Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 15:47, 08 kwi 2014

Pokólkowałam bukszpany

Czosnki dają czadu, a piwonia majowa troszeczkę w tyle.

Za to ta pięknotka przetrwała mrozy
hanka_andrus 15:53, 08 kwi 2014

Poza tym szybko sadziłam dymkę, siałam marchewkę i buraczki, z kwiatków cynię, i darowaną różę od sąsiadki.
Jednym słowem ogarniałam teren, bo zbierało się na deszcz. Zmykałam przed takimi chmurami. Ale deszcz mnie dopadł dopiero w domu.

Na pocieszenie deszczowego tygodnia posadziłam balkonowy ogródek

Teraz piję z Wami kawkę i odpoczywamy.

paulina_wero... 16:50, 08 kwi 2014

no i znowu praca praca praca u Ciebie pięknie to wszystko wygląda poza chmurami choć deszczyk także się przydaje
hanka_andrus 17:16, 08 kwi 2014

Paulinko,skromnie u mnie, bo,przeważnie byliny, a te jak wiadomo dopiero startują, zieleni pokazywać nie będę, a na kwitnienie niektórych czekać trzeba.
Dzisiaj pokażę żółte zawilce.

i pierwiosnki gruzińskie z miodunką

Bogdzia 18:03, 08 kwi 2014

Piękną masz wiosnę a deszczyk jak Ci sie znudził przyślij do mnie, wprawdzie dziś padało ale na wzór kropidla więc chetnie przyjme więcej.Pierwiosnki gruzińskie masz cudne , moje dopiero zaczynają kwitnąc. Fajnie ze udało Ci sie dzis pobyc na działace. Pozdrówka.
hanka_andrus 18:17, 08 kwi 2014

Bożenko,właśnie wysyłam do Ciebie kolejną chmurkę. Teraz u mnie świeci słońce ,ale cały tydzień ma być przekropny. Kalosze i peleryna do ogrodu wskazana .
Gruzińskie pierwiosnki to takie niekłopotliwe rośliny, i jak na moje odludzie,jak najbardziej wskazane.
po krokusach najbardziej chyba kolorem zachwycają. Przynajmniej o tej porze.

Kochani, Pochwalę się moją torebeczką skarboneczką.
Ania z Konstancją mają, mam i ja!

18:43, 08 kwi 2014
Haneczko, ja i bez zaproszenia codziennie do Ciebie wędruję i bez zaznaczania wątku, bo inna siła mnie ciągnie do niektórych ogrodów Gdy niczego nowego nie zastaję, wspominam i przypominam sobie wcześniejsze wydarzenia. Szczęśliwa jestem tu.
Pogoda u mnie zmienna, słoneczko i deszcz trochę, a nawet trochę więcej i jest chłodno, więc dziś ruszyłyśmy z Jolą do wypucowania domu, a ogrodowo spełniam się właśnie
Bukszpanowe kuleczki mam i ja , obok Twoich widzę te "samosiejki", które tak lubię, towarzysz też mi się podoba, jemu też na działeczce z Tobą.
"Skarboneczka" fajna, fajna, ale skarby w niej... bezcenne
Kondzio 20:06, 08 kwi 2014

Wiosna wiosna hi hi hi
Bogdzia 20:19, 08 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,właśnie wysyłam do Ciebie kolejną chmurkę. Teraz u mnie świeci słońce ,ale cały tydzień ma być przekropny. Kalosze i peleryna do ogrodu wskazana .
Gruzińskie pierwiosnki to takie niekłopotliwe rośliny, i jak na moje odludzie,jak najbardziej wskazane.
po krokusach najbardziej chyba kolorem zachwycają. Przynajmniej o tej porze.

Kochani, Pochwalę się moją torebeczką skarboneczką.
Ania z Konstancją mają, mam i ja!

To ja tez poszukam może do Was dołączę z jakas torebką ale dziewczyny mają po 80 tys dolarów , gdzie nam do nich Haniu?
hanka_andrus 20:21, 08 kwi 2014

Iwonko,Konradzie, miło z Wami wieczorową porą. Jedno rozhihane, drugie nostalgiczne, a ja po środku niczym pszczoła przy miodku.
Miłego wieczoru.

Moja żurawka po zimie wygląda tak właśnie