Pisałem o tych łubinach, ale umknęło mi gdzie. Z sianiem łubiny problemu nie było, wzeszło mi bardzo dużo nasion jak nie wszystkie. Jak zaczęły się pokazywać prawidłowe listeczki to poprzesadzałem je do rozsadników no i rosły aż do dziś, ale kiedy to było to nie wiem, ale poszukam za chwilkę
No nie pamiętam kiedy je wysiałem, ale nie minęło aż tak dużo czasu. Myślę, że możesz je wysiać wprost do gruntu w maju, a jak zakwitną jesienią oznaczyć kolory i przesadzić wiosną na miejsce stałe. Jednak wysiew łatwiutki
Seba mam pytanko , bo Ty również biegasz ostatnio za roślinami ... Potrzebuję lawendę wąskolistną .....Dzisiaj byłam w obi i mieli malutkie sadzoneczki i nawet w rozsądnej cenie /chociaż nie było nazwy odmiany/ . Nie spotkałeś się z nią gdzieś w szkółce ?
W szkółkach ich nie widziałem, ale także się za nimi nie rozglądałem. Jednak w ogóle nie rzuciły mi się w oczy. Swoje dwie co kupiłem to były z kwiaciarni, ale było to latem. Jednak możesz zadzwonić do szkółki się spytać o rośliny - ja tak robię.