Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Agam 10:34, 09 lut 2014

Do góry
Danusia zrobiła mi taki projekcik :

Kule po lewej - trzmielina na pniu
Zielone pod śliwą - trawy miskanty Variegatus - białe
żólte kule, dowolnie cięty żółty krzew, albo kule z żółtego bukszpanu, albo tawuła japońska Goldflame, cięta ładnie w zgrabne kule.
Tuja Smaragd dorośnie
za tują dużą dwie tuje żółte cięte
świerk cięty w stożek, żeby wielki nie urósł

Dolne piętro żurawki, białe- Carex Evergold lub białe hosty.

I podpowiedziała co mogę posadzić pod glediczją. Hortensje bobo. Przynajmniej 7 sztuk.

Rozpoznawanie bylin 10:26, 09 lut 2014

Do góry
Napisałam maila do osoby, która może to wiedzieć. Może dostaniemy odpowiedź.

Rozpoznawanie bylin 10:25, 09 lut 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Co to jest?

A ja mam zagadkę z ogrodu Bury Court.
Co to za roślina - ta wysoka z białymi baldachami kwiatów i okrągłymi, dużymi liśćmi? Dużo jej tam rosło.
Nie było tabliczki z podpisem, wokół były małe siewki, więc nie ma kłopotu z jej rozmnażaniem.
Nie przypominam sobie tej rośliny z innych ogrodów, Dzidka też nie wiedziała co to jest.

Ogród rozy333 10:01, 09 lut 2014

Do góry
Witajcie trochę zmian wprowadziłam w poprzednim sezonie w ogrodzie
W Gąszczu u Tess 09:41, 09 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pierwsze trzy mam , ostatniego brak. Pozdrawiam.

Bożenko, Paul Farges to inaczej Summer Snow. Wiele osób na O. go ma, od zawsze chciałam go mieć.

kaisog1 napisał(a)
Tessi dałaś się ponieść clematisowej gorączce widze

No. nie dałam rady się oprzeć. A teraz dopiero myślę, gdzie je posadzę

Magda70 napisał(a)

Tess...topole zaczynają pylić...sprawdź to
Poszalałaś zakupowo....ja na razie tylko nasionka

Topole już pylą? Ale u mnie zima, to chyba jednak jeszcze nie...
Nasion żadnych nie kupuję. Nie mam miejsca. Koniec, kropka.

Bogdzia napisał(a)
Rubensa posadziłam w tamtym roku ale wcześniej miałam dwa przy wejściu do domu. Kwitną cudnie , kazdy przechodzacy przystawał popatrzec. Jednak jeden mi podmarzł , wprawdzie wypuścił pędy potrm ale ponieważ po czterech latach tak bardzo się rozrosły ze za bardzo jak na to miejsce zlikwidowaliśmy je.
Recta wyrasta do 1,2 m ma malutkie białe kwiatki które jednym sie podobają a innym wcale. Nie wolno mu dawac zadnych nawozów bo będzie sie wykładał. Jest wygodny bo nie wymarza a uroda to już jak kto lubi. Arabella jest fajna długo i obficie kwitnie ,nie stwarza problemów.

Dzięki, Bożenko Gdzieś widziałam tego Twojego Rubensa, chyba Mała Mi pokazywała. Arabella i Rubens są piękne.

Bogdzia napisał(a)

Recta i Anabella to powjniki bylinowe nie potrzebuja podpór i ścina sie je po zimie do ziemi.

Bylinowe myślę posadzić nad Rozlewiskiem, bo tam dadzą radę (mam na myśli mrozy).

Bogdzia napisał(a)
Wpadło mi w ręce zdjęcie mojej Recty to zobacz.

Cudny Ile liczy wiosen? Nie mogę się doczekać, kiedy u mnie taki będzie.
Tusiala napisał(a)
Cudowne powojniki sobie zakupiłaś Trudno się zdecydować, który najładniejszy

No właśnie z tego powodu kupiłam cztery I tak uważam, że byłam bardzo dzielna, że oparłam się reszcie

Urszulla napisał(a)
Gratuluję nowych zakupów i życzę żeby spełniły Twoje oczekiwania

O tak, mam nadzieję, że mnie nie zawiodą

Marzena2007 napisał(a)
Tesiu szaleństwo klematisowe u ciebie, ja rok temu na nie zachorowałam , w tym roku tylko kusicielka. Bawarka mnie zmotywowała do zakupienia rubensa

Czyli ta sama kusicielka obie nas skusiła
Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:32, 09 lut 2014

Do góry
Do marca zostało 19 dni .Czekam ,na takie widoczki w lesie .
Pszczelarnia 09:24, 09 lut 2014

Do góry
Ewcia, ja widziałabym takie coś, tylko z węższą ścieżką, z mnóstwem cebulowych wiosną a potem jakaś mieszanka na suche tereny, może jakieś bodziszki potem z trawą? Jak jeździsz do Niemiec to tam jest mnóstwo takich fajnych łąk kwietnych , sprawdzę czy kiełkują ( w przeciwieństwie do niektórych polskich) i dam Ci znać bo po ostatnim angielskim wyjeździe tez zaczynam swoją przygodę z łąką kwietną.

I tu masz inspirację na cebulowe w łące kwietnej

W cieniu - zacieniona 09:14, 09 lut 2014

Do góry
Moniika napisał(a)
Piekne te ułudki, nie mam u siebie ale wpisze na listę potrzeb pozdrawiam M
Może na moją?Zobaczę jak przezimuje.Pozdrawiam.
Clematis Arabella.
Kolorowy Ogród Geni 08:51, 09 lut 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Witaj. Ja też jestem z okolicy . Masz cudoooooowne kwiaty. Jestem miłośniczką ostrózek i liliowców. Tych pierwszych mam tylko 1, a drugich tylko 5 ): . Daj znać jak będziesz coś wyrzucać

Jolu tego czego nie chciałam to chyba już się wyzbyłam ostatnie roślinki wywiozłam na spotkania w zeszłym roku choć mam coś pod działką a mają robić kanalizacje wiec może będę musiała wykopać jeszcze tam rosną przede wszystkim irysy

Teraz irysy japońskie ensata

Dziś wyszłam na chwilkę do ogrodu i zobaczyłam jak pięknie kwitną ciemierniki jak naładuję baterie do aparatu to zrobię zdjęcia
W cieniu - zacieniona 08:51, 09 lut 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale śliczna Takie wesołe kwiatki Pozdrawiam serdecznie
Danusiu...miło Cię widzieć,byłam u Ciebie i nie zostawiłam śladu...poprawię się.Pozdrawiam.
Kolorowy Ogród Geni 08:46, 09 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Geniu, nie żartuj "żeby tylko kto chciał oglądać", dobre

Iwonkopożyjemy zobaczymy

dla Ciebie

Liliowo i kolorowo:) 08:28, 09 lut 2014

Do góry
Danusiu również zdrówka czasu i siły dla ogrodu wnusia śliczna a ogród to pozytywnie ---kiedy ja taki będę miała ha ha Piękny Dziękuję że byłaś

Dla Ciebie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:52, 09 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Grab pozuje do zdjęć po stylizacji fryzjerskiej

Marzenko, ale wiosennie już u Ciebie - ja mam jeszcze z 10 cm śniegu, widok z kuchennego okna wrzuciłam u siebie. Graby powalają, zaczynam zastanawiać się intensywnie gdzie mogłabym je wsadzic i mam już nawet pomysła .
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 07:41, 09 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Puk, puk, czy wiosnę już widać albo słychać? Mam nadzieję, że samopoczucie już dobre Pozdrawiam.

Mariolko, o ile wiosny jeszcze nie widać, to mimo zalegającego śniegu wczoraj ptaki tak mocno świergoliły, że ją poczułam
A za oknem wciąż zima

Liliowo i kolorowo:) 00:29, 09 lut 2014

Do góry
I ja życzę wszystkiego najlepszego
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:28, 09 lut 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Marzenko podziwiam twoją dzisiejszą pracę, gdzie kupowałaś sadzonki graba, twój żywopłot jest ekstra super, napisz mi jakiej wielkości sadzonki kupowałaś, i coś więcej może jakieś namiarki dasz zajarałam się tym twoim grabem u mnie grab nawet rośnie

Jeszcze jak możesz to napisz mi o tej szkółce , w której kupowałaś buksiki na kulki, gdzie, jakie i za ile i kiedy zakupy robić, żebym się nie obudziła z ręką w nocniku

cudnie

Aga
Sadzonki graba kupiła mi projektantka mojego ogrodu, niestyty w tegorocznych wiosennych poszukiwaniach grabów nie udało mi się tego źródła zlokalizować. Kupiłam 1,2 m sadzonki, z ladnym pniem i dobrze rozkrzewione w ilości 88 szt. Żywopłot był sadzony w maju 2010 roku i już tak mocno urusł a jest radykalnie trzy razy w roku cięty.
O buksikach napiszę Ci jutro na prive
Róże okrywowe - zimowanie i uprawa 00:27, 09 lut 2014

Do góry
paola1a z własnego doświadczenia mogę Ci polecić Bonicę. Kwitnie nieprzerwanie niemal do mrozów w zasadzie. Jest bezproblemowa. Mam ją własnie z lawendą...

Dwa ogrody 00:15, 09 lut 2014

Do góry
Ania74 śnieg leży, ale na pocieszenie dodam, że we wczesnych godzinach przedpołudniowych widziałam przelatujące liczne klucze dzikich gęsi
barbara_kraj... ten śnieg to mimo wszystko był ochroną dla roślin, a dlaczego chcesz go teraz Basiu?
Nie powiem, że nie tęsknię do takich widoków

Nasz przydomowy ogródek 00:01, 09 lut 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu dzięki za odwiedziny. Też nie wyrabiam. U wszystkich tyle wiadomości że szok. A oczka trza oszczędzać bo trawy na rabatach nie będę widział.

Marto nie ma sprawy. Bałwanek jeszcze zipie ale zaczyna się przechylać i dni ma policzone.

Na takie kwiatuchy czekamy.

Wiosna panie sierżancie Pozdrawiam serdecznie i też czekam na nie
Ogród w budowie - nieustającej 23:52, 08 lut 2014

Do góry
Nie, Basiu, nie są bardzo stare. Ogród w którym zrobiłam zdjęcia kranom zaczął się budować w 1956 roku, to La Mortella, ogród sir Wiliama Waltona, angielskiego kompozytora na włoskiej wyspie Ischia, zaprojektowany przez Russela Page'a. Mortella po włosku znaczy mirt. Cudowne miejsce.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies