Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:04, 24 mar 2014

Do góry
danuta_szwajcer............Danusiu, bardzo mi cię żal, straciłaś przyjaciela..

Mirka.........foty są

Anita1978...........a wiesz, że nie, nic nie bolało, ale ogólnie padłam

Iza/ Konstancja..............no wiesz, parcie jest na piękno, chyba dlatego wszędzie demolki

Ania, Kindzia, Ewa, u mnie lało i leje i zimno

ania_art...........Aniu, tyś wzór dla wszystkich

Sebuś....tam doszły kulki i pomiędzy żurawki, trawy, tulipany, szafirki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:04, 24 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Haniu, chyba tak mus jedną parą się podzielić

Mam pomysła Miedzy gazony a płyty wsadź przywrotniki Bedzie jak w Anglii
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:58, 24 mar 2014

Do góry
Dla Kindzi podaję nazwę mojego iryska..............troche się naszukałam i znalazłam dwie odmiany

prawie identyczne

1) Kosaciec wspaniały ( Iris Ochroleuca )

2) Kosaciec orientaly zwany żółtawym ( Iris Orientalis )

Mój irys jest to kosaciec żółtawy, nie mylić z żółtym, dobrze rośnie w miejscach wilgotnych w podłożu ciężkim i gliniastym, jak dla mnie idealny, do gliny pasuje

Mam jeszcze japończyka, ale on słabo się rozrasta, lubi jak ryż moczyć nóżki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:55, 24 mar 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Irenko u Ciebie tyle zmian w ogrodzie, nie mam czasu dokładnie przejrzeć, ale to co widzę na szybko podoba mi się. Lubię żywopłoty z cisa te duże ale i te małe też.

Demolka póki co, ale potem będzie lepiej nie wiem, czy nie są zbyt duże odległości między cisami, ale w szkółce mówili 60 cm, a my daliśmy 30
.... wilczomlecz w pąkach! i żonkile w pogotowiu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:50, 24 mar 2014

Do góry
ewsyg..........ja też ale te na wolności, 6 par kosów, wróbli ogrom, 2 pary olbrzymich dzikich gałęzi i kilka par mniejszych gołębi, wiem, gdzie budują gniazda

anna_g..........Aniu, rok temu z patyczków zakwitły mi po 1 kwiatku, jak będzie w tym nie wiem...
stan obecny, wszystkie idą, listki spore, a bryłą korzeniowa ciut później będzie...

AniaDs.......to mąż, ja zawsze zbaczam z kursu
ja focę

Eda.......mokro było

Kasik...............fotel do renowacji, ale cieplej musi być na razie , to ja mam demolkę, jedynie kształty obsadzone cisami wprowadzają porządek, a rośliny biedne czekają
lawendy, róże i czyść z trawami, oby nie zgniły, ale leje, może jutro przed pracą? o 5.30 ruszę

Gdzie diabeł nie może... 13:47, 24 mar 2014

Do góry
maggie_82 napisał(a)
I pomóżcie jeszcze w sprawie tych żurawek. one tak zawsze na wiosnę wyglądają? :/

mam to wszystko obciąć? czy zostawić tak jak teraz?

Żurawki zwykle lepiej wyglądają po zimie, ale nie martw się u mnie tez w tym roku marnie.

poobrywaj suche liście i staraj się nie uszkodzić tych co już startują - w każdym razie delikatnie to zrób. Na pewno latem będą piękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:39, 24 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
. Wiosennie u Ciebie bardzo.
I bardzo ładnie. Trzcinnik szaleje- za miesiąc/półtora będzie wystawał zza gabionu.

I czosnki!- ja też chodzę wokół swoich codziennie, i gadam, żeby rosły.

O juz sie mogę doczekać
Tu będzie rzeka gladiatorów

dawaj tu foo twojej wiosny wszyscy pewnie ciekawi
ja to bradzo bardzo
Ogródeczek jagody99 13:32, 24 mar 2014

Do góry
Zaglądam i pozdrawiam
Ogród w Puszczykowie 13:31, 24 mar 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Dwa świerki świąteczne przetrwały w zaskakująco dobrej formie. Wg informacji sprzedawcy to raczej rzadko spotykany u nas świerk Picea glauca Densata. No i jak zwykle dylemat, sadzić, nie sadzić? Jeśli tak to gdzie? Bo mogą z nich wyrosnąć całkiem spore drzewiska...

ha, to się dowiedziałam w końcu, co mój mąż kupił, pewnie w tym samym miejscu bo wygląda identico, a wcześniej nie widziałam świerków o takim pokroju, od razu mi lepiej, bo że świerk to wiedział, ale coś więcej... ech
nasz już od początku stycznia w ziemi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 24 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Irenko chcę zapytać o cisy ,czy będziesz je formować?-może pisałaś ale nie doczytałam,
bo ja mam 2 wielkości twoich chciałabym w stożek ale nie wiem jak się do tego zabrać -może u ciebie bym coś podpatrzyłaPozdrawiam

Bogusia, moje cisy będą cięte w murek, czyli na początek wyrównam górę, ale dopiero w sierpniu, chcę aby się zaaklimatyzowały, a potem wg potrzeb; swoje możesz połączyć np 2 sztuki i z nich ciachnąć stożek, aby sobie ułatwić zadanie, zrób może jakiś model do strzyżenia, albo na oko
nie bój się, tnij powolutku i wyjdzie, ale mnie odradzono cięcie po posadzeniu, więc się wstrzymuję
tu już część posadzona, przed cisami daję trawy, nie chcę nieustannie bawić się w poprawianie kancików, trawy zasłonią z jednej strony carexy Ice Dance, a z drugiej kostrzewa z czyśćem
a potem środek uporządkuję

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:30, 24 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ernest:

Czy to jest Rosyjski Niebieski??? Czy Brytyjski?
Ja mam takiego tj. RN, a właściwie taką..Helgę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:28, 24 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Irenko, to Kostrzewa jakaś? Tez mam 3 duże egzemplarze, ale nie myślałam nad ich podzieleniem....
Ja też należę, do tej grupy nieszalejącej za buksikami, mam ich 6 - i to przypadkiem....

Anitko tak, nowa odmiana, inaczej rośnie, ma grubsze źdźbła, bardziej sine, rok temu z 1 kępy zrobiłam 20, wszystkie się przyjęły, jedną teraz podzieliłam, mam kolejne 20 i jeszcze te dwie, chyba, ze dostanę lenia, to 3 kępy gdzieś w całości upcham..
bukszpany lubię, ale ten zapach mnie dobija, za to ambrowiec, który już pąki pokazał, pachnie mi
i czekam na tego derenia, chyba będa po raz pierwszy kwiaty dereń kwiecisty Florida-Cornus odmiana rubra
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:28, 24 mar 2014

Do góry
Beatko dziękuję
A tu odnośnie drenażu (technicznie):

Mazury i mój kawałek ziemi 13:22, 24 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Traweczki cudeńka A masz zdjęcie stożków przed cięciem?
wyglądały tak
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:21, 24 mar 2014

Do góry
Ernest:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 24 mar 2014

Do góry
Sesleria którą jesienią przysłała mi magnolia, stan na sobotę

I bukszpan z żurawką ostatecznie wylądowała w starych donicach:

Są dwie takie identycznei obsadzone ale ponieważ druga donica mam mały defekt to nie ujęłam jej na foto.
Ogród - Azyl Amatora 13:20, 24 mar 2014

Do góry
Po wspaniałym weekendzie spedzonym w ogrodzie (jak pewnie większość) przybyła nowa rabata z iglakami. Trafił się też nowy bukszpan jeszcze nie kulkowany:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 24 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
trzcinniki z czosnkami i jeżówką, tej ostatniej jeszcze nie widac ale już ruszyła

Wiosna ruszyła!!!
Co to za trawki???
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 13:20, 24 mar 2014

Do góry
Dla tych, co się ciut obawiają, wstawiam fotki pączkującego miłorzęba

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:18, 24 mar 2014

Do góry
trzcinik

A tu rabata za domem którą udało mi się wykorować, czekam jeszcze na zamówione już rosliny, na razie tylko są tu hortensje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies