Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Rododendronowy ogród. 18:18, 29 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bogdziu, wrzośce u mnie miejscami podobne. To wina braku śniegu i wielkiego mrozu. Ja też nie wiem na co je wymienię, zobaczę co będzie. Nie nawóź jeszcze żadnych roślin.

Nie daję jeszcze nawozów a szczególnie nie pod te chore ale szczyptę zeby zmienic ph wody dodaje magicznej siły do opryskiwania słabych rh.To jest odrobina.Opryskuję bo ziemia bardzo jeszcze zamarznieta a słonce bardzo ostre przez calutki dzień.
Rododendronowy ogród. 18:07, 29 lut 2012

Do góry
Bogdziu, wrzośce u mnie miejscami podobne. To wina braku śniegu i wielkiego mrozu. Ja też nie wiem na co je wymienię, zobaczę co będzie. Nie nawóź jeszcze żadnych roślin.
Ogród w Tarnowie 18:03, 29 lut 2012

Do góry
Rysiu, dziękuję przede wszystkim, że jesteś, oczywiście Twoje słowa biorę sobie do serca i postaram się w dalszym ciągu trzymać jakość

Gratuluję po raz kolejny wspaniałego ogrodu i postawy ogrodniczej godnej naśladowania.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:58, 29 lut 2012

Do góry
Za wcześnie, będziemy trąbić o cięciu.
Między ogrodami ... 17:56, 29 lut 2012

Do góry
Twój ogród przypomina stylowe i romantyczne ogrody angielskie, takie z klimatem.
Między ogrodami ... 17:55, 29 lut 2012

Do góry
Spóźniona ale wesoła, bo zobaczyłam kulkę bukszpanową i widzę, że do nas pasujesz z tą kulką i różami. Pochwalić muszę zdjęcia, cudowne i takie radosne.

Aż mi się nie chce odchodzić z Twojego ogródka.
Ogród Bogusława 15:47, 29 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Brzoza mocno ograniczona, ale nie jest okaleczona, jak nieraz to potrafią niektórzy zrobić.
Będzie piękna za kilka lat

opinia szefowej liczy się potrójnie.
Ogród Dominiki 13:26, 29 lut 2012

Do góry
GabiK, właściciele "ogrodu z lustrem" nie muszą się martwić o listki z brzóz - widziałaś jesienną relację, jak to sprawnie poszło chłopakom z Gardenarium . Niestety wszyscy inni zjadacze chleba muszą jesienią radzić sobie sami. Mi wystarczył ubiegłej jesieni gęsty dywan z liści jednego tylko dębu, ale takiego co najmniej 200-letniego. Walczyliśmy przez 2 miesiące, aż zgubił wszystko...
Domki dla pożytecznych owadów 09:25, 29 lut 2012

Do góry
Dodatkowe informacje w artykule o owadach pożytecznych https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/268-pozyteczne-owady-ogrodowi-sprzymierzency
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:24, 29 lut 2012

Do góry
Doszedł art. o owadach i domkach

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/268-pozyteczne-owady-ogrodowi-sprzymierzency
Domki dla pożytecznych owadów 09:22, 29 lut 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Danusiu, domki rewelacyjne, inspiracje też.
Jak się sypną zamówienia, to Witek nie nadąży robić.

Myślisz, że u mnie gdzieś się da zamocować taki domek?

To seria póki co limitowana. Chłopaki dali z siebie wszystko
Natomiast u Ciebie można na ogrodzeniu zamontować między roślinami.One są takie ładne że trzeba je nawet pokazać.
A ja na serio myślę o wielkim "domie- domu" płaskim albo o okrągłym obrazie.
zielonastrefa 09:21, 29 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj słonecznym porankiem, prześliczna sadzonka i to w dodatku naszych ulubionych na Ogrodowisku hortensji

dziękuję, bardzo się bałam czy przetrwa zimę, ale sie udało. Tego lata dalej będę rozmnażała bo mam do zagospodarowania teren przy 3 przęsłach ogrodzeniowych, przy których rosną sosny czarne, ale niestety nie zasłoniły widoku z drogi. Wiem, że hortensje mogą być za niskie, ale na ogrodzeniu mam już róże pnące, więc może wszystko razem....Poza tym pod sosnami chyba byłoby im dobrze?
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 09:20, 29 lut 2012

Do góry
Na wiosenne podsypki nawozowe jak już się zrobi znośnie i zaczną krzewy ruszać z zimowego snu, niezła będzie tania Azofoska, wieloskładnikowy nawóz lubiany bardzo przez działkowców
.
Saletra wapniowa czy amonowa to najlepiej pod trawniki, bo to one azotu potrzebują najbardziej, ewentualnie rośliny ozdobne z liści jak hosty, czy żurawki i rośliny zadarniające (irga, barwinki, trzmieliny).

Pamiętajcie, że nawóz trzeba przemieszać z glebą. Pod krzaki nie sypać pod same łodygi, tylko dalej, tam gdzie jest strefa korzeni.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:15, 29 lut 2012

Do góry
Na wiosenne podsypki nawozowe lepsza będzie tania Azofoska, a w końcu wieloskładnikowa. Saletra wapniowa czy amonowa to najlepiej pod trawniki, bo to one azotu potrzebują najbardziej, ewentualnie rośliny ozdobne z liści jak hosty, czy żurawki i rośliny zadarniające (irga, barwinki, trzmieliny).

Pamiętajcie, że nawóz trzeba przemieszać z glebą. Pod krzaki nie sypać pod same łodygi, tylko dalej, tam gdzie jest strefa korzeni.

Wiosna idzie, tralala... 09:02, 29 lut 2012

Do góry
Zazdroszczę zwiastunów już tegorocznych, rozłoży nam się wiosna w czasie.
zielonastrefa 08:57, 29 lut 2012

Do góry
Witaj słonecznym porankiem, prześliczna sadzonka i to w dodatku naszych ulubionych na Ogrodowisku hortensji
Ogród Dominiki 08:54, 29 lut 2012

Do góry
Przedstawię Wam moją wewnętrzną sprzeczność.
Otóż całe życie brzozy były moim ulubionym i ukochanym drzewem, teraz też się nimi zachwycam wszędzie, w lesie, w szkółkach które odwiedzam, ale postanowiłam ich nie sadzić u siebie po zrobieniu ogrodu z brzozami. Po prostu koszmar mają właściciele tego ogrodu, dlatego wolę je obserwować i podziwiać u innych. Mimo wszystko i rozumiem Dominikę.

Zobaczcie na ostatnich zdjęciach w galerii, co mają jesienią, nie każdy może non stop sprzątać liście z trawnika. Dlatego wspieram Domi w jej decyzji.

Ogród z brzozami
Spotkanie Ogrodowiska - Gardenia 2012 08:47, 29 lut 2012

Do góry
Wcześniej mogła być całkiem inna grupa. My byliśmy o 15 Aaaa. doczytałam. Targi to dobre miejsce spotkań dla pasjonatów, jest na czym oko zawiesić i co kupić, a to dla nas najważniejsze. Radosne miny i kwiaty pod pachami i w reklamówkach - to nasz znak rozpoznawczy
Domki dla pożytecznych owadów 08:46, 29 lut 2012

Do góry
W Anglii już dzieciom pokazuje się, jak wspomagać ogród naturalnymi metodami. W jednym z ogrodów pokazowych, urządzono dla dzieci konkurs i powstało sporo domków w dziecięcych ogródkach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies