Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Ani 21:58, 20 sty 2014

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Na Twoim wątku już widać wiosnę Pozdrawiam gorąco

Agnieszko pozdrawiam, wiosna a teraz mam zimę i muszę się nią pochwalić.

Życie w wiejskim ogrodzie 21:58, 20 sty 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Zapowiada się bajecznie i są kanciki
Witaj wśród ogrodowej braci
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:56, 20 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnia fotka z garażu-przechowalni

Sliczności
Miało być inaczej 21:54, 20 sty 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Agnieszko, ależ ty masz cudne róże, stanowczo za mało nam zdjęć pokazywałaś

Nie bardzo mam co pokazywać, w ostatnim sezonie nic prawie nie dokupiłam, raczej to co już posiadam zmieniało miejsce

Miejsko & sielsko 21:50, 20 sty 2014

Do góry

Cześć, mam na imię Konrad. Po pięciu latach beztroskiego dzieciństwa zaczęła mnie boleć szyja, potem ramię, Po dwóch tygodniach badań kontrolnych wykonano rezonans magnetyczny i trafiłem na oddział chemioterapii z podejrzeniem guza zewnątrz i wewnątrzkanałowego w odcinku szyjnym kręgosłupa. Wykonano szereg badań TK, USG, biopsję szpiku i trepanobiopsję, scyntygrafię kości i biopsje guza. Po 4 tygodniach oczekiwania na diagnozę, dopiero trzecia biopsja dała wynik: nowotwór złośliwy tkanki miękkiej: mięsak Ewing Sarcoma/ pPNET.
Po pierwszej biopsji mam niedowład lewej ręki, po drugiej biopsji zespół Hornera. Za mną długi rok leczenia w Akademii Medycznej w Gdańsku, 9cykli chemioterapii, operacja usunięcia guza. Planowana była radioterapia ale ze względu na możliwe powikłania i możliwy paraliż rodzice nie wyrazili na nią zgody. Bezpieczniejsza jest radioterapia protonowa której nie ma w Polsce i konsultacje ws dalszego leczenia nadal trwają.
Za mną długi rok leczenia, rok ten różnił się bardzo od pozostałych moich pięciu. Poznałem świat, o którym nie pisano w żadnej z moich bajek… poznałem tam wielu przyjaciół, którzy podobnie jak ja zmagają się ze swoja chorobą. Przede mną jeszcze 80dni chemioterapii podtrzymującej ( tabletek) , rehabilitacja rączki , która wprawdzie powoli odzyskuje pewne funkcje ale musimy o nią nadal walczyć, stała dieta i sam nie wiem co jeszcze…
Dziękuje Wam wszystkim za to że jesteście, trzymajcie kciuki abym mógł zdrowy
rozpocząć we wrześniu naukę w Pierwszej klasie!!!

Jeżeli ktoś z Was zechciałby przekazać 1% podatku na subkonto utworzone dla Konradka jako podopiecznego organizacji pożytku publicznego prosimy:
- wybrać Stowarzyszenie na Rzecz Wspierania Edukacji Dzieci i Młodzieży „Omnibus”
- wpisać numer Krajowego Rejestru Sądowego - 0000237488
- dopisać cel – „ Konrad 1 ”

Aktualne zdjęcie Konradka ... ten większy to mój syn a mniejszy siostry - Konradek
Jednak wiara czyni cuda

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:47, 20 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

co to za powojnik? Aniu

ładnie pokazujesz
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:45, 20 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
[/quote

Tego też nie wiem .
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:43, 20 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Co to jest takie ładne ? , jakiś dzwonek???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:43, 20 sty 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
[img

Czy to sa dzwonki poszarskiego,czy jakieś inne ?
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 21:41, 20 sty 2014

Do góry
Bardzo dziękuję Syla. Czekam na fotkę Twoich choin.

Barwinek u mnie kwitnie
Ogród niby nowoczesny ale... 21:41, 20 sty 2014

Do góry
o matuchno...myślalam, że nic niebieskiego nie znajdę

Beta, Gabrysia i Anita pozdrawiam i spadam
Zaglądających też.....
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:38, 20 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, wszystkie niebieskości śliczne, a ta kompozycja jest naj naj
Przedogródek piękny jak maj 21:37, 20 sty 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:36, 20 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sama nie wiem co mam...

I szukałam nazwy ..wiedziałam, że już raz odszukałam... znalazłam u siebie na wątku na stronie 1441.... masakra...... szybciej bym wygooglałam pisząc niebieski kwiat

Ostróżka wielkokwiatowa Delphinium grandiflorum ‘Delfix Blue’
Tu o niej
http://www.dobrepole.pl/Delphinium%20grandiflorum%20%22Delfix%20Blue%22_-_ostróżka%20wielkokwiatowa_nlat_1356.html

A to moja Delficzka

Jestem pod wrażeniem,jak to znalazłaś,na konkretnej stronie,w tym twoim gąszczu postów !!
Dzięki fest,jest śliczna.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:34, 20 sty 2014

Do góry
Gratki z okazji seteczki.... i spełnienia marzeń o szklarni.. na razie daję ci moja. MOgę nie mieć warzywnika, ale szklarnię muszę mieć....

Ogródeczek jagody99 21:33, 20 sty 2014

Do góry
Mialo juz nie byc doniczek a dzisiaj okazyjny zakup choc I tak drogie ale na uzaleznienie nie ma rady

Moja "przyziemna" :) pasja 21:32, 20 sty 2014

Do góry
Na mojej pierwszej rabacie posadziłam też trzy wiśnie Umbraculifera o nie do końca wymarzonych pniach, ale inne były nie do zdobycia w mojej okolicy, szczepione na wysokości 220cm, a przed hortensjami pdwójny pas lawendy. Krzaczki sporo urosły od momentu posadzenia, choć w kilku zdarzyło mi sie zamierani części pędów. Mam nadzieję, że po wiosennym cięciu powrócą do dobrej formy.

Żurawka Obsidian stworzyła ładny, zwarty dywanik, choć na początku był dość ażurowy. Aktualnie przykryłam ją jodłowymi gałązkami z obawy przed mrozami.

Tak żurawki wyglądały po posadzeniu w czerwcu:

A tak pod koniec września:

Aktualnie posiadam już zaczątki trawnika, po jesiennym sianiu trawy, ale niestety jeszcze nie powala, o ile w ogóle kiedyś będzie powalający, z trawą chyba najgorzej mi idzie.
Trzmieliny zostawiłam na zimę takie rogate, bo niestety często atakował mi je mączniak i bałam się ciąć wczesną jesienią.

Pieniek śliwy jest już wyprostowany.

No i właśnie ten żywopłocik bukszpanowy będę przesadzać prawdopodobnie w kwadrat/prostokąt, a co za tym idzie będę musiała jakoś "wyprostować" żurawki. Może, gdy zrobię plan działki i naniosę rabaty, ktoś podpowie mi, jak dobrze by to wyglądało.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:32, 20 sty 2014

Do góry
To wstawiam pomarańczowe azalie jak chciałaś.

Ogródeczek jagody99 21:31, 20 sty 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Znowu zapowiadaja duze mrozy I snieg
Wiec zabezpieczylam moich skrzydlatych przyjaciol
karmniki pelne ziarenek ale bedzie wyzerka

restauracja ptaszkowa ful wypas oby mrozy nie były takie jak ostatnio
pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:30, 20 sty 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Aniu wybacz że ja z innej beczki, mam pytanko- ile rzędów pomidorów sadzisz w sszklarni szerokiej na 4 metry?
masz jakieś fotki ze środka?

Zawsze sadzę za dużo I jak już wiem, że za dużo to co roku mam jeszcze więcej... Jak zachowasz dyscyplinę to możesz po 3 z prawej i po 3 z lewej na jeden szereg... a jak nie zachowasz.. to po 2.. albo 2 i 3..
Moje pomidory dyscypliny nie maja i często idą na 100 pędów.. to nie jest dobry przykład ogrodnika co chowa pomidory

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies