Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:29, 05 sty 2014

Do góry

Lubię sosnę ophir zimą, za ten jej słoneczny kolor.
Blaski i cienie nowego życia 14:28, 05 sty 2014

Do góry
a to małe bukszpany -

za nimi chciałabym posadzić jakieś drzewo i się waham pomiędzy magnolią kolumnową a wiśnią piłkowaną amanogawa- bo tam jest mało miejsca i zbyt rozłożyste drzewo będzie później problemem ze względu na rozrośnięte hortensje i trawy- poza tym trzeba wziąć pod uwagę że to iście południowa strona i praży latem od południa do zachodu.
Tak wygląda ta rabata od strony domu i drzewo miałoby być na samym prawie jej końcu
zasłaniając widok tej psiej budy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:28, 05 sty 2014

Do góry
Dziwnie bombki i wianki noworoczne wyglądają w taki ciepły słoneczny dzień... chodziłam w słońcu bez kurtki...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:26, 05 sty 2014

Do góry
Wy już szalejcie wirtualnie a ja Wam zostawiam wiosenne zdjęcia mojego ogrodu z 5 stycznia.... słońce i +12 stopni...... na szczęście na razie buda się tylko krokusy, tulipany i narcyzy siedzą w ziemi.

Dwa ogrody 14:23, 05 sty 2014

Do góry
Znalazłam jeszcze trochę koloru, irga

i ognik

Ognik ostatnio przemarza i choruje, ukorzeniłam go i mam młode sadzonki, chyba stary przytnę do ziemi wiosną i zobaczę, jak będzie odrastał. Miałam też pomarańczowy, ale przemarzł zupełnie.
Blaski i cienie nowego życia 14:19, 05 sty 2014

Do góry
I kilka zdjęć z początku roku żeby była pamiątka bezśnieżnej zimy
ostrokrzew malutki, bardzo go lubię bo jest zimozielony- ciekawe czy w tym miejscu latem będzie sobie radził

hortensje obsypane i gotowe na przyjście zimy i żurawka z donicy też poszła do ziemi

a te zielone zurawki uwielbiam bo fajnie rozświetlają rabatę i cieszą oko każdego dnia gdy je z salonu widzę

co jeszcze uwielbiam to małych rozmiarów choinę kanadyjską

Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:17, 05 sty 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

I trzecia kosiarka Balbina. Są piękne i nie wiedziałam że kozy są takie mądre.
Cudowna mordka bardzo czyste zwierzęta ,moja całowała mnie ale jabłka ugryzionego po mnie nie zjadła.
Dwa ogrody 14:10, 05 sty 2014

Do góry
Pozbierałam szyszki opadłe z tych świerków i rosnącej w innym miejscu sosny

trzmielina pokazała swoje nasiona

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:30, 05 sty 2014

Do góry
Dzięki
Właściwie taka zabawa w grudniu to dla mnie normalka ale w styczniu to jeszcze mi się nie zdarzyło ryc ziemię

Co do kulki bukszpanowej, właśnie dlatego że ładna to ją nie ruszę bo ma ok 7 lat a obydwie bedą przesadzone w inne miejsce (druga, ta po prawej zasłania bonsai z grabu).
Kule bedą przesadzone tu (fota niżej) - to teraz rabatka do projektów
To jest wejście z zabudową drewnianą, do pomalowania na wenge (tak jak pozostałe elementy drewniane)

A tak planuje zmiany (ten duzy krzew to leszczyna południowa z bordowymi liściami)

Po ścianie ma sie piąć bluszcz, zielone to kule bukszpanowe a żółte placki to złota trzmielina. Drzewko to szczepiona wierzba iwa, zas przed leszczyna posadzę accube japońską (nie wiem czy będzie zimować ale nie mam już siły jej tachać do domu)
Acha i dechy z góry bedą ściągnięte, góra będzie szedł delikatny ażurek (kratka)
Makowo na Kociewiu 13:28, 05 sty 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
I ostatnie

pięknie przyozdobiony Sopot...
Pozdrowienia Kasiu...
Ogród w budowie - nieustającej 13:18, 05 sty 2014

Do góry
jotka napisał(a)

zapraszam do mnie w wolnej chwili na zerknięcie na kilka kartek z nowego kalendarza i czekam jeszcze na zdjęcia twoich kartek

Wywołana przez Jolę pokazuję, ale nie kartki z kalendarza, ale z angielskiego dziennika ogrodowego, który dostałam w prezencie od przyjaciółki. Dodam że zamierzam go prowadzić. Kartki są wymienne, są foliówki na opakowania nasion, całość bardzo stylowa i urocza.

Ogród w budowie - nieustającej 13:10, 05 sty 2014

Do góry
Czekam na kwitnienie jaśminów a zwłaszcza na zapach kwiatów - tu już za chwilę się doczekam...

... a tutaj jeszcze zupełnie nic:

Poza tym w szklarence kwitną storczyki, ale ciągle te same i jakoś nie darzę ich wielką miłością, są pokazywane już sto razy cytrusy, niezmordowany złocień na kiju, który powinien się chyba nazywać "wieczniekwitnący", a reszta śpi zimowo.
Jurajski Ogród 13:09, 05 sty 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dziękuję za wszystkie bardzo miłe dla mnie odwiedziny. Dla Was dzisiaj kilka świeżych fotek.
Bajkowo cudownie dziękuję za pomoc
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:58, 05 sty 2014

Do góry
Teraz oczko bedzie od studni do prawego małego bukszpanu

a tu widok z góry

Ziemię wykorzystałam do równania rabat
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:52, 05 sty 2014

Do góry
No dobra, wklejam fotki dołka

Teraz widać o ile oczko się powiekszy

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:51, 05 sty 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale najbliższy weekend ma być znów letni i ciepły więc na zakończenie optymistyczny, mocno letni i intensywny kolorystycznie akcent

Witaj Małgosiu!
Przeglądałam Twój wątek i natrafiłam na to zdjęcie, czy możesz powiedzieć, ja nazywają się te niebieskie kwiatki? Dostałam chyba takie same(zdjęcie jest niewyraźne), ale nie znam nazwy. Czy one kwitną Ci cale lato?
Ogród w budowie - nieustającej 12:49, 05 sty 2014

Do góry
Nie przypominam sobie, żeby o tej porze było tyle owoców ognika, bo zawsze były już doszczętnie lub niemal doszczętnie zjedzone. A teraz jest obok tarasu taki ogromny pomarańczowo-zielony bukiet.

No i cudne ostrokrzewy z czerwonymi kuleczkami, których też nikt nie chce zjeść.

Ogród w budowie - nieustającej 12:42, 05 sty 2014

Do góry
Reszta w ogrodzie zdecydowanie w burasowych, zimowych kolorach

Ogród w budowie - nieustającej 12:37, 05 sty 2014

Do góry
Po dekoracjach z pałacu Królowej Śniegu ostały się ino świeczki i kupka gałązek.

Panujące ciepło sprawiło, że nowe oczary stwierdziły, że już mogą kwitnąć. Ale widać te odmiany są najwcześniejsze, bo trzeci, ten który pięknie zakwitł w zeszłym roku ma całkowicie zamknięte pąki i ani myśli ich rozwijać.

Ogród niby nowoczesny ale... 12:29, 05 sty 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Kominek super, nowoczesna forma pasuje do twojego nowoczesnego wnętrza i nowoczesnego ogrodu i w ogóle do ciebie Magdo.

Tobie również życze udanego roku 2014 !

Margaret...witaj serdecznie u mnie i dziękuję!

beta napisał(a)
pozdrowienia Noworoczne zostawiam

kominek przepięknie się prezentuje

a ja pozdrowienia ponoworoczne

Marzena2007 napisał(a)

Madziula rewelacja!!! oby Mikołaj był taki szczodry orzez caly rok. Buziaki noworoczne peprzesyłam i oby Ci się wiodlo w Nowym Roku : realizacji tarasu przede wszystkim źycze .

Dzięki Kochana...taras...no właśnie...to mój piorytet w tym roku

monteverde napisał(a)
Magda

Dziękuję serdecznie Aniu

Marlenaa napisał(a)
Poczytałam, pozdrowienia noworoczne zostawiam i biegnę dalej bo już północ blisko, a jutro do pracy
Fajny prezent

No tak...Ty ostatnio wpadasz jak po ogień Dzięki i buziaki

Gabrysia_ napisał(a)
Madzia...piękny kominek,bardzo mi się podoba,taki nowoczesny
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Wzajemnie i dziękuję Gabrysiu...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies