Bogdziu, pozdrawiam Nikito, wiosny jeszcze u mnie nie widać, dopiero śnieg zaczyna się topić i to też zależy od miejsca, czy jest nasłonecznione, czy nie. Doniczki z włókna kokosowego można sadzić do gruntu wraz z roślinami, szczególnie na piaskach, bo poprawiają stosunki wodno-powietrzne przy korzeniach roślin. Polecane są m.in. do róż. Mogą też służyć jako zamiennik ziemi w wiszących kwietnikach.
Zielone to na razie tylko takie oprócz kwiatów
Posiałam troszkę nasion bylin, jako pierwsza skiełkowała dziś stipa, ale z lupą trzeba jej szukać
Reszta nasion czeka
az Ci zazdroszczę bo pogoda faktycznie wiosenna tez bym chętnie zajrzała na działeczkę pomysł z jabłkami super a mój M podesłał mi zdjęcia znaszego rancza wkleję u siebi . Tez muszę zajrzzec do biedronki po jakąs wiosnę do domu
Po tym ogrodzie chodziłam jak zaczarowana, zrobiłam ponad 100 zdjęć, kręciłam się w kółko, syn bardzo podejrzanie na mnie patrzył, bo ile razy można chodzić tymi samymi ścieżkami. Na kwaterze usuwałam kiepskie zdjęcia i o mały włos nie skasowałam wszystkich. Syn spytał co bym zrobiła gdyby mi się to wszystko skasowało. Odpowiedź była szybka " jutro powtórny wyjazd do Jarkowa". Zaznaczam, że jest to niewielki ogród góra 15 arów, ale widziałam za ogrodzeniem, że trwa rozbudowa, tworzone były wzniesienia i kształtowane podłoże, więc chyba ogród się rozrośnie.
dałam, no ale wszystkiego nie pokażę to forum ogrodowe, pamiętasz...jutro sprawdzę, co na ogrodzie, może u mnie też coś kwitnie?
taki uchwycik stylowy zamontowałam do tego stoliczka konsoli...i tak szuflada wygląda
Na razie nie dzwonią psuja mi plan czasowy
a ja od wczoraj walczyłam z kominkiem, trochę dziś przed rehabilitacją, teraz czeka mnie woskowanie i po 24 godzinach polerowanie
na fotach tak nie widać..
nowy kolor w kuchni, ale różnica!!!...i test farby do drewna
a tak było jeszcze kilka dni temu i to mam nadzieję ostatnie zdjęcie w zimowej aurze
a tak wyglądło dzisiaj-piękna wiosna za pasem, czuję to w swoich kościach
Agnieszko, na wszystkie pytania mogę odpowiedzieć .....tak
wcześnie stratuje, długo zdobi i jestem bardzo zadowolona. Jak się ogarnę z trawami pewnie jeszcze dokupię. Rośnie kępowo i dość wolno przyrasta, nie da się szybko namnożyć sadzonek.
Pokaże Ci na zdjęciach jakie udało mi się znaleźć.
23 kwietnia, stratuje razem z kostrzewami (kępka u góry ekranu przy jałowcu)
koniec czerwca (na dole ekranu) i lipiec, wysokość około 60, 70 cm
Siedzę na strychu..... wpadłam na chwilunię, wiec traktujcie że mnie tu nie było...
Viva.. chcę przesunąć trochę dalej obwódkę z bukszpanu.. wystawa południowa.. i dać jakieś niskie róże... więcej pomysłów na ładne zagospodarowanie nie widzę..
Z tyłu rosną trawy, jest trzmielina oskrzydlona i azalia pontyjska.. reszta do przekopania tylu liliowce.. czy cebulowe.. kolor różowy to ewentulane róże..
Dziękuję miłym Paniom za link i energetyczny kwiatek. Dbacie o mnie, żebym nie zasnęła.
O rózyczkach poczytam, nigdy wiedzy za wiele nie jest.
Dla Was moja nn