Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:56, 20 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie też krótko kwitnie i dlatego postanowiłam go wywalic ale jeden został.Wygląda pięknie ale strasznie krótki ma czas kwitnienia.

Ja go miałam upchanego pod róże.. róze potem i tak go zasłaniały Mało tego.. broniły kolcami
Ale kolor ma obłędny Wiec trzymam.... powinno sie go przycinać, to wtedy chyba zakwitnie drugi raz..
Orliki też krótko.. a się podobają..
Co z tym ogródeczkiem począć 20:56, 20 sty 2014

Do góry
W moim ogrodzie niebieski zagościł chyba po raz pierwszy ,ale juz wiem że nie ostatni
Kocham niebieski w ogrodzie a w połączeniu z różem czy fioletem ..bajka

To nie wszystko ale tak komp muli że do jutra mi zejdzie to wgrywanie
Moja "przyziemna" :) pasja 20:56, 20 sty 2014

Do góry
Witam Was serdecznie – ponownie

Na Ogrodowisku debiutowałam jakiś czas temu w zupełnie innym ogrodzie. Tamten wątek nie jest już aktualny, za to od wiosny zeszłego roku tworzę całkowicie mój, całkowicie nowy ogród i chciałabym, aby był dla mnie i moich gości wyjątkowy. Właściwie już jest, bo to moje miejsce, w którym dobrze się czuję i o które uwielbiam dbać.

Jeszcze rok temu zimą nie sądziłam, że zbiorę siły i chęci do podjęcia tylu działań, ale z nadejściem wiosny wszystko się zmieniło i wróciłam na właściwe tory. Nie lubię stać w miejscu, lubię zmiany, cieszy mnie bardzo, gdy realizuję swoje pomysły, tym bardziej, że do ich realizacji dążę w pojedynkę i bardzo to miłe, gdy można sobie udowodnić, że „się da”- jak się tylko chce, to prędzej, czy później „się da”. Taka myśl towarzyszy mojemu, jak lubię żartować, „przyziemnemu” hobby.

W ubiegłym roku udało mi się częściowo stworzyć rabatę przy południowej granicy działki łączącą się z rabatą od strony ulicy oraz zniwelować spory spadek terenu za domem. Działka ma w przybliżeniu 1100mkw i wymiary 18x60m. Prawdziwą zmorą jest dla mnie brzydkie otoczenie domu (budynki w granicy) i moim największym marzeniem jest zamaskowanie tych widoków, a nie do końca mam na to pomysł.

Aby Was nie zniechęcić widokami terenów jeszcze niezagospodarowanych, pokażę w pierwszej kolejności to, co do tej pory zrobiłam i już wiem, że kiedy tylko przyjdzie wiosna, ruszę z przesadzaniem, takie zimowe przemyślenia. Miały być wszędzie kąty proste, a skusiłam się pod wpływem chwili na okrągłości, no i przeróbki nieuniknione.

Staram się bazować na Żelaznych Roślinach ogrodowiskowych realizacji. Jako moją podstawową hortensję wybrałam Silver Dollar, choć nie do końca jestem przekonana czy to rzeczywiście ona. Mała być bardzo długo biała, a szybko zmieniła barwę na różową (początek października). Zobaczcie sami:

Na początku sezonu (sierpień) kwiaty wyglądały tak, jak te dollarowe:

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:54, 20 sty 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:52, 20 sty 2014

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 20:51, 20 sty 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ależ cudnie ! Miedzy lasem a łąką takie piękne miejsce stworzyłeś! Tylko przesiadywać i kontemplować
Podglądam z zachwytem Twój ogród, a to dopiero początek... a więc ciekawi mnie ciąg dalszy Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:51, 20 sty 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Len
Aniu, jak tam Muminek sie miewa? A Ty? Jutro Twoj Wielki Dzien Tylko sie nie rozklej

Jutro to Młodego Muminka dzień Ja postoję w kolejce... albo usiądę bo też jestem len

Tu wstawiam dąbrówkę, floks kanadyjski, niezapominajka i lawenda (problematyczny ten niebieski.... )
Postawić trawkę nad i... 20:50, 20 sty 2014

Do góry
...no to trochę niebieskiego z Keukenhof...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:50, 20 sty 2014

Do góry
To rozwar czy dzwonek? Nie umiem odroznic

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:49, 20 sty 2014

Do góry
A dzisiaj bawię się w "niebieskie" - muszę przyznać że bardzo lubię ten kolor w ogrodzie - na lato taki chłodny

Pod Laskiem 20:49, 20 sty 2014

Do góry

Pod Laskiem 20:48, 20 sty 2014

Do góry
A oto początek stycznia zdjęcia z 10. 01. 2014. W tym czasie znalazłam piękną kępę fiołków jeden z nich w przybliżeniu
Wokół sadu rozpościera się skarpa z wieloma starymi gatunkami drzew teraz oczyszczona z krzaków

spacerując dalej widok na mokradła i góry

mamy piękny widok około 100m od domu z którego w rzeczywistości rzadko się korzysta
ale wracajmy do ogrodu jeszcze wiele prac zanim wszystko będzie w miarę poukładane ale to jest dopiero 2 rok naszych prac

poniżej widok na piwnice którą będziemy przekształcać na piwnice z kominkiem

w tym ujęciu będzie podjazd do garażu z murkiem z kamienia i prawdopodobnie róże z lawendą w zdłuż murka ale nie wiem czy przetrzymają tak otwarty teren

i małe psoty

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:48, 20 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kobieto, może prościej byłoby zapytać, czego nie masz w ogrodzie? Przepadłam z kretesem w Twoich kolorach

bo ja kocham taki kolorowy miszmasz

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:47, 20 sty 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Ale ładne te błękity, u mnie ich mało i... nic nie będzie wiecej bo miejsca brak!
No trudno nie mozna mieć wszystkiego, tego co nie mam bedę podziwiać u innych

To sadz cebulowe.. np szafirki.. to tylko część z odmian jakie mam.. inne kwiatki je zasłonią potem..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 20 sty 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Aniu u Ciebie duże zmiany, moje gratulacje Kochana, buziaki zostawiam i uciekam, bo na razie czasu na kompa brak

Julka..czyli u Ciebie nic nowego

I cebulowe niebieskości.. coraz bliżej do takich widoków..

Życie w wiejskim ogrodzie 20:44, 20 sty 2014

Do góry
Miejsko & sielsko 20:43, 20 sty 2014

Do góry
tył budynku

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:42, 20 sty 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Aneczko, dzisiaj dzien niebieski Co masz niebieskiego?
Buziam

Boćku ale się zgrałyśmy ta wołasz a ja masz

Ogrodowe przygody 20:42, 20 sty 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)

a oto moje zdobycze wkopane na początku listopada paczka za 0,99 zł
mam nadzieję, że wzejdą na wiosnę

Witaj
zrobiłam sobie wieczorny spacer po Twoim ogródku i jak zobaczyłam jakie śliczności kupiłaś i za takie dobre $ to stwierdziłam że pochwały się Tobie należą za wielkopolską gospodarność i zmysł ekonomiczny
Wkurzam się że przegapiłam takie cuda w Biedronce kiedy robiłaś swoje cebulowe zakupy??? może za rok coś upoluję
a ogród konsekwentny i zadbany, masz śliczne hortki i robisz super zdjęcia. Chcę się oglądać Twoje tulipki i inne roślinki, i od razu człowiekowi tak cieplej na sercu i czuć wiosnę mimo że za oknem szklanka.
Pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:40, 20 sty 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies