Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:19, 25 mar 2014

Do góry
Pozdrawiamy Was Danusiu i przesyłam moje miodunki
ogrodoweimpresjejolki 08:18, 25 mar 2014

Do góry
Iwa napisał(a)
Te kwitnące na biało drzewa, to jeden z piękniejszych widoków wiosennego przebudzenia.
W lipskim parku miejskim rosną wzdłuż alejek, kwitną krótko, ale za to opadające masowo płatki i leżące wszędzie białe konfetti, to urzekający widok, chciałabym trafić na ten moment z aparatem.
Wzdłuż drogi do naszej wsi, też już takie białe panny kwitną, wystarczył jeden deszczowy dzień

Iwo, takie widoki naprawdę przyprawiają o żywsze bicie serca. Wraz z ilością kwitnących nasze reakcje nie są już takie intensywne ...

Rok jesteś z nami i liczę na kolejne, które tutaj na Ogrodowisku dodają energii, optymizmu, przyjemności różnego rodzaju i pozwalają zapomnieć choć na chwile o ...

Piaskownia na zakręcie 08:15, 25 mar 2014

Do góry
Nie było w doniczkach...

Ewciu, gratki dwusetkowe

Rododendronowy ogród II. 08:03, 25 mar 2014

Do góry
Miłego dnia wszystkim życze i zostawiam innego motylka.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 07:54, 25 mar 2014

Do góry
Marta, a co to za drzewa posadziłaś przed schodami w tych zakolach?

Ogród w skali mikro :) 07:53, 25 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
A ja dziś strzeliłam sobie wianek .. Wszak nie może tak być ,że szewc bez butów chodzi .. Wianek dla Tego ,wianek dla tamtego..... A moje drzwi na golasa .... Tak więc ranek spędziłam twórczo .. A ręcę mam takie ,że nie wiem jak sie jutro w robocie pokaże

Ooo tak mi wyjszło

Bardzo ładnie wyszło Elu , masz TALENT
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:40, 25 mar 2014

Do góry
U mnie czas rekolekcji w szkole, więc trochę świątecznie zaczyna się robić w domu.
Powolutku rozkręcam się do dekoracji i zrobiłam pierwszy wianek:

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:32, 25 mar 2014

Do góry

A tak latem
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:29, 25 mar 2014

Do góry

Tak wygląda moja laurka po zimie To zdjęcie dla Kasi
Piaskownia na zakręcie 07:04, 25 mar 2014

Do góry
Spóżnione gratki posyłam
Moja działka. 06:47, 25 mar 2014

Do góry
A to moje cisy sama wychodowałamChciałabym z tego zrobić stożek,nie wiem czy już ciąć czy jeszcze
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:43, 25 mar 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Teraz to miejsce jest moim ulubionym

Super wyszedł ci ten stawik mam nadzieję że i mi kiedyś taki przynajmniej w połowie wyjdzie, na razie folię wydarlam dół został a że pada to jest pełen metnej wody. coś by chcialo się porobic a z dzieciaczkiem nie ma jak bo samemu mu się nudzi i. Piaskownica jest ale ile można w niej siedzieć muszę jeszcze coś zorganizować mu by miał zajęcie.

U ciebie zakontek z latarenka pieknie
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:53, 24 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Nic nie napiszę o swoim nałogu Ale za Ciebie trzymam kciuki

Dzięki Basiu jutro rano spróbuję wcale nie zapalić a teraz już idę życząc wszystkim dobrej nocki

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 23:43, 24 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Elu masz rację w tym roku wszystko wcześniej. I tak powinno być

Cały czas coś wychodzi

No widać, najładniejszy to ten granatowy krzaczek biegaczek
Pieknie i wiosennie, geba się śmieje
Rhododendron, Azalia i inne wrzosowate 23:38, 24 mar 2014

Do góry
Dołączam zdjęcie mojej azalii o której była mowa wyżej - czy tak wyglądaja przemarznięte listki?
W ogródku Ani 23:37, 24 mar 2014

Do góry
annawu napisał(a)
Aniu przystaję na wymianę

Uwielbiam jej kolor na początku wzrostu, serduszka.

i kwitnąca leszczyna

Jaka to serduszka tutaj mam tylko białą, reszta ..... leszczyna wygląda bardzo ładnie
Ania i róże i cała reszta :) 23:34, 24 mar 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
ściana - takie coś chciałabym, aby powstało w tej mojej a'la altanie:

to ostatnie zdjęcie pokazuje nieotynkowany mur, ale chyba obielony?

Aniu, własnie o coś takiego mi chodziło, ja na te ciurkacze zachorowałam jakiś czas temu, mężowi również szalenie się podobają - przypominaja mu klimaty wakacyjne (własnie oplecione winem dzikim, bluszczem, róża pnacą), takie śródziemnomorskie klimaty, oni tam lubią ciurkadła bardzo! Ale u mnei to nie ma... takiej ściany, jak Ty masz I jeszcze jesli ciurkadło przy altanie - to juz idealna sprawa, bo ciurkanie słyszałabys w miejscu wypoczynku, efekt i wizualny, i fonia do tego!

ponoc z pyleniem wapna - to różnie piszą, wszystko zależy od przygotowania farby (coś tam się dodaje do środka, maslankę czy coś i się wtedy klei), można też dodać barwnika do wapna, jaki byś tylko chciała i uzyskać np. szarość (albo niebieską farbkę )

ale... ponoć szary wychodzi z mody... a takie surowe owapnowane mury chyba są trochę ponadczasowe: i u nas były (nawet deski), i Grecja, i u arabskich sąsiadów i w Portugalii... ech, ponadczasowe, własnie jak spatynują z bluszczami wyglądają romantycznie; te przy ciurkadłach takie spatynowane są na dwóch pierwszych zdjęciach i biel po oczach to będzie biła może w pierwszym sezonie, a potem to już raczej nie

szarość to beton, bardziej współczesny twór

Aniu, to miejsce z drewnem calkiem nieźle wyglądało, ale rozumiem, że już tam bali nie będzie

Co do taty, to się nie martw, tak już musi być. Powoli widać Twoją rękę i że udaje Ci się zawalczyć o swoje. Po prostu szkoda Twoich, Waszych nerwów, zdrowia. Z sąsiadem to samo. Normalnie porozmawiać się nie da? Jesli masz ścianę w granicy, to po pierwsze budynek jest postawiony niezgodnie z prawem (min 3 m od ogrodzenia ślepa ściana lub musi to wynikać z ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego albo decyzji o warunkach zabudowy lub jesli wyraziliście zgodę na budowę w granicy) i tym samym masz prawo żądać rozbiórki w Urzędzie Gminy. Oczywiście ten argument to ostatecznośc. Być może sąsiedzi nie mają nawet zgłoszonego budynku? Kiedy był budowany? Od 2009 r nie można sobie stawiac budynków w granicy jak popadnie, gdyż jest to ingerencja w Wasz tytuł własności. Jak było wcześniej - trzeba by sprawdzić. Tak czy inaczej chyba łatwiej zgodzić się na pomalowanie ściany, która stojąc w granicy stanowi element Twojego ogrodzenia, zatem powinnaś ją konserwować...
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:26, 24 mar 2014

Do góry
A teraz mam pytanie prośbę
ostatnio pokazywałam moją rabatę bylinową ze wschodzącymi narcyzami,
teraz jest oplewiona, podlana/ a teraz dolana/ , na środku stoi donica, na razie bratki na zdjęciu przymiarka ale już tam są wsadzone wyżej, w maju w donicę wsadzę 2 Aspiryny róże i chce mieć takie wiszące pędy
będą białe,
jakie dać im towarzystwo?

Różaneczniki - choroby i szkodniki 23:25, 24 mar 2014

Do góry
nina napisał(a)
Witam
Proszę o doradzenie czego mu brakuję?Ph mierzone dzisiaj kiwa się między 5-5,5.Posadzony w maju,kupiony w ciut gorszym stanie niż jest.Specjalnie kupiłam dla niego nawóz dolistny busz(mieszanka magnezu,potasu i azotu)ale jeszcze nie stosowałam,bo nie wiem czy powinnam. [img
w rzeczywistości całość jest ciut jaśniejsza.Na fotkach bardziej soczysty wyszedł.

Po pierwsze zlikwiduj mu "ogranicznik" korzeni (palisadkę). System korzeniowy rododendrona jest jak naleśnik - płytki i rozległy. Palisadka ogranicza rozwój korzeni i tym samym pobór składników pokarmowych. Twoja roślina ma objawy zagłodzenia
Ogród w skali mikro :) 23:20, 24 mar 2014

Do góry

śliczna ta Twoja lawenda, daleko mam do Obi może to i dobrze

wstawiłam zdjęcie kaliny

pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies