W rzeczywistości jest jak dla mnie ładniejsza, pomalowana jest lakierem więc ma ładny połysk
Wcześniejszą wywaliliśmy, bo nie mogłem pozwolić, aby stało takie straszydło w ogrodzie
Mam sporo bylin, krzewów ozdobnych, roślin cebulowych, ... ale nigdy nie wiem jak potraktowała je kolejna zima.
Jednoroczne są uzupełnieniem nasadzeń działkowych i wypełniaczem pomiędzy terminami kwitnienia.
Seba - Mądra Głowo - dzięki za sugestię w temacie dalii Sama bym nie wpadła na ten sposób, ale już poczytałam, że jest możliwe zrobienie sadzonek. Ta dalia zaraz po kupieniu wypuściła kiełki i wydawało mi się, ze najlepiej dla niej będzie wsadzić ja do ziemi; a ona skorzystała i wyrosła taka duża, ze zrobił się kłopot na koniec marca.
p.s.
dotychczas skrót MPO kojarzył mi się tylko z oczyszczaniem miasta
Na pewno będzie ładnie, z takim zapałem wszystko się uda. W sumie też od początku tygodnia szaleję w ogrodzie, lecz dziś zakupy skromne. Kupiłem nawóz do roślin w domu i paczkę białych aksamitek, niestety tamte nie wzeszły, może te będą udane.
ale będzie pięknie u Ciebie jak to wszystko rozkwitnie. Z dali myślę, że możesz sadzonki zrobić - uciąć wierzchołek, do ukorzeniacza i pod folię, tak radzi MPO. Swoje także trochę pędzę, lecz dopiero dziś wypuściły małe kiełki.
Dziś przyszła huśtawka i jestem z niej zadowolony, bo bardzo mi się podoba. Poszła w to miejsce, gdzie miała być ławka. Ma bardzo rozłożystą konstrukcję i musiałem przerobić prawie całą rabatę i ułożyć kostkę od nowa. Jeszcze za tujami zamiast kory wymyśliłem, żeby poukładać kamienie no i już je ułożyłem. W tym tygodniu jeszcze maja mi przywieźć wywrotkę żwiru, więc zamiast kory pod tujami będzie rabata żwirowa Na razie tyle, lecz mam dla Was kwiatuszka, mojego narcyza
W kwietniowym MPO dodawany jest katalog OBI, fajne mają rzeczy i wcale niedrogie - niektóre
W gazecie opisują pielęgnację trawnika, ukwieconą Wielkanoc, czy sztukę sadzenia. Na prawdę warto kupować tą gazetę, zawsze czytam ją z chęcią i podpatruję pomysły