Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:49, 05 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
To mój eM tak mawia o dużych bukietach

Fajnie, konspiracyjnie

ja już czekam na takie dni
Ogród Eli 17:40, 05 lut 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
byłam w O.. drogo tam jak ciort w porównaniu z naszymi wiejsko-miastowymi sklepami kupiłam troszkę nasion, cebul ale ilościowo mniej niż zamierzałam prymuliki 20% nadawały się do sprzedaży reszta zwiędnięta, hiacynty... porażka

takiego biedaka przywłaszczyłam
[

Ela....
a gdzie byłaś ???
ja odwiedzam ten w M. piast.
kupiłam tam mnóstwo rzeczy...

wczoraj prymulki i hiacynty właśnie....

ja jestem zadowolona

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:02, 05 lut 2014

Do góry
pocieszam oczy hiacyntam, wg mnie najmocniej pachną ciemnofioletowe
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:46, 05 lut 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)

Okazuje się, że pstrokato-pasiastych mam w ogrodzie niewiele, ale znalazłam jeszcze szałwię i to chyba już wszystko

u mnie tez taka, ale w odwrotnych kolorach, srebrzystych, śliczne są, ale wg mnie słabiej kwitną, może w tym roku będzie lepiej
Ogród pod trzema dębami 16:43, 05 lut 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

Marta, co to za zielone poduszeczki? Kosodrzewina Pumilio?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:39, 05 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dla mnie im niższa tym lepsza. Tu znowu wraca Nozomi, bo ona wzrostem idealna tu by była. Cholewka, czy aj kiedyś podejmę jakąś decyzję bez tych wszytskich analiz???!!!

Nozomi miałam,okrutnie kolczasta, kwiaty niepozorne, ale wdzięczne, wypuszcza 2 metrowe płożące się pędy, w sposób rozczochrany No i wpada w różowy

Wklejam zdjęcia to z czerwca, a róża sadzona w kwietniu, krzaczki niepozorne.

Zdjęcia usunę Chciałam tylko pokazać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:37, 05 lut 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Dzisiaj pierwsze rozważania ogrodowe w tym roku

Tak jest teraz.

A taki mam plan na rewolucję

Do zmiany będzie rabata z wrzosami.
Szpaler hortensji, przed nimi kulki bukszpanowe, pomiędzy kulkami trawki- jakieś carexy.
Zastanawiam się nad miłorzębem. Jest pośrodku tej rabaty, szkoda mi go przeprowadzać ale z drugiej strony nie wiem czy będzie pasować? Żywopłot oczywiście na wiosnę idzie do wymiany. Smaragdy 1,5 m. będą

Jeszcze dla przypomnienia jak wygląda całość. Myślicie, że nowa rabata wkomponuje się w ogród?

Polinko, to na bank wiosnę czujesz, zmiany kolosalne planujesz, podoba mi się i stara wersja i nowa i jak tu cokolwiek doradzać
Ogród pod trzema dębami 16:25, 05 lut 2014

Do góry
Moje marzenie to ogród warzywny z prawdziwego zdarzenia i do niego jeszcze szklarnia. Na razie jednak muszę się ograniczyć do tego co udało mi się „wyrwać” ogrodowi ozdobnemu czyli maliniak obok domku dla dzieci i zaraz obok mała grządka warzywna.
W zeszłym roku w maliniaku posadziłam dwa krzaczki borówki amerykańskiej maliny, po 5 krzaczków wiosennych i jesiennych, czarną porzeczkę na wysokim pniu, około 30 krzaczków poziomek i kilka truskawek.
Borówki kupiłam już kwitnące i jak na tak małe krzaczki miały całkiem sporo owoców, a jedna zakwitła nawet drugi raz latem. Maliny jesienne owocowały do listopada i nawet z tych 5 krzaczków, co drugi dzień miałam miseczkę malin wiosenne były smaczne ale było ich mało i bardzo wybiegły dam im szansę w tym roku ale jeśli się nie sprawdzą zamieniam na jesienne. Porzeczka owocowała bardzo intensywnie ale poza mną nikt jej nie jadł. Robiłam z niej jednak kompoty dodając tylko kilka jabłek lub inne owoce na razie więc zostaje. Na jesień kupiłam jeszcze agrest i czerwoną porzeczkę ale w maliniaku już się nie zmieściły posadziłam je więc pod samym płotem na końcu warzywnika.

Warzywnik powstał dosłownie w ostatniej chwili po poszerzeniu wąskiej rabaty z żywopłotem.
Ma około metra szerokości i 5 metrów długości.

Był już jednak maj a grządka dopiero powstała, było więc już dosyć późno na sadzenie niektórych warzyw. Na początku odkryłam, że akurat w tym miejscu była glina i żwirek, pozostałość budowy studni chłonnej. Zmieszałam więc z ziemią kilka worków podłoża warzywnego. Dodatkowo szybko się okazało że mój skromny warzywnik jest miejscem zmasowanego ataku ślimaków. Nie pomogły nawet aksamitki, które posadziłam na obrzeżu jako przysmak dla ślimaków. Zostały zjedzone dopiero późną jesienią, jak nie było już nic innego.
A tak wyglądała moja sałata pewnego mokrego czerwcowego poranka.

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:07, 05 lut 2014

Do góry
oj dziewczyny nie rozpuszczajcie mnie ale nie powiem - miłe to
w prezencie mały bukiecik albo dwa

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 15:57, 05 lut 2014

Do góry
dajana napisał(a)

Franiu nie bede cie okłamywac to nie to drzewko Owszem to jest ładne ale ja nie kocham sie w bonsai.Lubię naturalnie rosnace drzewa bez tych pomponów Nie gniewaj sie ale fryzury sa dla ludzi nie drzew takie jest moje zdanie ( mam nadzieję że mnie za to nie zabijesz ).Chodziło mi o to drugie które wygląda jak wierzba płacząca Ono jest piękne ,przynajmniej dla mnie .
Tak masz rację wprowadziłem cię trochę w błąd ,Tak na szybko ścągłem z internetu i tak wyszło ,Bardziej chodziło mi o sosnę drobnokwiatową a ta też występuje w kilku odmianach.Te zdjęcie to dokładnie to co mam.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:50, 05 lut 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:49, 05 lut 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:48, 05 lut 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:47, 05 lut 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
zaglądam ze słoneczkiem bo u mnie znów wiosennie
przeglądając bardzo spodobały mi się zdjęcia zagraniczne szczególnie łany tulipanów , na żywo chyba jeszcze piękniejsze

Oj ładniejsze ładniejsze No to jeszcze kilka
Mój ogród 15:30, 05 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
....pomogłam...pozdrawiam.

Dziękuję bardzo
Kubusiowo II 15:29, 05 lut 2014

Do góry
Renatko w Auchanie są nasiona Decory i Legutka. Innych nie spotkałam. Decora ma bardzo dobre nasiona, Legutko hmmmm zależy...

Beata naklełam sie na ten regał, że głowa mała A tu masz zbliżenie przecierek

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 14:30, 05 lut 2014

Do góry
Topola napisał(a)
Witam jesienną porą. Jako, że natura ładnie maluje teraz pejzaże, to zapraszam na spacer po moim jesiennym ogrodzie:

Witam Cię zajrzałam i przepiękny ogród ujrzałam, gratuluję bardzo pięknie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:07, 05 lut 2014

Do góry
Ogólnie dotleniłam się i piesio też zadowolony.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:04, 05 lut 2014

Do góry
Był i mój ulubiony lasek, ale tam jeszcze nic ciekawego. Leszczynowe bazie coś jakby się zażółciły,ale czerwonych pędzelków jeszcze nie ma.

Mrówki jeszcze zimują w najlepsze

Kosy szukają jedzonka

A jedynie mchy wystawiają pędy do słonka

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:04, 05 lut 2014

Do góry
Danusiu mam jeszcze jedno pytanie odnośnie mojej rabaty. Pomiędzy dużą tują a świerkiem posadziłam na jesieni małą tuję (strzałka). Teraz zastanawiam się czy to był dobry pomysł. Czy zamiast niej nie posadzić jakiegoś innego drzewa i jakie ewentualnie? Świerk będzie strzyżony, a tuje będą posadzone na lewo od dużej tui. Chyba że co innego by pasowało? Tam rośnie już śliwowiśnia. Dziękuję z góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies