W szkółkach ich nie widziałem, ale także się za nimi nie rozglądałem. Jednak w ogóle nie rzuciły mi się w oczy. Swoje dwie co kupiłem to były z kwiaciarni, ale było to latem. Jednak możesz zadzwonić do szkółki się spytać o rośliny - ja tak robię.
Na pewno zmarzła ta hakuro? - jeśli tylko gałązki to je śmiało przytnij i przeczekaj, moje już małe listeczki puściły. Zobaczysz co się będzie działo, bo pierwszy raz słyszę, żeby komuś przemarzła
Piękne zdjęcie ogródka, trawnik w świetnym stanie i pewnie niedługo do koszenia, ja kosiłem już wczoraj jeden kawałek. A hortensja cudna, też chcę znać sekret uprawy
Napisałaś, że podziwiam czystą wodę, a to Przemek(shrekol) to pisał. Ta moja odpowiedź na twój wpis była pierwszą wypowiedzią w tym wątku, więc nie wiem kiedy miałem podziwiać czystą wodę - KPW - check yes or no
No nie pamiętam kiedy je wysiałem, ale nie minęło aż tak dużo czasu. Myślę, że możesz je wysiać wprost do gruntu w maju, a jak zakwitną jesienią oznaczyć kolory i przesadzić wiosną na miejsce stałe. Jednak wysiew łatwiutki