016

Reniu, chwilowo planuję szpaler anabelek. Szybko kwitną, tego mi będzie trzeba, aby widok z jadalni był ładniejszy z oddali

Sylwia, doradców jest sporo, więc na forum mniej się błędó popełnia, niż samemu się planuje.
Ostatecznie zawsze roślinki można przesadzić w sprzyjających warunkach

Mirelko, a nie wystarczy ci to, co masz? Tego będzie sporo, jak popikujesz

Beatko, super rysunki. Też tak uważam

Sebek
, ja nawet myślałam o wydrukowaniu w ramki
Dominika11 17:57, 01 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
ja nawet myślałam o wydrukowaniu w ramki
a wiesz, że też o tym pomyślałam tylko o rysunkach moich rabat