Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:48, 20 mar 2014

Luki napisał(a)
Irenko solidarnie powiem. Zostaw syna nie każdy ma do ogrodu chęci, chociaż zapewne bardzo by CIę to cieszyło Czytam o cisach w dużej ilości, kulach i stożkach, ojj szykuje się wspaniały sezon.
W zmianach będziemy się wspierać, a jak będę miał coś sensownego do powiedzenia to oczywiście powiem :

Zostawiłam
Cisy już zamówione, w sobotę odbiór i w innym miejscu odbieram stożki i kule cisowe ale będzie sadzenia, ale całe 2 dni przeznaczamy na ogród
każde spojrzenie coś nowego wnosi na razie robię spis roślin, ile i co mam, a mąż już dziś zrywa darń, odmierza równo alejki i szykuje w pierwszej kolejności miejsce na cisy i trawy,

a we Wrocławiu szał wiosenny
śliwy

forsycje obłędne

i już tamaryszki ruszyły, zapomniałam na moje popatrzeć ale w mieście zawsze o 1-2 stopni cieplej..

popcorn 11:58, 20 mar 2014

ojej, już kwitną! We Wrocku zawsze cieplej, myślę że za parę dni i u nas forsycje zakwitną. Na razie są tuż-tuż. Zamierzam ciąć ostro w weekend, niech już kwitną

pozdrawiam!!
Milka 11:59, 20 mar 2014

jagoda99 napisał(a)
Irenko fajnie ze podobala Ci sie wystawa
Czy widzialas te ogrodowe torty byly przepiekne wszystko tak pachnialo tylko jesc ale byloby szkoda psuc taka dekoracje
Wiesz kupilam sobie tam jasminy takie pachnace biale i rozowe bo koniecznie chce miec taka sciane z jasminu jak Ty masz bo mam nadzieje ze nie wycielas swoich sa piekne
Tez tak dziwnie bo dopiero mi przysla hi hi
U mnie dalej zimno paskudnie juz nie mam sily na ta pogode
pozdrawiam

O tortach celowo nie mówiłam, bo mi slinka po brodzie ciekła, cuda
Nie wycięłam, będzie pokaz i w tym roku, cieszę się, że kupiłaś i będę podziwiać u ciebie
z tą pogodą to macie, też bym szału dostawała!

a ja też mam nowe zakupy, tak mimochodem, bo cel nr to cisy
przyszłą paczka, nie wiedziałam co, zdążyłam zapomnieć, a to ten powojnik, bo Rubesny dawno przyszły, już wspaniale rosną

kupiłam różowe hiacynty, białe szafirki- nie mam takich i bratki miniaturki, w sobotę wsadzę do donicy

i jeszcze 6 wrzośców i 2 Tuffi

Mirka 12:04, 20 mar 2014

Wrocław wiosenny,a u ciebie rewolucja wiosenna Czekam na foto relację z prac weekendowych.
hanka_andrus 12:10, 20 mar 2014

Super zakupy, wiosna na całego! Doczekaliśmy się i pogoda odpowiednio się dostosowała.
Milka 12:11, 20 mar 2014

popcarol napisał(a)
ojej, już kwitną! We Wrocku zawsze cieplej, myślę że za parę dni i u nas forsycje zakwitną. Na razie są tuż-tuż. Zamierzam ciąć ostro w weekend, niech już kwitną

pozdrawiam!!

Uwielbiam Wrocław za tę zieleń, a teraz w szczególności
a u mnie też kwitnie, ta wysoka, skrócę ją o 2/3 potem, Karola ty też tnij po przekwitnięciu

a ta w kulę, jakoś zawsze później kwitnie

Milka 12:22, 20 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Super zakupy, wiosna na całego! Doczekaliśmy się i pogoda odpowiednio się dostosowała.

Haniu witaj
po prostu cudowna pogoda, nacieszymy się do woli, bo ciepło i ziemia nawilżona
jedna donica pusta straszy, to coś niech tam rośnie i oko cieszy, akurat mam na to miejsce widok z kuchni i co rano sobie patrzę
krokusów chcę więcej, ale tak sobie myślę, ze ja zawsze je widzę w takiej formie, bo po pracy zamknięte są....ale za to szafirkami nacieszę się
mam pokusę uciąć liście im, no ale chyba nie wolno?

i mam 1! kwiatek floksa szydlastego

a do domu kupiłam 1 gałązkę goździków, podzieliłam na mniejsze, bardzo je lubię

Milka 12:24, 20 mar 2014

Mirka napisał(a)
Wrocław wiosenny,a u ciebie rewolucja wiosenna Czekam na foto relację z prac weekendowych.

Dziś jest po prostu bosko, a ja mam aż 2 dni wolne, sobotę i niedzielę i ma byc pogoda, hura
do domu sobie trawki wzięłam, w sezonie wetknę do donic
jak się rozpędzę z robotą, zapomnę o relacji

Milka 12:33, 20 mar 2014

Kasik napisał(a)

Podpisuję się dwiema łapkami.
Powolutku, tyle ile nam potrzeba, po swojemu, tak by praca w nim mogła nas cieszyć.

My, w związku z tym ,że mamy młody ogród w pierwszym sezonie musieliśmy ostro popracować. Zachłysnęliśmy się nim i żadna ciężka robota nas nie zniechęciła. Drugi rok był nieco lżejszy, bo trzeba było pieniążki skierować gdzie indziej -mieliśmy zatem czas na to , by się nim podelektować. Dlatego dziś mamy od nowa wiele sił i zapału na kolejne prace.

Twój ogród jest pięknym ogrodem. Dla mnie takim trochę tajemniczym. A wszystko co zrobicie dodatkowo tylko nada mu więcej piękna.

Kasiu, bardzo mądrze zrobiliście, ja tez będę podobnie działać, bo ogród ma być frajdą, przecież nie jestem na wyścigach, obojętnie czy jest lepiej czy gorzej, a czasami nic się przecież nie chce

pod ambrowcem solidnie wschodzą tulipany, czy wzejdą trytomy? rok temu nie kwitły..
Milka 12:34, 20 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jestem za projektem Danusi, lepiej zmienic raz uklad ogrodu niz 10 razy... Dlatego zdecydowałam się na projekt układu rabat a teraz wewnątrz tych rabat sobie zmieniam, przesadzam z flanki na flanke.
Ja też lubię gemeotrię, dlatego te duże koła mi sie podobają. Male kola z pewnoscią są niepraktyczne i wymagaja dużej ilosci pracy. Koła i duże pólkola to wg mnie tajemnica sukcesu kazdego ogrodu. W poprzednim ogrodzie mialam kola i połkola dlatego teraz kwadraty

Marzenko, koniecznie przy najbliższej okazji chciałabym popatrzeć na fotki z poprzedniego ogrodu