Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:11, 18 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu bardzo dziękuję za Twoje rady. Buk Riversii jest do przemyślenia. W tej wersji zaproponowałaś jakieś małe drzewko i hortensje i nie wiem co jeszcze? Jakie drzewko polecasz? Piszesz, że katalpa późno startuje więc odpada ( w tym rejonie wiosna przychodzi z opóźnieniem - taki mikroklimat). Nie mam pomysłu,
Mój skromny ogródek 12:53, 18 sty 2014

Do góry
TO MOJA DZIAŁKA POD LASEM
Pozdrawiam wszystkich miłosników ogrodów
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:47, 18 sty 2014

Do góry
może już niedługo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:47, 18 sty 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
Czekamy na efekty robótki, na pewno będzie pięknie

Aniu, oby jeszcze mi takie róże potrzebne, ale nie żywe oczywiście, jak w twoim avatarku i nie mogę znaleźć
zdjęcie autorstwa Dodo Craft

i to chcę niżej

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:31, 18 sty 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

Kasiu, piękne są te wszystkie zakątki twojego ogrodu. ja potrzebuję trochę liściastych krzewów na podszyt pod dużymi sosnami. możesz mi podpowiedzieć, co to za krzewy tutaj rosną? szczególnie chodzi mi o to duże kuliste. w ogóle czy możesz mi podpowiedzieć, jakie krzewy liściaste dobrze rosna w cieniu? do tego suchym cieniu
Pokażę nasz ogród 12:08, 18 sty 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 12:06, 18 sty 2014

Do góry
ZIma cd
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:03, 18 sty 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

ale mam też inne żółte kwiatuszki

Piękna, słoneczna Friesia?
Co z tym ogródeczkiem począć 11:57, 18 sty 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu może uda ci siĘ zidentyfikować te NN
Rózyczki na murze mam cztery na przemian z clematisami
Ta kupiona jako NN ,rośnie powolutku ale za to różyczki ma przecudowne i sama się czyści

Ta kupiona pod nazwą Newn Dawn

To równiez NN ,jest trochę dziwna wygląda jak plastikowa ale rośnie bardzo szybko i długo kwitnie

I jest tam jeszcze Jasmina ale nie mam jej fotki bo to swieży nabytek

Co do pierwszej, tej jasnej - tu musimy zobaczyć jak będzie dalej rosła.
Druga - nie widać dobrze koloru, ale jeśli jest to porcelanowy, jasny róż, to New Dawn.
Trzecia - Haendel. Ta trzecia lubi chorować na plamistość.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:48, 18 sty 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Ja nic nie mowilam o zamawianiu Dziewczyny , uwazam ze teraz to troche za wczesnie aby go kupowac...

Nie mówiłaś, to ja
Ja kupiłam i już mam, na razie to suche badylki, ale wiosną ruszą na razie w przechowalni.

Igiełkowy ogródeczek 11:40, 18 sty 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Kot coś wyczuł, że zima jednak przyjdzie i zapadł w sen zimowy

Haha, mój Roman tak na co dzień, a tu zimy jak nie ma tak nie ma. Na razie .
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:33, 18 sty 2014

Do góry
No dobrze, ale wrocmy do planow. Piszecie, ze trawki, ze hortki. No, ale ja i trawek i hortek w ogrodzie mam juz sporo, trawki niemal wszedzie, cala rabata z tylu, kolejowa, przy lizakach i w lawendzie. Mysle, ze trawy sa u mnie dominujace, i chyba wiecej ich nie chce, chyba, ze w formie wypelniaczy tu i tam Hortki, mam z przodu szpalerek przed serbami, mam frzewka hortensjowe pomiedzy tujkami, z tylu pod swierkami i szpalerek pod kuchnia i przy ulu. Nie jestem do konca pewna czy kolejne hortki maja sens. Szczerze. Na pewno nie wchodza w gre kolcoki
Powojniki hmmm, jest to jakis pomysl, ale to siatka, a nizej? Miejsce jest od poludnia dokladnie na lini wschod - zachod, wiec slonce rano i wieczorem. Idealne miejsce dla rh, ale.... tego miejsca malo.
Wstepnie myslalam, zeby podzielic to na strefy, np. same rh, potem same piwonie, znowu rh itd...Ale w rh nie wsadze bylin Chcialabym zachowac porzadek, ale tez miec kolor. Hmmm, chyba sama nie wiem w co mi cieplo

Generalnie to jest przejscie. Mam tam od ogrodzenia do krawedzi opaski okolo 2 metrow, moge zabrac 0,5 metra nie wiecej. Miedzy jednym powojnikiem a drugim jest 2,5 metra, po srodku sa posadzone wisnie. Drzewek jest siedem. Na te strone ogrodu praktycznie nie mam okien, tylko z kuchni widze maly kawalek.

A tak to wyglada blizej

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:16, 18 sty 2014

Do góry
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 11:15, 18 sty 2014

Do góry
Na stóweczkę
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:14, 18 sty 2014

Do góry
Oki, meldunek pogodowy: pochmurno, -3. Po wczorajszym deszczu utworzyla sie na powierzchni sniegu skorupa lodowa, ktora zdejmowalam z bukszpanow. Ma znowu sypac snieg

A oto kilka fotek

Mała Eleczka 11:13, 18 sty 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Irenko mam dla Ciebie zdjęcie laurowiśni.
Tam kwitnie co roku ale zdjęć kwitnącej nie mam.
Zdjęcia sprzed miesiąca ale liściom z bliska nie zrobiłam bo nie iwedziałam, że się przydadzą. Nie wiemy jaka to odmiana. Jak będzie potrzeba zdjęć z bliska daj znać.

O rany!!! jaki okaz, cudo o jakim marzę koniecznie jeszcze listeczki z bliska poproszę i jak często i kiedy ją tniecie
Wilcza Góra 10:56, 18 sty 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pobudka, u mnie nadal prawiewiosna

jestem, jestem ale tak jak pisałam u Ciebie, również u nas ...."zająć się domem" nadszedł czas
macham zza pralki, zmywarki i takich tam.....

u nas biało ale tak byle jak...pada deszcz, + 2 na termometrze a za płotem lis goni parkę bażantów i nie mogę się przez nich skupić na sprzątaniu

Moja codzienność - ogród Oli 10:49, 18 sty 2014

Do góry
dumam nad tym słupem u Ciebie z dwoma odnogami i wiesz tak sobie pomyślałam ale nie wiem czy można formalnie tak zrobić .... Poczytałam , że nie chcesz zasłonić go świerkiem tak jak Dana zaproponowała choć przyznam się , że i ja o takiej formie pomyślałam..... No to może zrobić gabiony na słupach ??? Znalazłam takie coś .... co prawda to nie słupy elektryczne ale ......
http://ladnydom.pl/budowa/51,106565,12068281.html?i=6

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:46, 18 sty 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Bociusiu a może ....róże ?

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:52, 18 sty 2014

Do góry
Zastanawiająca była ilość kabli wiszących przy drogach... w całych zwojach (u nas by dawno ukradli na złom)... mam wrażenie że jak coś nie działa, to wieszają nowy kabel

To tak jak z instalacjami elektrycznymi w samochodach sprowadzanych w latach 90' ubiegłego wieku do Polski zza zachodniej granicy......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies