Wspomniana trzmielina na pniu wygląda obecnie tak. Planuję ją formować w kulę, ten długi przyrost muszę koniecznie przyciąć, zeby jej nadać ładny kształt. Listki zaczną się niedługo wybarwiać na żółto. Uwielbiam ją w takim kolorze.
Bogdzia wiem to wszystko jak i z czym sadzić .warunki będzie miał takie same a nawet chyba lepsze bo latem słońce go nie będzie palić .Poczekam jeszcze pokupuję kwasoty a on niech się szykuje do zmany miejsca
Oto on ---nie wie co go czeka Pójdzie trochę w prawo jak się na niego patrzy
Ze dwa dni temu odkryłam swoje rh, jak mnie Bogdzia nastraszyła chorobami grzybowymi. Dziś odkryłam trzmielinę na pniu. Jedne i drugie roslinki wyglądają chyba niezle? Wiosną się okaże, jak przetrwały zimę.
Oceńcie proszę.
Kasia stwierdziła, że u mnie wiosna bardziej zaawansowana, powąchała oczara.. i pachnie (jakoś nigdy tego sama nie zrobiłam), krokusów kwitnących coraz więcej, a ranniki i krokusy od Hanusi szaleją
Krokusów kwitnie u mnie coraz więcej..
Sorki, że nie odpowiadam, ale lecę do wnusia, a dopiero co pożegnałam gości.. nawet dwukrotnego (a może i trzykrotnego) złotego medalistę gościłam
Nie ma za mokro?,,,na pewno się uchowa,przecież floksy dzieli się wiosną.Mnie też szkoda każdej roślinki...
Będę kibicować przy siewkach.Dzisiaj zauważyłam,że dużo roślin przemarzło...róże mają czarne łodygi,nawet naparstnice są z przemrożonymi,brązowymi środkami.