Dziękuję wszystkim za miłe słowa i pokazuję dalej mój ogród
Koło tarasu zrobiłam taka mała rabatę, dałam tuję danica, niedzwiedzie futro i tuję szmaragd, której na zdjęciu jeszcze nie ma, widać też 3 żurawki w których środku,posadzę coś szczepionego na pniu jeszcze nie wiem co

W oddali z drugiej strony tarasu widać miejsce dla moich dzieciaczków mała piaskownica, która w tym roku się powiekszy bo do mojego 4 letniego synka dołączy roczny braciszek, w zwiazku z tym,że przy tym niespełna rocznym synku jest mnóstwo pracy nie mam za dużo czasu w tym roku na ogród dobrze, że wiekszość zrobiona zostało dosadzać , dosadzać rośliny których tyle mi jeszcze potrzeba.
W dalekiej przyszłosci marzy mi się osłonięcie nieco tego tarasu od słońca, popołudniu jest na tarasie jak na pustyni, nie mam na to żadnego pomysłu
A teraz druga strona ogrodu od strony garażu mam tu mała rabate z 3 tujami kulistymi która niedługo zniknie, gdyż ma powstać w miejscu blaszaka drewniana wiata na narzędzia drzewo i samochud a co za tym idzie powstanie wjazd wybrukowany do tej wiaty na samochód, wszystkie zmiany będe dokumentować zdjęciami. Przy płocie znowu planuję posadzić szmaragdy żeby przysłonić widok na niezbt udany ogród sąsiadów i żywopłot który miał zdobić a szpeci przez brak przycinania.
To zdjęcie już było ale na nim widać dokładnie tą stronę ogrodu, myśleliśmy że taki mini parking z bruku wystarczy na nasze potrzeby, ale okazało się konieczne przedłużenie kostki do tyłu do wiaty drewnianej, która powstanie w tym roku. Rabata w narożniku działki również wydawała mi się już skonczone, w pasie kory posadzone mam kuliste iglaki po dwóch sezonach widzę jak są niewdzięczne, narażone w tym miejscu na deptanie, po tej zimie nie wyglaądaja za dobrze chcę zadarnić tą pustkę między nimi bluszczem, posadzę co kawałek żeby wił sie między tujami, co ty na to Danusiu? W części żwirowej posadzona jest wierzba hakuro, która niestety po tej zimie jest do wymiany( zmarzła) tylko na co, co proponujesz Danusiu? Wierzbę otacza zawijasowa obwódka z bukszpanu, która w tym roku będzie wygladać już okazale gdyż to zdjęcie jest zaraz po posadzeniu, latem 2009. Na końcu obwódki jest kula bukszpanowa planuję dosadzić jeszcze 2 kule buszpanu
na tej rabacie żwirowej. U stóp wierzby posadzone są 3 żurawki proszę poradzcie czym zastąpić tę zmarzniętą wierzbę.
Narazie tyle za kilka dni dodam aktualne zdjęcia, krokusy które pieknie kwitną narcyzy, hiacynty, kwiaty w donicach.