Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od ogrodu do łąki i stawu 23:20, 03 gru 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
kącik z ławeczką cudny ale zapach musi być nieziemski wieczorem

z zapachem to faktycznie i to nie tylko wieczorem zaraz wkleję zdjęcie pielęgnowanej przez mamę datury - ona to dopiero pachnie tylko zdjęcia wyszły trochę dziwnej jakości..

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:16, 03 gru 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Mi powiedziała babka na bazarze,że te kwiatki zimują , teraz w jesieni ścięłam przy ziemi.
Myślisz że przezyją ?
Ogród - Azyl Amatora 23:13, 03 gru 2013

Do góry
Wioska rybacka Puerto Morelos położona w połowie drogi między Cancun a Playa del Carmen. Kameralna atmosfera, mniejsza ilość turystów, piękna plaża, oraz świetne warunki do nurkowania.

Od ogrodu do łąki i stawu 23:11, 03 gru 2013

Do góry
Koło lawendy tez trawy by mi pasowały, może jakieś brązowe dla kontrastu albo coś żółtego widziałam i obcykałam, takie połączenie w Łódzkiej Palmiarni i od razu przypadło mi do gustu
ogrodoweimpresjejolki 23:10, 03 gru 2013

Do góry
Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce ....
Jestem jak balon ze spuszczonym powietrzem Może jutro dostane powietrza i wzniosę się ponad własne słabości ...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:05, 03 gru 2013

Do góry
Nadgoniłam zaległości u ciebie i jak tak czytałam o zabieraniu rzeczy do ogrodu, przypomniało mi się że jeszcze ptaszka ceramicznego muszę sprzątnąć a tyle się dzisiaj nazłaziłam po ogrodzie i ptaszkowi nawet foto zrobiłam, a zapomniałam schować! Gapa ze mnie
Jurajski Ogród 22:47, 03 gru 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na progu zimy

A to dałas dzisiaj do wiwatu , cudne zdjęcia , a to załączone najładniejsze i jeszcze to z trawami. U mnie az tyle szronu nie było. Super widoki.
Ogrody Madery 22:24, 03 gru 2013
Do góry
Wyspę raczej polecam aktywnym, którzy założą buty trekingowe, do plecaka zapakują potrzebne rzeczy i przemierzą ją by poznać jej bogatą przyrodę.
Trzeba przygotować się na wysoką temperaturę i dużą wilgotność ( raczej nie ma co liczyć, że cokolwiek wypranego wyschnie w ciągu nocy), Wydaje się, że wszystkie drogi są "pod górkę", można się więc dobrze spocić i zmęczyć
Nie ma typowych miejsc do wypoczynku, na całej wyspie są tylko dwie piaszczyste plaże - jedna naturalna na wschodzie (Prainha, za Caniçal ) z szarym piaskiem z wulkanicznych skał i druga w Machico, sztuczna z piaskiem przywiezionym z Maroka.
Wprawdzie uporano się ze zwiększoną zachorowalnością na dengę w 2012 roku, ale warto zabezpieczać się dokładnie repelentem odstraszającym komary.
Doskonale zorganizowane są wycieczki, miejscowi przewodnicy profesjonalnie opiekują się turystami, podczas wyjazdów, Wypożyczenie samochodu znacznie ułatwia zwianie i dotarcie do wszystkich ciekawych miejsc, ale warto zważyć swoje umiejętności, jazda jest dość trudna, niektóre miejsca niebezpieczne, a jazda po mieście... zadziwiająca

Awokado i zachodnie wybrzeże

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:20, 03 gru 2013

Do góry
Haniu, pozdrawiam meksykańskim słońcem Dla Ciebie kwiaty palmy kokosowej:

w Oborze też mogą być ogrody 22:19, 03 gru 2013

Do góry
ja teraz sklejam to miejsce pod orzechem zgodnie z Waszymi sugestiami, i na chwilę obecną metoda kopiuj wklej wyszło coś takiego
Od Borboretki zapożyczony domek dla dziecka (mam nadzieję że nie będzie zła, ale jest śliczny i aż chce się go kopiować) i od Ewy wzięłam jej ceglany murek spod sosen żeby wygrodzić orzech i wtedy można by tam posadzić hosty, bo tam jest cień, tylko czy one lubią taki bliski związek z orzechem??? ot pytanie do specjalistów
Ogród z widokiem na jezioro 22:18, 03 gru 2013

Do góry

Czekanie na noc

Śliczne nastrojowe zdjęcie. Uchwyciłaś ten piękny klimat odbijający się w szybie. Super.
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 22:10, 03 gru 2013

Do góry
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 22:09, 03 gru 2013

Do góry
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 22:07, 03 gru 2013

Do góry
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 22:05, 03 gru 2013

Do góry
Dzisiaj poza porządkami, nie obyło się bez focenia, takiego małego do póki baterie nie wysiadły.. Zbliżenie na rośliny, posypane cukrem pudrem, magia!

Jurajski Ogród 22:02, 03 gru 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Czy to jest poidełko?
Rododendronowy ogród II. 22:00, 03 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Robiłam dzis zdjecia sójce i robiłam oczywiście na dużym zoomie , załapały mi sie piękne czerwone kolby sumaka od sasiada. Pieknie wyglądają.

piękna ta sójka Ci wyszła, kolby mojego sumaka były bordowe, może to po przemrożeniu? ale zawsze widziałam w bordowym kolorze, może odmiana inna pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:57, 03 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Sezon ogrodowy kończy się u mnie już w październiku i później nic ciekawego. Czas zmienić tematyke na świąteczną i tak trafiło, że akurat na setke
Moje wypociny z ostatnich dwóch nocy. Proszę o szczere opinie...
Na pierwszy ogień nieskończony jeszcze wieniec,

kolejny etap to malowanie, brąz z pozłacanymi końcówkami i delikatnym złotym brokatem,

efekt końcowy do poprawki, brakło ozdób i nie wiem czy nie wyciepać tego paska wstążki

Zdjęcia to istan walka ze światłem...

No Łukasz toś mnie zaskoczył tymi wiankami, bardzo ładne, ale wstążka czerwona zbyt ozdobna, jednolita by się przydała no i gratuluję 100-czki świeca czerwona dobra
w Oborze też mogą być ogrody 21:53, 03 gru 2013

Do góry
jeszcze dodam że garaże przy wierzbie są sporo wyżej od samej wierzby, w stronę wierzby teren się obniża tak jak pokazuje strzałka
zestawiłam dwa zdjęcia które mam z wierzbą, i widać te wystające korzenie i jak to jest blisko do podjazdu garażu i jak blisko jest studnia (na szczęście teraz jest ładnie wygładzona, więc nie patrzcie na nią długo )
a poza tym jest to teren bardzo ujeżdżany, więc nie wiem czy pergola z czymś pnącym da radę (((
Dwa ogrody 21:43, 03 gru 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
barbara_kraj... - gdybyś tutaj zerkała przypadkiem, to po lewej stronie zdjęcia poniżej niepozorne żółte kwiatostany ma właśnie druga z roślin nn

Nie dowierzam własnym oczom. Tak obłożyłaś krąg, jak ja od kilku lat planuję zrobić ze swoim.
Cudownie już jest spatynowany. Ja też tak chcę !!!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies