Zostawiłam
Cisy już zamówione, w sobotę odbiór i w innym miejscu odbieram stożki i kule cisowe ale będzie sadzenia, ale całe 2 dni przeznaczamy na ogród
każde spojrzenie coś nowego wnosi na razie robię spis roślin, ile i co mam, a mąż już dziś zrywa darń, odmierza równo alejki i szykuje w pierwszej kolejności miejsce na cisy i trawy,
a we Wrocławiu szał wiosenny
śliwy
forsycje obłędne
i już tamaryszki ruszyły, zapomniałam na moje popatrzeć ale w mieście zawsze o 1-2 stopni cieplej..
ojej, już kwitną! We Wrocku zawsze cieplej, myślę że za parę dni i u nas forsycje zakwitną. Na razie są tuż-tuż. Zamierzam ciąć ostro w weekend, niech już kwitną
O tortach celowo nie mówiłam, bo mi slinka po brodzie ciekła, cuda
Nie wycięłam, będzie pokaz i w tym roku, cieszę się, że kupiłaś i będę podziwiać u ciebie
z tą pogodą to macie, też bym szału dostawała!
a ja też mam nowe zakupy, tak mimochodem, bo cel nr to cisy
przyszłą paczka, nie wiedziałam co, zdążyłam zapomnieć, a to ten powojnik, bo Rubesny dawno przyszły, już wspaniale rosną
kupiłam różowe hiacynty, białe szafirki- nie mam takich i bratki miniaturki, w sobotę wsadzę do donicy
Super zakupy, wiosna na całego! Doczekaliśmy się i pogoda odpowiednio się dostosowała.
Haniu witaj
po prostu cudowna pogoda, nacieszymy się do woli, bo ciepło i ziemia nawilżona
jedna donica pusta straszy, to coś niech tam rośnie i oko cieszy, akurat mam na to miejsce widok z kuchni i co rano sobie patrzę
krokusów chcę więcej, ale tak sobie myślę, ze ja zawsze je widzę w takiej formie, bo po pracy zamknięte są....ale za to szafirkami nacieszę się
mam pokusę uciąć liście im, no ale chyba nie wolno?
i mam 1! kwiatek floksa szydlastego
a do domu kupiłam 1 gałązkę goździków, podzieliłam na mniejsze, bardzo je lubię
Dziś jest po prostu bosko, a ja mam aż 2 dni wolne, sobotę i niedzielę i ma byc pogoda, hura
do domu sobie trawki wzięłam, w sezonie wetknę do donic
jak się rozpędzę z robotą, zapomnę o relacji
Kasiu, bardzo mądrze zrobiliście, ja tez będę podobnie działać, bo ogród ma być frajdą, przecież nie jestem na wyścigach, obojętnie czy jest lepiej czy gorzej, a czasami nic się przecież nie chce
pod ambrowcem solidnie wschodzą tulipany, czy wzejdą trytomy? rok temu nie kwitły..